Daugelis iš mūsų nemato problemos ryte gurkštelėti iš vakaro paruoštos arbatos – vieni pasišildo ją mikrobangų krosnelėje, o kiti į puodelį tiesiog įpila verdančio vandens. Tačiau iš tiesų taip elgtis niekada nereikėtų, ir štai kodėl.

Mokslininkai nustatė, kad jau po 15 minučių nuo arbatos užplikymo joje susidaro kenksmingų medžiagų. Vakarykštė arbata netenka naudingų fermentų ir vitaminų: vietoj jų pradeda aktyviai daugintis grybelių sporos ir pavojingos bakterijos.
Puodelis

Pastebėti arbatoje šias bakterijas labai lengva. Jei arbata pasidengia plona plėvele, signalizuojančia oksidacinius procesus, jos gerti nebegalima. Vartojant vakarykštę arbatą gresia nemažai nemalonių pasekmių mūsų organizmui.

Gėrimo plėvelė nusėda ant skrandžio bei žarnyno sienelių ir neleidžia naudingoms medžiagoms patekti į žmogaus organizmą. Taigi vakarykštė arbata gali ne tik išprovokuoti opas, gastritą ir pankreatitą, bet ir sukelti alergiją, taip pat kraujavimą iš dantenų, mėšlungį ir galvos svaigimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt