aA
Kruopos yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Iš jų mes mokame gaminti labai daug. Jos mums padėjo išgyventi sunkmečius, invazijas, karus. Turime gausybę patiekalų, išlikusių iki šių dienų.
Perlinių kruopų troškinys
Perlinių kruopų troškinys
© Recepto autorius

Virtuvės šefas Tomas Rimydis siūlo pasigaminti perlinių kruopų troškinį su avies sūriu, daržovėmis ir šonine.

Troškiniui reikės:

• 200 g perlinių kruopų
• 1 l vandens
• 100 g šaltai rūkytos šoninės
• 100 g kietojo sūrio (naudojau avies)
• 100 g balto vyno (nebūtina)
• 100 g morkų
• 100 g pastarnokų
• 50 g džiovintų baravykų
• 50 g svogūnų
• 20 g česnakų
• 30 g krapų
• 30 g petražolių
• Alyvuogių aliejaus

Patiekiant:

• 30 g morkų
• 10 g burokėlių lapelių
• 10 g aliejaus (naudojau duonos aliejų)

Gaminimas:

1. Džiovintus baravykus išmirkyti nedideliame kiekyje šalto vandens (apie 100 ml).
2. Puode ant alyvuogių aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai su česnakais ir šonine.
3. Dedamos prieskoninės žolelės ir smulkinti džiovinti baravykai.
4. Dedamos perlinės kruopos, išmaišoma
5. Pilamas baltas vynas, skystis nuo grybų mirkymo, dalis vandens.
6. Dedami smulkinti pastarnokai ir morkos ir viskas ant nedidelės ugnies troškinama apie 15-20 minučių vis įpilant truputį vandens ir nuolat maišant.
7. Troškinimo pabaigoje išimamos prieskoninės žolelės.
8. Kai kruopos suminkštėja, dedamas tarkuotas sūris ir smulkinti žalumynai.
9. Paruoštas troškinys tiekiamas su morkytėmis, burokėlių lapais ir duonos aliejumi.

Skanaus!

Perlinių kruopų troškinys
Perlinių kruopų troškinys
© Recepto autorius
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(17 žmonių įvertino)
3.2353
Rusnė Valatkaitė | D+

Maistinės kandys virtuvėje? Jų atsikratyti padės natūrali priemonė, randama kiekvieno namuose (2)

Maistinės kandys – vieni dažniausiai namuose aptinkamų vabzdžių , į namus patenkantys su...

Virtuvės šefas dalijasi patarimais, kaip gaminti paprasčiau ir sveikiau (3)

Pristatome straipsnių ciklą „ Delfi TV virtuvė drauge su Mantinga“, kuriame ne tik rasite...

Žvarbiam rudens vakarui – trinta sriuba: 4 gudrybės, kurios pravers kiekvienam šio patiekalo mėgėjui (2)

Orams vis labiau vėstant norisi naminio, šilto maisto . O kas vėsiais ir tamsiais rudens...

Išmesti neverta: štai, ką galite pasigaminti iš skaptuoto moliūgo likučių

Ant nosies kabant Helovinui , vis daugiau šalies gyventojų leidžiasi į kūrybinių eksperimentų...

9 maisto produktai, kurie gali sustiprinti imunitetą ir 3 produktai, kurie gali jį susilpninti (1)

Sveika mityba gali padėti sustiprinti imunitetą ir atbaidyti įvairias ligas. Štai devyni...

Top naujienos

Po naujausių pranešimų apie Kinijos karinius pajėgumus – nerimas JAV: neturime žalio supratimo, kaip jiems tai pavyko (161)

Spalio 16 d. britų laikraštis „The Financial Times“ (FT) pranešė, kad Kinija išbandė...

Automobilių pramonės krizė kirto ir lietuvių gamintojams: darbuotojai – vėl prastovose (5)

Europoje viena po kitos užsidaro automobilių gamyklos , nuolat girdime apie lustų , žaliavų ir...

Karštus nuotykius išdavė feisbukas: 15-metė tapo motina, vaiko tėvas – nuteistasis (80)

Dvidešimtmečio vilniečio naktinės linksmybės su penkiolikmete mergina baigėsi ne taip, kaip...

Pavojingą bakteriją turi kone kas trečias – kol žmogus nieko nejaučia, kiti sėkmingai užsikrečia (59)

„Epidemijos ir pandemijos prasideda ir baigiasi, vienintelė tuberkuliozė yra amžina“, –...

Tokių vaizdų Lietuva nematė jau seniai: podiumu žingsniavo ir pusnuogiai, ir apsirengę (108)

Ryškiausias mados įvykis Lietuvoje – „ Mados infekcija “, vienam vakarui atvėrė buvusio...

Vytautė Merkytė | D+

Po baisiausios visų laikų aviacijos katastrofos Tenerifėje pritrūko karstų: iš pradžių niekas nesuvokė, kaip ant pakilimo tako galėjo susidurti du lėktuvai (3)

Kanarų salos yra pamilta lietuvių ir kitų europiečių atostogų vieta. Dar prieš pandemiją...

Į ringą grįžęs Maslobojevas po atkaklios kovos įveikė Abeną (58)

Po daugiau nei metų pertraukos į profesionalų ringą grįžęs pasaulio kikbokso čempionas...

Agnė Kulitaitė: mane apsvaigino ir išprievartavo. Mano istorija – viena iš milijono? (105)

Rugpjūčio mėn. „Delfi Plius“ publikuotas Agnės Kulitaitės tekstas su skausmingomis moterų...

Projektą „Šok su žvaigžde“ paliko dar viena pora (38)

Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje su žiūrovais jau trečią savaitę sveikinosi pasaulį...