2 porcijos

Reikės:

  • 170 g (1 gera sauja) vyšninių arba slyvinių pomidorų
  • 1/3 ilgavaisio agurko
  • 50 g fetos sūrio
  • 1/3 mažo mėlyno svogūno
  • 1 saujelės susmulkintos petražolės
  • 1/3 arb. š. kumino miltelių
  • 1/3 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1/3 arb. š. džiovinto aštraus pipiro dribsnių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Svogūną supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis. Viename dubenyje gerai sumaišome sutrupintą fetos sūrį, svogūną, kumino miltelius, raudonėlį ir aštraus pipiro dribsnius.

2. Pomidorus perpjauname perpus. Agurką perpjauname pailgai perpus ir supjaustome griežinėliais. Visus ingredientus sumaišome viename dubenyje su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pagardiname druska, pipirais ir iškart patiekiame.

Gaivios salotos su fetos sūriu