– Pasidalinkite tvarių ir labai mėgstamų pusryčių receptu, kuris patikimai „sunaudoja“ maisto likučius?

– Pusryčiams labai mėgstu glotnutį. Mano šaldytuve visada galima rasti pusę avokado, o tai reiškia, kad jis visada sunaudojamas maistingam, skaniam ir sveikam ryto kokteiliui, kurio receptas labai lengvas: 0,5 avokado, 1 bananas, sauja turimų šaldytų uogų, saujelė avižinių dribsnių (apie 30 g), stiklinė vandens arba mėgstamo augalinio pieno. Viską sudedame į kokteilinę, suplakame ir – skanaus!

– Ar yra maisto produktas, kurio sunaudojate tiek mažai, kad likutį dažniausiai tenka išmesti?

– Taip, tai grietinė. Tokio dydžio pakuotės, kokį jos kiekį sunaudodavau, pirkti nėra, tad ji tiesiog stovėdavo šaldytuve iki sugesdavo. Radau išeitį – grietinės atsisakiau, o patiekaluose, kuriuose jos reikia, pakeičiau natūraliu jogurtu. Štai šio produkto suvartoju tikrai nemažai, be to, jis dar ir palankesnis sveikatai.

– Gal turite patirties, kad pakeitęs virtuvėje reikalingą daiktą tvaresniu, tuo pokyčiu net labai džiaugėtės?

– Vienkartines virtuvės kempinėles, kurias tekdavo keisti naujomis kas savaitę, pakeičiau guminiu šepečiu. Jį galima plauti indaplovėje kartu su kitais indais ir įrankiais, todėl labai patogu, tvaru ir taupu.

– Koks neatsakingas, gal net švaistūniškas įprotis, elgesys jus suerzina labiausiai?

– Vieną blogą įprotį visada pastebiu ir visada pagalvoju: kaip šitaip galima! Iki šiol stebiuosi, kaip žmonės, ypač per atostogas, pusryčiaudami, pietaudami ar vakarieniaudami viešbučiuose, kur viskas įskaičiuota, į lėkštes maisto prisideda tiek, kiek – akivaizdu – niekaip nesuvalgys. Ir nesuvalgo. Kokie gero maisto kiekiai vėliau yra tiesiog išmetami! Namuose juk taip nesielgiame, tiesa? Įsidėkime mažiau, o jeigu patiks, juk visada įsidėsime dar!

– Šis klausimas bus aktualus tiems, kurie nusprendė pradėti sportuoti. Koks pirmas produktas, kurį reikėtų išbraukti iš valgiaraščio?

– Jau 10 metų esu fitneso treneris ir drąsiai sakau, kad vieno ar kito labai mėgstamo produkto atsisakymas rezultatų neduos. Atsisakę kankinatės? Niekur tai nenuves. Ne atsisakykite, o sumažinkite kiekius. Mėgstate majonezą, šokoladą, keptą duoną? Valgykite šių produktų mažiau ir tik pirmoje dienos pusėje. Toks mano patarimas, paremtas asmenine patirtimi.

Daugiau infomacijos – sekmadieninėse projektui „Tvariai 30“ skirtose laidose „Alfas Atsakingai“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)