Eksperimento tikslas – išsiaiškinti, ar prie pačių įvairiausių egzotinių skonių įpratęs profesionalas sėkmingai atpažins paprastus lietuviškus skonius.

1 bandymas – varškės ir juodųjų serbentų pyrago ragavimas. „Pradžioje atrodė kaip medaus tortas. Bet dabar jaučiasi varškė... Uogos – bruknės, šaltalankiai ar spanguolės?“ – juokėsi A. Ivanauskas, o dar daugiau juoko sukėlė išgirstas atsakymas, kad iš tiesų jis ragavo juodųjų serbentų pyragą.

2 bandymas – meduje marinuotų cukinijų ragavimas. „Jaučiu grikių medaus poskonį ir rūgštumą. Daržovė – svogūnas? Čia tiek acto ir rūgšties, kad suirusi visa tos daržovės struktūra“, – bandė atspėti kulinaras.

3 bandymas – aronijų sulčių ragavimas. „Kodėl viskas, ką man duodate, yra taip rūgštu?“ – susiraukęs klausė jis ir iškart atspėjo, kad ragauja aronijų sultis.

4 bandymas – žemaitiško kastinio ragavimas. „Oi... tai kastinys. Aš pats jį naudoju ir labai rekomenduoju kitiems, nes tai išskirtinis produktas, kurį galima labai šauniai panaudoti“, – rekomendavo A. Ivanauskas.

Nusirišęs akių raištį jis pakomentavo, kodėl kai kuriuos produktus buvo taip sunku atpažinti: „Cukinijose per daug marinato ir jis užgožė pačias daržoves. Dėl aronijų viskas aišku – tai grynas produktas, o dėl pyrago – uogų skonį užgožė kokosų drožlės ir dar klausimas, ar čia dėti patys juodieji serbentai, ar jų ekstraktas.“

Tokias aklas degustacijas jis siūlo surengti ir savo virtuvėje, nes tai gali ne tik praskaidrinti nuotaiką, bet kartais ir išgelbėti nuo nesėkmių, pavyzdžiui, jei pagamintas patiekalas neatrodo labai gražiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)