aA
Rugsėjis – cukinijų ir burokėlių derliaus mėnuo. Gausiai užderėjus šioms gerybėms daržuose, dažnas suka galvą, ką iš jų pagaminti. Norisi išsaugoti jų ir žiemai, tačiau kokį būdą pasirinkti? Konservuoti, marinuoti, net džiovinti jau įprasta, tačiau retas žino, kad šias daržoves galima ir šaldyti. Specialistai pataria, kaip tai atlikti tinkamai.
Rudens gėrybės
Rudens gėrybės
© Shutterstock

Cukinijos ir burokėliai yra bene vėlyviausios daržo gėrybės, kurios, tinkamai laikomos, gali išbūti ir visą žiemą bei išlaikyti šviežumą. Turimas daržo gėrybes galima apdoroti ir iš jų pasiruošti salotas ar ruošti „paruoštukus“ kitiems patiekalams“, – sako „Maximos“ maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė.

Kaip šaldyti burokėlius ir cukinijas?

Iš cukinijų žiemai galima paruošti ne tik salotų ar kitaip jas marinuoti ar konservuoti. „Paruošti cukinijas šaldyti labai paprasta: gerai cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus, sutarkuokite pačią cukiniją. Tarkius sudėkite į šaldymo maišelius, iš jų ištraukite orą ir dėkite į šaldymo kamerą“, – proceso eiga dalinasi B. Baratinskaitė ir atskleidžia, kad taip užšaldytos cukinijos bus tinkamos naudoti 5–9 mėnesius, rašoma pranešime spaudai.

Cukinijos
Cukinijos
© Shutterstock

Norėdami panaudoti tarkuotas šaldytas cukinijas jas atitirpinkite, o joms atitirpus prieš naudojimą išspauskite tarkiuose esantį skystį.

„Burokėliams užšaldyti reikės skirti daugiau laiko. Vidutinio dydžio burokėlius gerai nuplaukite ir sudėkite į verdantį vandenį – jie turėtų išvirti per 45 minutes. Vos išvirus dėkite burokėlius į ledo ir vandens vonelę, kad sustabdytumėte virimo procesą. Burokėlius nulupkite, nupjaukite galiukus ir gerai nusausinkite. Tuomet sutarkuokite ir sudėkite į šaldymo maišelius, iš jų ištraukite orą ir dėkite į šaldymo kamerą“, – sako maisto ekspertė ir prideda, kad jeigu norisi, burokėlius galima šaldyti ir netarkuojant, o pjaustant kubeliais – tuomet prieš šaldymą juos reikėtų sudėti atskirai kepimo skardoje išklota kepimo popieriumi, o burokėlių kubeliams sušalus, juos galime perdėti į šaldymui skirtą maišelį. Tokiu būdu užšaldyti burokėliai nesukibs kartu, tad kaskart galima naudoti tik tokį kiekį, kokio reikia.

Burokėliai
Burokėliai
© Shutterstock
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(10 žmonių įvertino)
3.4000

Patarė, kaip išsirinkti geriausią alyvuogių aliejų parduotuvėje: ant etiketės ieškokite šių ženklų (45)

Alyvuogių aliejus nuo seno vertinamas dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos...

Etiketo specialistė įvardijo pagrindines elgesio prie stalo klaidas ir taisykles (13)

Stalo serviravimas yra toks pats svarbus sėkmingos vakarienės elementas kaip ir patiekiamas...

Rusnė Valatkaitė | D+

Maistinės kandys virtuvėje? Jų atsikratyti padės natūrali priemonė, randama kiekvieno namuose (3)

Maistinės kandys – vieni dažniausiai namuose aptinkamų vabzdžių , į namus patenkantys su...

Virtuvės šefas dalijasi patarimais, kaip gaminti paprasčiau ir sveikiau (3)

Pristatome straipsnių ciklą „ Delfi TV virtuvė drauge su Mantinga“, kuriame ne tik rasite...

Žvarbiam rudens vakarui – trinta sriuba: 4 gudrybės, kurios pravers kiekvienam šio patiekalo mėgėjui (2)

Orams vis labiau vėstant norisi naminio, šilto maisto . O kas vėsiais ir tamsiais rudens...

Top naujienos

D+Kalbino Vytautas Bruveris, parengė Laura Tarandaitė

Seimo narys Nausėdos kritiką siūlo įvertinti prokuratūrai: gal tai yra veikimas prieš valstybę (6)

Įtampa tarp prezidentūros ir Vyriausybės auga: Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių...

Keli pagrindiniai simptomai, kurie padės atskirti COVID-19 ir gripą, jei esate pasiskiepiję

Spalio pabaiga ir lapkričio pabaiga – pats tinkamiausias laikas skiepytis nuo gripo , mat taip...

D+Roma Macijauskaitė

Neregys Andžejus be darbo nebuvo nė dienos: man sunku suprasti, kaip žmonės jo neranda – vienu metu dirbau net dviejose darbovietėse

Diplomuotas masažuotojas, socialinio darbo bakalauro specialistas, be kelių mėnesių magistras. Gal...

Sunku patikėti: policija net netyrė turtingos vilnietės nužudymo, nes manė, jog tai – savižudybė (104)

Vilniaus policijos pareigūnai ilgą laiką net nebandė aiškintis turtingos vilnietės nužudymo ,...

Keturios kvepalų pasirinkimo taisyklės: ekspertė įvardijo, kas padės pasirinkti tinkamiausią sau aromatą (1)

Kvepalai turi didelę galią: jie suteikia drąsos, atskleidžia charakterį, kuria nuotaiką ir...

D+Edmundas Jakilaitis

Apie ginklus: naujam savo eksperimentui Jakilaitis pasitelkė kartuves

Šįkart Edmundas Jakilaitis ir lietuviško pusiau automatinio karabino „Vytis“ kūrėjas...

Etikos skandalų purtomas ir techninių problemų krečiamas „Facebook“ džiūgauja: skaičiuoja milijardinį pelną (1)

Socialinį tinklą „ Facebook “ valdanti bendrovė pirmadienį paskelbė per vėliausią ketvirtį...

Veryga kritikuoja siūlymą rezidentus įpareigoti atidirbti: arba visi, arba niekas (97)

Valdantieji siūlo, kad valstybės lėšomis rezidentūros studijas baigę medikai turėtų kelerius...

Mano vaikinas priklausomas nuo sekso ir tai griauna mūsų santykius: ką daryti?

Mano vaikinas turi stiprią priklausomybę pornografijai, tai jį žlugdo. Liūdniausia, kad jis...

Norėdami išvengti nekviestų svečių, vilniečiai sukosi kaip sumanydami: vienam triukui naudojo nykštukus

Vilniaus gatvėje esančiame name dabar įrengtas verslo centras, o jo įėjimą saugo keturi barzdoti...