aA
Šis kibinų receptas man yra daugybę kartų pasitvirtinęs. Kibinai iškepa minkšti ir be galo skanūs. Jei gaminsite dideliam žmonių kiekiui, tuomet iškart darykite dvigubą porciją, kadangi paragavus vieną kibiną tikrai sunku neparagauti antro, ar trečio. Paruoštus kepimui kibinus galite užšaldyti (tik neaptepkite kiaušiniu) ir kepti kada panorėsite (prieš kepimą kibinus atšildykite ir aptepkite kiaušinio tryniu).
Kibinai
Kibinai
© Recepto autorė

~20 mažų ir didelių kibinų

Reikės:

Tešla:

  • ~500 g miltų
  • 225 g kambario temperatūros kepinių margarino
  • 3 kiaušiniai
  • 3 valg. š. grietinės
  • 0,5 arb. š. druskos


Įdaras:

  • 500 g mėgstamo riebesnio faršo (dažniausiai naudoju kiaulienos)
  • 1 kaupinas valg. š. grietinės
  • 2 dideli svogūnai
  • 1 arb. š. džiovinto mairūno
  • druskos, juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Tešla – 2 kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą išplakame su 0,5 arb. š. druskos ir 3 valg. š. grietinės. 1 kiaušinio trynį pasiliekame kibinų aptepimui. Margariną sumaišome su kiaušiniais. Po to pamažu dedame miltus ir minkome. Miltų reikia tiek, kol tešla dar limpa prie rankų, bet yra elastinga. Jei įminkysite per daug miltų, iškepę kibinai gali būti kietoki. Suminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent valandai, arba į šaldiklį ~30 min. Tešlą galima palikti šaldytuve ir pernakt.

2. Įdaras – mėsą sumaišome su grietine, pagardiname mairūnu, pagal skonį dedame druskos ir pipirų (aš dažniausiai dedu ~2/3 arb. š. druskos ir ~0,5 arb. š. pipirų). Įmaišome susmulkintą svogūną.

3. Kai tešla atvėsta – pradedame formuoti kibinus. Imame po gabalą tešlos, kočiojame ant truputį pamiltuoto stalviršio ir išspaudžiame su stikline ar lėkštute norimo dydžio apskritimus. Galite pusę kibinų daryti mažesnių, kitą pusę – didesnių. Tešlos kočiojimui naudokite tik minimaliai miltų, kad kibinai iškepę nebūtų kieti. Iškočiotos tešlos storis turėtų būti apie 0,3-0,4 cm. Aš visuomet gaminu pusę porcijos mažų, pusę – didelių kibinų. Į apskritimo vidurį pailgai dedame maždaug 1 valg. š. faršo, kraštus užlipdome pailgai, gerai užspaudžiame. Kibinus dedame į margarinu ar sviestu pateptą kepimo skardą. Tarp kibinų palikite kelių cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Kai visus kibinu pasiruošiame, tuomet suformuojame virvelę ant kiekvieno kibino viršaus iš užspaustų kraštų ir visus kibinus aptepame kiaušinio tryniu.

4. Kibinus kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje ~30 min, kol kibinai gražiai paruduoja. Kibinai skanūs tiek karšti, tiek šalti.

Skanaus!

Kibinai
Kibinai
© Recepto autorė
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(30 žmonių įvertino)
3.6000

4 patarimai šventiniam Joninių stalui ir jogurtinio braškinio torto receptas

Šventinė mityba ne visuomet sveikatai palanki, tačiau tikrai nei vienas nenori jaustis blogai...

Vasariškos iškylos gamtoje: žinomo virtuvės šefo Alfo Ivanausko patarimai ir receptai (9)

Šilti vasariški orai neabejotinai kviečia iškylauti gamtoje . Tai puiki proga ne tik pasimėgauti...

Įvardijo, kiek laiko šaldytuve galima laikyti mėsą, žuvį ir kitus dažnai perkamus maisto produktus (1)

Tvarkingas šaldytuvas palengvina kasdienį gyvenimą ir leidžia išvengti maisto švaistymo,...

Lektorė papasakojo, kokios Joninių tradicijos ir papročiai padės ateinančiais metais prisitraukti sveikatą ir meilę (11)

Paparčio žiedo ieškojimas, laužai ir trumpiausia metų naktis. Taip, tai – Joninės ....

Rusnė Valatkaitė | D+

Svajojate apie ilgus ir sveikus plaukus? Vaida Kurpienė įvardijo produktus, kuriuos turėtumėte valgyti

Sveiki, gražūs ir vešlūs plaukai yra kiekvienos moters siekiamybė. Dažnai moterys perka...

Top naujienos

Užkalnis. Gyvenimas jau per geras ir eina dar geryn (249)

Kartais būna taip, kad apsidairai, ir matai, kad viskas tiesiog taip puiku, kad geriau mes nesame...

Stipri audra atkeliavo į Lietuvą: stichija Kaune varto medžius papildyta (97)

Kaip ir žadėta, per Lietuvą birželio 23-osios vakarą slenka audros debesys. Nors didžiųjų...

Incidentas Pabradėje: migrantai sukėlė riaušes, pasieniečiai panaudojo ašarines dujas, aidėjo šūviai papildyta (407)

Trečiadienį vakare VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje apgyvendintiems...

Po vartininko liapsuso pakrikę slovakai patyrė ispanišką egzekuciją ir praleido tolyn Ukrainą (48)

Paskutinis Europos futbolo čempionato grupių etapo vakaras virto asmenine Slovakijos rinktinės...

Chris Kay, P R Sanjai | D+

Didžiausia vakcinų gamintoja pasaulyje patiria rimtų problemų: gaisras buvo tik pradžia

Virtinėje pasaulio šalių, nuo Bangladešo iki Nepalo ir Ruandos, kur fiksuojami koronaviruso...

Euro 2020: į bedugnę svyrančią Vokietiją užklupo ir liūtis, ir varžovai UEFA uždrausta vaivorykšte prieš vengrus mojavo protestuotojas (11)

Europos futbolo pirmenybių pirmas etapas trečiadienio vakarą finišuoja paskutinėmis F pogrupio...

Užkurkite lenkų lėktuvą: laimėję švedai namo išsiuntė geriausią pasaulio futbolininką (37)

Trečiadienį vakare Europos čempionate E grupės trečiame ture išlikimo rungtynėse Lenkija 2:3...

Prieš Joninių naktį – šansas norintiems meilės: ieškantiems poros proga ypatinga (14)

Senovės baltų religinės bendrijos „ Romuva “ krivė Inija Trinkūnienė Žinių radijo...

Dėl dujų nuotėkio Vilniuje buvo uždarytos 4 gatvės: pranešama apie įvykį degalinėje papildyta įmonės komentaru (15)

Trečiadienį Vilniuje, Subačiaus g., įvyko incidentas - degalinėje buvo nustatytas dujų nuotėkis.

Tyrimas: Lietuvoje kasdien į darbą ateina apie 10 tūkst. neblaivių darbuotojų (41)

Lietuvoje kasdien į darbą ateina apie 10 tūkst. neblaivių darbuotojų, teigia tyrimą atlikę...