„Ryškesnį burokėlių paklausos augimą stebime nuo pernai liepos. Per šį laikotarpį burokėlių pardavimai ūgtelėjo dešimtadaliu. Tendenciją, kad burokėliai tampa ir dar populiaresni nei iki šiol, rodo ir šių metų pardavimų duomenys. Šiemet klientai nupirko apie 10 proc. daugiau burokėlių nei pernai tuo pačiu metu. Klientų susidomėjimo sulaukia įvairiai pateikti burokėliai – žali, jau išvirti, marinuoti, konservuoti, ekologiškai užauginti“, – pranešime spaudai teigia prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Jau paruoštus burokėlius be didesnių pastangų galima iš karto serviruoti ir dėti ant stalo kaip garnyrą, tačiau mėgstantiems pasisukioti virtuvėje „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė siūlo atrasti kitokį burokėlių skonį ir pasisavinti šiame šakniavaisyje slypinčius vitaminus bei mineralus. Pasak B. Baratinskaitės, šviežiuose burokėliuose gausu folio rūgšties, vitamino C, cinko bei geležies, taip pat antioksidantų. „Apdorojami burokėliai praranda dalį vertingųjų medžiagų, tad svarbu juos apdoroti per kuo trumpesnį laiką, o jeigu yra galimybė, virti ne vandenyje, o garuose. Jeigu vis dėl to nusprendėte burokėlius virti vandenyje, jie gali prarasti savo spalvą – to išvengsite, jeigu į verdantį vandenį įpilsite šlakelį mėgstamo acto“, – patarimu dalinasi B. Baratinskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)