Nuo insulto kasmet miršta 5 milijonai žmonių. Vis dėlto, pasak Nacionalinės insulto asociacijos, 80 procentų insulto atvejų galima išvengti. Vienas iš insulto rizikos veiksnių – prasta mityba, todėl pateikiame 5 maisto produktus ar patiekalus, kuriuos vartodami didiname insulto riziką:

1. Raudona mėsa

Neseniai žurnalas „Stroke“ paskelbė mokslinio tyrimo rezultatus, kurie parodė, kad moterys, kasdien suvalgančios po raudonos mėsos (kiaulienos, jautienos ir kt.) porciją, 42 proc. dažniau patiria insultą (mokslininkai dešimt metų stebėjo 35 000 Švedijos moterų). Tai, kad raudona mėsa, kurioje yra daug sočiųjų riebalų, nėra sveika norintiems išvengti širdies ligų ir insulto, tyrėjams nebuvo naujiena. Tačiau toks procentinis padidėjimas (beveik 50 proc.!) tikrai juos nustebino.

Ką daryti?

Stenkitės vartoti mažiau raudonos mėsos, keiskite ją paukštiena ar žuvimi. Be to, rekomenduojama rinktis širdžiai naudingiausius baltymų šaltinius, pavyzdžiui, pupeles,

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)