Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai:
20 balandėlių
Mėsa:
- 1,5 kg kiaulienos
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio pipirų
- 2 pjaustytų svogūnų
- 0.5 puodelio ryžių
- 0,5 šaukštelio kiaulienos prieskonių
- 0,5 šaukštelio džiovintų bazilikų
- 0,5 šaukštelio džiovintų žolelių (salierai, poras, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
- 40 g sviesto
- 1 šaukštų miltų
- 3 šaukštelių pomidorų padažo
- 2 šaukštų grietinės
- 0.5 puodelio balandėlių skysčio
Daržovės:
- 2 kg kopūstų
- 0,2 kg tarkuotų morkų
- keleto pipirų
- 2 lauro lapų
- 0,5 šaukštelio saliero šaknų
Paruošimas
1. Gerai sumaišykite visus mėsos ingredientus.
2. Palaikykite kopūstą verdančiame vandenyje, kad nuimtumėte atskirus kopūsto lapus, jų nepažeisdami. Patarimas – nuimkite keletą kopūsto lapų, tada kopūstą įdėkite atgal į verdantį vandenį ir vėl nuimkite keletą kopūsto lapų.
3. (Neprivaloma). Padėkite keletą kopūsto lapų puodo apačioje.
4. Paimkite mėsos gabalėlį ir įdėkite į kopūstą. Įdėkite balandėlį į puodą, taip, kad sulenkimo linija būtų apačioje.
5. Į puodą įėkite morkų. Įberkite druskos, keletą pipirų, keleta lauro lapelių ir džiovintų žolelių. Užpildykite verdančiu vandeniu. Virkite balandėlius maždaug vieną valandą arba kol jie išvirs.
6. Padažui padaryti, ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su likusiais padažo ingredientais. Įpilkite balandėlių skysčio.
7. Užpilkite padažą ant balandėlių. Įdėkite grietinės ir džiovintų salierų. Viską gerai išmaišykite.
8. Patiekite su virtomis bulvėmis, apibarstytomis džiovintais krapais.
Skanaus!