Virtuvėje pas pauliusweets" projekto autorius Paulius Balčiukynas, kartu su maisto tinklaraštininke Donata Valantinaite gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ingredientai tešlai:

  • 120 g sviesto;
  • 100 g juodojo šokolado ;
  • 100 ml pieno;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 30 g kakavos;
  • 170 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/2 skardinės „Rududu“;
Velykiniai keksiukai


Kremui:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 200 ml grietinėlės 35% riebumo;
  • 50 g cukraus pudros;
  • 1 a. š vanilinio cukraus;
Velykiniai keksiukai


Dekorui:

  • Skirtingų spalvų migdolai šokolade (arba bet kokie saldainiai primenantys mini velykinius kiaušinius);
  • Tarkuotas pieniškas šokoladas;
  • Geltonos spalvos, kokoso drožlės;
  • Žalumynai (čiobrelis, rozmarinas);
Velykiniai keksiukai


Gaminimo eiga:

Sviestą, šokoladą ir pusę turimo cukraus ištirpinti garų vonelėje. Ištirpus visiems produktams supilti pieną. Išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Ant jų supilti tirpintą masę ir išmaišyti. Atskirame dubenyje suplakti kiaušinius su likusiu cukrumi ir supilti į prieš tai paruoštą masę. Viską gerai išmaišyti. Į keksiukų krepšelius dėti po kupiną šaukštą tešlos, tuomet ant viršaus dėti po šaukštelį „Rududu“ bei uždengti likusia tešla. Kepti iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Velykiniai keksiukai

Kol keksiukai kepa, paruošti kremą. Grietinėlę gerai išplakti su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi iki standumo. Sudėti maskarponės sūrį ir vėl gerai išplakti. Ant atvėsusių keksiukų išspausti kremą. Dekoruoti pagal fantaziją.

Velykiniai keksiukai

Skanaus!

Velykiniai keksiukai