Maisto kritikams ir nešališkiems restoranų inspektoriams (o aš esu subjektyvus, bet nešališkas) kartais patiems reikia priežiūros. Policija irgi turi savo vidaus kontrolę, kad pareigūnai labai nenusigrybautų. Teisėjus irgi kartais kontroliuoja (matėm neseniai žiniose apie tai). Todėl su manim pasikviečiu apžvalgininką Rokiškį Rabinovičių (jį matote vienoje iš nuotraukų). Jis valgį mėgsta dar labiau už mane, yra matęs ir šilto, ir šalto, ir yra tiek nepaperkamas, kad visiškai nevartoja jokių alkoholinių gėrimų. Aš apie save to negaliu pasakyti, nors po savo operacijos valgau dar mažiau, negu anksčiau, ir pradėjau jausti dar stipresnį saiko jausmą. Apie tai, ką man gydytojai yra padarę, galite rasti portale DELFI. Skanaus.

Mano bičiulis liepė sėstis toliau nuo virtuvės ir prekystalio: pirma maniau, kad šiaip norėjo ramesnės vietos, paskui supratau – jis sąmoningai norėjo, kad virtuvės darbuotojai negalėtų matyti, ką kalbu ir kaip akis vartau. Kad galėčiau vertinti nevaržomas. Štai kodėl ir kontroliuotojams reikalinga kontrolė.

Restoranas keistu pavadinimu „Kaskasake“ (suprantat, iš lietuviškų žodžių padarytas japoniškas skambesys) yra restoranų komplekse „Uptown Bazaar“, kurio, nuoširdžiai kalbant, nelabai mėgstu: man ten negražus, tamsus išplanavimas, o mano, kaip buvusio pusiau architekto akis, labai skaudžiai reaguoja į tokius dalykus. Dabar ten reikalai pasitaisę bent jau iš žmogiškosios pusės: padaugėjo restoranų, kurie atrodo užsiėmę ir populiarūs, daugiau valgytojų, beveik nebesimato tokių absurdiškų vietelių, kur vienas diedas būdavo pasidėjęs keturis stiklainius medaus, atsidaręs kompiuterį ir žaidė kompiuterinius žaidimus, nes jo medaus niekam nereikėjo. Kai kas netgi šypsosi vieni kitiems, o ne atrodo išsigandę, kad, neduok Dieve, prie jo neprieitum.

Prieiname prie „Kaskasake“, ir, žinoma, restoranas uždarytas, yra padėtas laikrodukas, rodantis, kada ateis darbuotojas. Už šitą taškų nebraukiu, juo labiau, kad darbuotojas ateina tiksliai tada, kai parašyta. Labai malonus darbuotojas, ir sako, kad jam mane malonu matyti. Jei tai tiesa, man labai smagu tai girdėti.

Norime užsisakyti sriubos, bet kažkaip pamirštame (gal čia man dar po narkozės dalykai), todėl pradedame nuo sušių. Sušiai nigiri su krevetėmis, tunu ir lašiša. Kokie? Neblogi, ir krevetės, ir žuvis yra sultingi ir tikrai švieži, tačiau ryžių ritinėliai silpnučiai ir per sausi, jie nigirio struktūros neišlaiko. Dar gal būtų gerai valgytojams turėti po lėkštutę, jei jie vienu patiekalu dalinasi. Nes kitaip, kai sušis byra, tai jis byra ant stalo. Negerai.

Tačiau pirmiausiai atneša užkandžius iš krevečių tempuros tešloje (5 EUR). Užkandžiai buvo geriausias šių pietų patiekalas. Tešla buvo plona, lengva, ne per riebi, o krevetės yra sultingos.

Restoranas „Kaskasake“

Dar paimam sušių ritinėlius – sake avokado (čia su lašiša ir avokadu, jeigu ką) ir yasai tempura (su daržovių tempura). Tai nėra blogi sušiai, bet ryžiai tikrai nedaro įspūdžio. Per sausi. Nežinau, ar galima pamatyti tatai nuotraukose. Tikriausiai negalima. Ryžių klausimą šiam restoranui reikės išspręsti.

Kitas dalykas, kurį reikės išspręsti restoranui, yra aptarnavimo greitis. Aš suprantu, kad tenka ilgai laukti todėl, kad vienas darbuotojas gali spėti tik tiek, kiek gali spėti. Jam aš neturiu pretenzijų. Tačiau mes geranoriškai ilgai laukėme tik todėl, kad su Rokiškiu Rabinovičiumi visada įdomu kalbėtis. Jei aš būčiau tiesiog atbėgęs greitų pietų, tikriausiai būčiau nesulaukęs ir išėjęs. O kas bus, kai ateis daugiau žmonių? Restoranas turi tikėtis, kad ateis daugiau žmonių, nes kitaip – kokios gi jo ambicijos. Restoranas be ambicijų yra blogesnė naujiena, negu restoranas be papildomų lėkštučių.

Dviese sumokėjome 33 eurus, ir dar palikome arbatpinigių.

Šis restoranas nedaro gėdos Vilniui, ir maistas buvo paruoštas rūpestingai. Aptarnavimas buvo labai malonus. Tačiau sušiai nebuvo išskirtiniai ar optimalūs. Jie buvo normalūs. Trys žąsys iš penkių.

Kaskasake, Kauno g. 16, Vilnius. Tel. +370 671 51707. Facebook profilis: https://www.facebook.com/kaskasake/

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio – nuo 11:00 iki 20:00. Penktadieniais ir šeštadieniais – nuo 11:00 iki 22:00. Sekmadieniais nuo 11:00 iki 18:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)