Zoe‘s vienu metu buvo turbūt brangiausias Vilniuje burgeris, bet čia ėjo žmonės, kurie labai į kainas nežiūrėjo. Tiksliau, visai nežiūrėjo. Nueini, pavalgai, išgeri kelis kokteilius, sumoki keturis šimtus litų ir viskas gerai, bus tų pinigų. Šiandien tokia kaina visai nestebintų, o anais laikais daugeliui vilniečių tai buvo išskirtinai užsieniečių, vietos piniguočių ir jų draugių susibėgimo vieta. Visi vėpsodavo pro langus ir pavydėdavo.

Zoe’s Bar & Grill

Dar su šiuo restoranu buvo susijusi smagi kontraversija, kai restoranas prisiklijavo lipduką apie tai, kad elgetos nepageidaujami, o įjautrintiems politkorektiniams tipams susišvietė, esą čia lipdukas yra apie tai, kad nepageidaujami seni žmones. Tai buvo nesąmonė, bet triukšmas kilo, ir net kai kas buvo pareiškę, kad boikotuos tą vietą. Daugiausiai boikotuoti grasino tie, kas ir taip niekada ten nevaikščiojo.

Paskui Zoe‘s daugumą žmonių (ir mane) užkniso niekada nesikeičiančiu valgiaraščiu. Nes kiek galima tą patį per tą patį valgyti. Atsimenu, parašiau apie tai, ir man atsakė, kad nekeičia, nes kiek bandė keisti, tiek visi buvo nepatenkinti.

Tada baras taip atsibodo, kad vienintelis jo privalumas buvo galimybė vasarą sėdėti lauke. Ne kažin koks maistas, bet vaizdas geras.

Zoe’s Bar & Grill
Zoe’s Bar & Grill

Dabar Zoe‘s atsinaujino, pradėjo siūlyti pusryčius, ir mes pasirinkome juos, kaip pirmąjį patikrinimo tašką „Laukinių žąsų“ apžvalgų maratonui. Grįžome trumpam į Lietuvą ir reikia tvarkos padaryti, kol vėl išsikedensim į Kaliforniją. Todėl laukite Užkalnio vizitų su fotoaparatu ant kaklo. Žinau, kad džiaugiatės mane pamatę.

Zoe’s Bar & Grill

Taigi Zoe‘s. Sekmadienio rytas, dar tuščia, mes, atrodo, pirmieji lankytojai. Visi kiti dar miega po vasario 16-osios šventimo. Vėliavas sapnuoja.

Iškart keli džiaugsmai. Interjeras pakeistas, ir labai primena amerikietišką pusrytinę. Galėtų dar labiau pasistengti (pavyzdžiui, kad ant stalo būtų marmelado skrebučiams, tačiau tai mano svajonė; o kaip jums patiktų, kad dar būtų riešutinės arba vanilinės grietinėlės kavai?), tačiau jau neblogai. Atneša pusryčiaujantiems nemokamos filtrinės kavos (tokia yra mano mėgstamiausia), ir tai antrasis džiaugsmas. Kavos papildo, kai išgeri. Dar geriau būtų, jei patys pasiūlytų, kaip Amerikoje, maždaug kas 5 minutes („gal dar kavos“), bet sakau, čia gal ateičiai. Kaip ir idėja atnešti vandens su ledu visiems ir iškart, nesiklausus.

Dar vienas geranoriškas patarimas aptarnaujantiems. Tiksliau – du. Jei du žmonės prie stalo, tai gal atneškit dvi stiklines mineraliniam. Ir kai atnešat mineralinio butelį, tai neišmeskit kamštelio: pirmiausia, išsigaruoja. Antriausia, tai mano butelis, ir kamštelis irgi mano, aš mokėjau nejuokingus 5,90 EUR už tą San Pellegrino, ir gal aš tik pusę išgersiu ir norėsiu parsinešti. Čia tokie dalykai, apie kuriuos reikia truputį pagalvoti.

Tradiciniai Zoe‘s traškučiai su užtepėle – kaip visad, duona apyšviežė, nors galima būtų ir pašildyti. Tik patarimas.

Zoe’s Bar & Grill

Lietiniai su krevetėmis (9,50 EUR) yra visiškas nusivylimas. Suzmekę, ištižę ir pačios pigiausios krevetės pasaulyje, smulkios, beskonės. Nežinia, prieš kiek metų jos buvo pagautos, bet tai pačios nelaimingiausios iš visų pasaulio krevečių. Jos net krevetėmis nekvepia. Jos nežinia kuo kvepia, gal šaldytuvu, kuriame turbūt praleido pastarąjį dešimtmetį.

Zoe’s Bar & Grill

Aštuonkojis (9,50 EUR) ne idealus (galėtų būti ir minkštesnis), bet skaniai iškeptas ir absoliučiai idealus kiaušinis marškinėliuose prie jo. Puikūs smidrai. Nuostabiai tinka raudonasis pesto padažas. Čia gerai.

Zoe’s Bar & Grill

Skrebučiai su pomidorais ir menke (10,50 EUR) galėtų vadintis „kieta bulka su blankiausiais pasaulio pomidorais ir ritualine menke“. Nes pomidorai – išblyškę ir nykūs, kaip Lietuvos pasirodymai „Eurovizijoje“, o menkė neturi absoliučiai jokio skonio. Gal nors parūkykit ją, ar dar ką nors. Todėl ir sakau „ritualinė“, nes kaip iš laidojimo biuro. Velionė menkė. Dairausi vainiko su užrašu: „Mamyt, per anksti išėjai“. „Liūdi menkės šeima ir vaikai.“ Ajoli majonezas visiškai nedera. Patiekalo receptūra – kaip „firminis patiekalas“, kurį turi jūsų draugas, kuris nieko nemoka gaminti, todėl užmeta tuno iš skardinės ant forminės duonos, prideda rūgščių vyšninių pomidoriukų, užbarsto kario miltelių ir sako „Čia mano tostada „A la Tautvydas“, mano firminis slaptas receptas.“ Visi paragauja po pusę ir daugiau nebenori. Neskanu? „Ne, aš tiesiog dabar nealkanas“. Tautvydo namuose Fabijoniškėse tai gal ir gali būti priimtina. Bet ne restorane ir ne už pinigus.

Omletas (7 EUR) su kumpiu ir sūrio buvo švelnus, bet stokojo purumo. Tokį aš iškepu, kai tingiu išplakti, arba keptuvė nepakankamai karšta.

Zoe’s Bar & Grill

Geresni buvo kiaušiniai marškinėliuose (5,50 EUR) su dešra ir bulvytėmis. Jau ką gerai daro šiame restorane, tai kiaušinius marškinėliuose. Tiesiog nerealiai, puikiai ir pavyzdingai. Kiaušiniai, kuriais galima didžiuotis. Kiaušiniai, verti Lietuvos nepriklausomybės 101-ųjų metinių ir vaizdo į Katedrą. Ir dešra, pagaliau, buvo pilna skonio. Nuotaika šiek tiek pasitaisė.

Zoe’s Bar & Grill

Dviese sumokėjome 49,40 EUR ir arbatpinigius.

Kokios ta proga išvados? Gerai, kad pasikeitė ir atsinaujino. Pradžia gera. Dabar belieka sutvarkyti valgiaraštį, kad viskas būtų, kaip tie puikūs kiaušiniai, išmesti lauk nesąmoningus patiekalus, kurie primena viengungio saviveiklą virtuvėje, ir truputį labiau apmokyti aptarnaujantį personalą, kad būtų viskas arčiau Amerikos. Pridėti greičio, entuziazmo ir energijos. Ir viskas bus puiku.

Dabar trys žąsys iš penkių.

Zoe’s Bar & Grill

Zoe’s Bar & Grill, Odminių g. 3, Vilnius. Tel. +370 5 212 3331. Tinklalapis.

Kasdien nuo 08:00 iki 03:00

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)