aA
Jei yra viena apžvalga, kurios daugelis laukė, tai bus šita, ponios ir ponai.
Užkalnis pagaliau atėjo į kiaulių restoraną
© Asmeninins albumas

Kai šis barbekiu restoranas pradėjo darbą, iškart sugalvojau, kad man ten eiti nereikia. Nors mane ir ragino skaitytojai, ir klausė mano nuomonės.

Buvęs savininkas (dabar jau nebe savininkas) garsiai nuo scenos sakė, kad restoranui viskas bus gerai ir be Užkalnio, nereik jiems apžvalgų. Niekas lipdukų apie mane neklijavo, niekas nesakė, kad man ten eiti negalima, bet aš neinu ten, kur nesu laukiamas. Vaikštau ten, kur manęs pasiilgo, nes tokių yra pakankamai, ir ačiū Dievui. Esu laukiamiausias svečias šimtuose Lietuvos restoranų ir tuo didžiuojuosi. Kam nepatinka būti mylimu ir laukiamu?

Dar „Keulė rūkė“ buvo ta bendrovė, kuri, atrodė, mokė visą Lietuvą rinkodaros. Buvo visko. Prieštarą kėlė pats pavadinimas: pirmiausia, argi taip galima rašyti žodį „kiaulė“, sakė megztieji sijonai kalbininkų apkasuose. Antra, nebuvo aišku, ar ta kiaulė rūkė, tai yra, traukė cigaretę po cigaretės, ar ta kiaulė buvo rūke, tai yra, rūkuose, panašiai, kaip „Ežiukas rūke“ (žinote tą rusišką animacinį filmą, kurį Sovietų Sąjungoje laikė geriausia pasaulio animacija, neva, apdovanotą ir pripažintą geriausia pasaulyje, nors tai buvo tokia pati išsigalvota nesąmonė, kaip ir tai, kad Anglijos karalienė geria Anykščių vyną – „Ežiukas rūke“ vieną kartą laimėjo vieną tarptautinį konkursą).

Be to, „Keulė rūkė“ labai mėgo šokiruojamą rinkodarą, apie kurią neturiu nei teigiamos, nei neigiamos nuomonės. Pats kažkada pardavinėjau Vilniaus oro uoste puodelius „Duskit pavidolei“ ir moteriškas kelnaites su Vytim, didelių pinigų nepasidariau, bet paskui nusprendėme su bičiuliu, kad yra geresnių būdų uždirbinėti pinigus.

Manęs neįžeidė nei žavėjo nei šventos knygos, aptepliotos barbekiu padažu, nei infantilūs piešiniai ant sienos su Vladimiru Putinu ir Donaldu Trumpu (apgailėtina moksleiviško lygio kūryba, bet čia tik mano nuomonė, ir jei parodė per kokią nors Vakarų žinių laidą, vis tiek tai apgailėtina). Tačiau esu pakankamai patyręs maisto kritikas, kad žinočiau, jog jokios marketingo priemonės nepadės, jei maistas nėra vertas dėmesio. Žinoma, jei maistas geras, tai rinkodara gali atkreipti į ją valgytojų dėmesį ir sukurti šiokį tokį išskirtinumą informacijos lauke. Tačiau visų pirma aš vertinu maistą. Net aptarnavimas man yra ne toks svarbus, juo labiau, kad, būdamas pažįstamu veidu, dažniausiai gaunu geresnį aptarnavimą, nei vidutinis.

Aš atvažiavau į Kauną, kad įvertinčiau būtent šį restoraną, esantį prie prekybos miestelio „Urmas“. Kaunas yra mano gimtasis miestas, kuris mane tokį išaugino. Kas be ko, Kaune, Pramonės prospekte, turbūt esu mažiau pažįstamas, nei hipsteriniame Vilniaus Senamiestyje, tiksliau, toje gatvėje prie stoties, kur „Keulė rūke“ atidarė pirmąjį restoraną.

Restoranas atrodo kaip didelis stiklo ir metalo stačiakampis gretasienis, gal tokia laikina autobusų stotis. Langai tamsinti, kad smalsuoliai nematytų, kas darosi viduje. Interjeras industrinis, daug metalo. Aplink viskas apkabinėta šmaikščiais užrašais. Šmaikštūs užrašai man įspūdžio nedaro, bet ir netrukdo.

Pasiimam su bičiuliu visko labai daug – pirmiausia, reikia visko paragauti, o antriausia, man juk reikia paerzinti tuos skaitytojus, kurie vėl sakys „kiek tu gali valgyti“. Aš valgau, kaip jau esu sakęs, kiekvieną dieną, ir dažniausiai net po kelis kartus. Kiek užsisakau, ne viską suvalgau. Man svarbu daug visko paragauti.
Einame į terasą ant stogo: ten šviesiau bus fotografuoti, juo labiau, kad gražūs orai.

Maistas man pasirodo įvairus. Geriausias dalykas yra šonkauliai (8,50 EUR) – jie tikrai ne per riebūs, pilni skonio ir jei ne vieni geriausių šalyje, tai tikrai Kaune skanesnių nesu valgęs, ir tai stiprūs žodžiai, patikėkit jūs manim. Pažiūrėkite tą nuotrauką, kur praplėšta šonkaulių mėsa parodyta iš arti.

Mažiau įspūdingas yra mėsainis su plėšyta kiauliena (4 EUR). Jis galbūt būtų daugelį nustebinęs prieš keletą metų (tiesa, ir stebino), bet šiandien plėšyta kiauliena nėra joks stebuklas. Plėšytą kiaulieną net Anykščiuose ir Joniškyje galima gauti, ir net labai neblogą. Ir čia nieko išskirtinio neradome. Matyt, nepakanka būti pradidinku, reikia judėti ir į priekį. Nors sumuštinis skanus ir suvalgau jį visą.

Bulvytės su visokiais priedais (3 EUR) – štai jos, nuotraukoje – džiugina netaupumu ir vizualia bei skonio gausa. Taip ir turėtų būti. Vien šito patiekalo turėtų užtekti visiems pietums bet kuriam normaliam asmeniui.

Mane kiek nuvylė dešrelės (5 EUR). Restoranas su žodžiu „kiaulė“ pavadinime turėtų pateikti neįtikėtinas kiaulienos dešreles, tegu jos nors ir dešimt eurų kainuoja, nors ir penkiolika, bet tegu tai būna kvapnios, su aiškia struktūra, su priedais – kokiais aitriais pipirais, ar pankoliais, ar sūriu – o ne truputį pagerintos prekybcentrio pieniškos dešrelės. Nesakau, gal šitos ir ne iš prekybcentrio. Tikriausiai ne iš prekybcentrio. Bet buvo blankios.

Dviese sumokėjome 23,50 EUR (įskaitant ir padažą, kurį nusipirko mano bičiulis, ir kuris žadina išdeginti tą kūno dalį, apie kurią čia mes nerašysime, žiūrėkite nuotrauką) ir dar, žinoma, palikau arbatpinigių (tam ant prekystalio yra dežutė). Kokios išvados? Šonkauliai – geriausi Kaune, verta nuvažiuoti. Labai geros bulvytės. Kiti dalykai suvalgomi, nors revoliucijos nepadarys. Tai normalus restoranas, ir turbūt dar ilgai ten bus, nes lietuviams patinka paprastas stipraus skonio maistas, dar ir su mandru pavadinimu. Trys žąsys iš penkių.

Keulė rūke, Pramonės 16A, Kaunas. Tel. +370 629 26163.

Facebook profilis: https://www.facebook.com/pages/Keul%C4%97-R%C5%ABk%C4%97-Kaunas/131828777446358

Nuo sekmadienio iki ketvirtadienio: nuo 11:00 iki 20:00,
penktadieniais ir šeštadieniais: nuo 11:00 iki 22:00

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalniui žadėjo Ameriką Molėtų plente, rado būdelę su lauko tualetu (138)

Niekas labiau nenuvilia, negu užkelti lūkesčiai. Kai jau įsivaizduoji, kad turi rankose pasaulį,...

Aplankė skaniausių desertų vietas: čia pasidaryti nuotrauką tiesiog būtina (29)

Pastaraisiais metais vis dažniau galime išgirsti sąvoką „instagramiškas maistas“, kitaip...

Vakarienės važiuoti į Kauną nebereikės: išanalizavęs prosenelių meniu Matas Paulinas atidaro restoraną sostinėje (20)

Jau šią savaitę, rugsėjo 19 d., Vilniuje duris atvers naujas restoranas pavadinimu...

Užkalnis apsisprendė dėl kandidatūros kėlimo Prezidento rinkimuose (371)

Daug kam ši žinia bus netikėta, nes anksčiau tik labai siauras draugų ratas žinojo apie...

3 picerijos, kurias būtina aplankyti nors kartą gyvenime (66)

Kodėl nuvykus į Italiją daugiausia dėmesio skiriame maistui? Atsakymas labai paprastas –...

Top naujienos

Ušackas pranešė, kad pralaimėjęs Šimonytei partinius rinkimus, Prezidento posto nesiektų (139)

Prie Prezidento rinkimų starto linijos – ir Ingrida Šimonytė . Ką pasirinks TS–LKD: ją ar...

Karbauskis už Grybauskaitės pasiūlymo mato kyšančias farmacininkų ausis (524)

Tikrasis prezidentės pateiktų priemonių konkurencingumui didinti tikslas yra sustabdyti planus dėl...

Lietuviai nukeliavo į turistų aplenkiamą Iraną: šiurpių mirties bausmių vieta stebino svetingumu (38)

Keliauti į Iraną sugalvojau tada, kai perskaičiau daug informacijos apie tenykščius žmones, jų...

Broliai Ballai autobusu grįžo į Lietuvą (5)

Sausio mėnesį krepšininkai Lamelo ir LiAngelo Ballai atvyko į Lietuvą. Tuo metu Vilniaus oro...

Nekaltas pirkinys oro uosto užkandinėje baigėsi tragedija (15)

Viena mergina mirė nuo stiprios alergijos sezamams, kai oro uosto kavinėje „Pret a Manger“,...

Putinas pateikė savo versiją dėl lėktuvo numušimo Sirijoje Kremlius išplatino viešą pareiškimą (256)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu pareiškė...

Per žiniasklaidos dieną Valančiūnas driokstelėjo: galime išspardyti kitų užpakalius (3)

Toronto „Raptors“ žiniasklaidos diena neaplenkė ir komandos vidurio puolėjo 26 metų Jono...

Lengviausias būdas iššveisti pridegusį puodą: jokio mirkymo – prireiks tik vienos priemonės (21)

Kam gi nepasitaiko, kad ruošiant maistą pora minučių, kurioms žūtbūt prireikia pasitraukti nuo...

Didelė audra: kur laivams saugiau – uoste ar atvirame vandenyje? (3)

Laivai audrų vengia. Jų krovinys yra brangus, įgula – neišmatuojamai vertinga, o laikas –...

Karšta kaip liepsna: Australijos ugniagesiai kalendoriui fotografavosi su gyvūnėliais (19)

Nuo 1993-ųjų Australija kiekvienais metais džiugina viso pasaulio moteris – šių metų leidinys...