aA
Jei galvojate, tai ar čia ta antraštė yra teigiama, ar neigiama, skaitykit iki galo. Nes kas yra „normalus“? Pavyzdžiui, aš nesu normalus. Gerai tai ar blogai? Jums spręsti. Yra žmonių ar dalykų, apie kuriuos galima pasakyti „normaliai“, ir tai jiems nelabai patiks. „Kaip tu mane myli?“ „Nu kaip, normaliai.“
Andrius Užkalnis/ Foto: Ričardo Savukyno
© Asmeninio archyvo nuotr.

Maisto kritikams ir nešališkiems restoranų inspektoriams (o aš esu subjektyvus, bet nešališkas) kartais patiems reikia priežiūros. Policija irgi turi savo vidaus kontrolę, kad pareigūnai labai nenusigrybautų. Teisėjus irgi kartais kontroliuoja (matėm neseniai žiniose apie tai). Todėl su manim pasikviečiu apžvalgininką Rokiškį Rabinovičių (jį matote vienoje iš nuotraukų). Jis valgį mėgsta dar labiau už mane, yra matęs ir šilto, ir šalto, ir yra tiek nepaperkamas, kad visiškai nevartoja jokių alkoholinių gėrimų. Aš apie save to negaliu pasakyti, nors po savo operacijos valgau dar mažiau, negu anksčiau, ir pradėjau jausti dar stipresnį saiko jausmą. Apie tai, ką man gydytojai yra padarę, galite rasti portale DELFI. Skanaus.

Mano bičiulis liepė sėstis toliau nuo virtuvės ir prekystalio: pirma maniau, kad šiaip norėjo ramesnės vietos, paskui supratau – jis sąmoningai norėjo, kad virtuvės darbuotojai negalėtų matyti, ką kalbu ir kaip akis vartau. Kad galėčiau vertinti nevaržomas. Štai kodėl ir kontroliuotojams reikalinga kontrolė.

Restoranas keistu pavadinimu „Kaskasake“ (suprantat, iš lietuviškų žodžių padarytas japoniškas skambesys) yra restoranų komplekse „Uptown Bazaar“, kurio, nuoširdžiai kalbant, nelabai mėgstu: man ten negražus, tamsus išplanavimas, o mano, kaip buvusio pusiau architekto akis, labai skaudžiai reaguoja į tokius dalykus. Dabar ten reikalai pasitaisę bent jau iš žmogiškosios pusės: padaugėjo restoranų, kurie atrodo užsiėmę ir populiarūs, daugiau valgytojų, beveik nebesimato tokių absurdiškų vietelių, kur vienas diedas būdavo pasidėjęs keturis stiklainius medaus, atsidaręs kompiuterį ir žaidė kompiuterinius žaidimus, nes jo medaus niekam nereikėjo. Kai kas netgi šypsosi vieni kitiems, o ne atrodo išsigandę, kad, neduok Dieve, prie jo neprieitum.

Prieiname prie „Kaskasake“, ir, žinoma, restoranas uždarytas, yra padėtas laikrodukas, rodantis, kada ateis darbuotojas. Už šitą taškų nebraukiu, juo labiau, kad darbuotojas ateina tiksliai tada, kai parašyta. Labai malonus darbuotojas, ir sako, kad jam mane malonu matyti. Jei tai tiesa, man labai smagu tai girdėti.

Norime užsisakyti sriubos, bet kažkaip pamirštame (gal čia man dar po narkozės dalykai), todėl pradedame nuo sušių. Sušiai nigiri su krevetėmis, tunu ir lašiša. Kokie? Neblogi, ir krevetės, ir žuvis yra sultingi ir tikrai švieži, tačiau ryžių ritinėliai silpnučiai ir per sausi, jie nigirio struktūros neišlaiko. Dar gal būtų gerai valgytojams turėti po lėkštutę, jei jie vienu patiekalu dalinasi. Nes kitaip, kai sušis byra, tai jis byra ant stalo. Negerai.

Tačiau pirmiausiai atneša užkandžius iš krevečių tempuros tešloje (5 EUR). Užkandžiai buvo geriausias šių pietų patiekalas. Tešla buvo plona, lengva, ne per riebi, o krevetės yra sultingos.

Restoranas „Kaskasake“
Restoranas „Kaskasake“
© Andrius Užkalnis

Dar paimam sušių ritinėlius – sake avokado (čia su lašiša ir avokadu, jeigu ką) ir yasai tempura (su daržovių tempura). Tai nėra blogi sušiai, bet ryžiai tikrai nedaro įspūdžio. Per sausi. Nežinau, ar galima pamatyti tatai nuotraukose. Tikriausiai negalima. Ryžių klausimą šiam restoranui reikės išspręsti.

Kitas dalykas, kurį reikės išspręsti restoranui, yra aptarnavimo greitis. Aš suprantu, kad tenka ilgai laukti todėl, kad vienas darbuotojas gali spėti tik tiek, kiek gali spėti. Jam aš neturiu pretenzijų. Tačiau mes geranoriškai ilgai laukėme tik todėl, kad su Rokiškiu Rabinovičiumi visada įdomu kalbėtis. Jei aš būčiau tiesiog atbėgęs greitų pietų, tikriausiai būčiau nesulaukęs ir išėjęs. O kas bus, kai ateis daugiau žmonių? Restoranas turi tikėtis, kad ateis daugiau žmonių, nes kitaip – kokios gi jo ambicijos. Restoranas be ambicijų yra blogesnė naujiena, negu restoranas be papildomų lėkštučių.

Dviese sumokėjome 33 eurus, ir dar palikome arbatpinigių.

Šis restoranas nedaro gėdos Vilniui, ir maistas buvo paruoštas rūpestingai. Aptarnavimas buvo labai malonus. Tačiau sušiai nebuvo išskirtiniai ar optimalūs. Jie buvo normalūs. Trys žąsys iš penkių.

Kaskasake, Kauno g. 16, Vilnius. Tel. +370 671 51707. Facebook profilis: https://www.facebook.com/kaskasake/

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio – nuo 11:00 iki 20:00. Penktadieniais ir šeštadieniais – nuo 11:00 iki 22:00. Sekmadieniais nuo 11:00 iki 18:00.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(58 žmonės įvertino)
3.4310
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Papietavo ten, kur lankosi žurnalistai ir policininkai: būkite ramūs, „tik užkandę“ neišeisite (56)

Kiek Vilniuje yra maitinimo vietų vietelių, tai net ir aš stebiuosi. Atrodo, jog per daugiau nei...

Užkalnis: išaiškinsiu užsieniečiams, kur geriausia valgyti Lietuvoje (189)

Šiame tekste bus faktų apie mane, kurių seniai laukėte. Kaip gaunamas maisto kritiko darbas ir...

Užkalnis: nenormalus restorano pavadinimas slepia normalų maistą (122)

Jei galvojate, tai ar čia ta antraštė yra teigiama, ar neigiama, skaitykit iki galo. Nes kas yra...

Studento įkurta užkandinė sulaukė sėkmės: ragauti jo patiekalų atvažiuoja pietautojai iš viso Kauno (153)

Vos 21-erių kaunietis Mindaugas Stanius jau įgyvendino savo pirmąją didelę svajonę,...

Kauno rajono restoranas siūlo iššūkį: jei neskanu, nemokėk (46)

Maitinimo sektoriuje, kur konkurencija yra itin didelė, ne visada užtenka vien skanių patiekalų,...

Top naujienos

Kaupimą pensijai sustabdė tūkstančiai: ką planuoja likusieji? (122)

Maždaug kas dešimtas apklaustasis nurodė toliau planuojantis nebekaupti II-oje pensijų pakopoje,...

Memfis turi naują didvyrį: karjeros rungtynes sužaidęs Valančiūnas parklupdė 57 taškus pelniusį Hardeną (61)

„Šiandien mūsų komanda buvo smarkiai išretinta traumų. Tačiau galų gale tai buvo nesvarbu,...

Neįminta prezidento rinkimų mįslė: kam nukeliaus Matijošaičio balsai (248)

Vasario mėnesį „ Spinter tyrimai “ atlikta visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad, jei...

„Žalgiriu“ besididžiuojantis Jasikevičius: žinote, tie vyrukai tikrai turi charakterį specialiai Krepšinis.lt iš Tel Avivo (47)

Kauno „Žalgiris“ karnavalinę šios savaitės žydų nuotaiką kaip reikiant pagadino: svečiai...

Krentantį „Boeing“ išgelbėjo ne tarnybos metu skridęs pilotas (47)

Kai oro linijų „ Lion Air “ lėktuvo įgula visomis išgalėmis stengėsi suvaldyti krentantį...

Ar pirkti būstą su daline apdaila: ekspertas įvardijo svarbiausią ir brangiausią darbą (6)

Naujos statybos būstą perkantys naujakuriai susiduria su galvosūkiu dėl dalinės apdailos. Kadangi...

Tokio pavasario Lietuvoje laukėme ilgai – savaitgalį mėgausimės šiluma (7)

Ketvirtadienio naktį, nešinas nedideliais krituliais (daugiausia lietumi), per Lietuvą keliaus...

Moteriškos paslaptys: liga, kurios priežasčių dažnai nežino net gydytojai

Neretai apie sveikatą susimąstome tik tuomet, kai ji pablogėja. Tuomet pradedame galvoti, ką...

Ėmėsi baisiausio Lietuvos kelio remonto – iki rudens ribos eismą Molėtų plente (27)

Kelias A14, arba plentas nuo Vilniaus iki Molėtų, neretai pavadinamas baisiausiu Lietuvos keliu....

Meile nepilnametei garsėjančio Elono Peniko „gražuoliuko“ etiketė nežeidžia, bet jo nuotraukos gali apgauti (74)

Ištreniruoto kūno nuotraukomis ir romantiška draugyste su nepilnamete, socialinių tinklų...