Apdovanojimų komisija – restoranų svečiai

„Tablein Diners’ Awards“ apdovanojimai skelbiami nuo 2019-ųjų, o taisyklės – kasmet išlieka tos pačios. Čia nedalyvauja ekspertai ar komisijų nariai: geriausius restoranus išrenka patys lankytojai, rezervavę staliukus per Tablein.lt, o po vizito – pasidalinę savo patirtimi, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

„Svarbiausia tai, kad čia nėra erdvės netikriems anoniminiams komentarams ar jų klastotėms. Vertinimas prieinamas tik staliuką rezervavusiam ir iš tiesų restorane apsilankusiam svečiui“, – rezultatų skaidrumą garantavo pasaulinės platformos „Tablein“, per kurią rezervacijas Lietuvoje atliko jau beveik 3 milijonai svečių, įkūrėjas ir vadovas Paulius Šuksteris.

Trečius metus organizuojami apdovanojimai – tai išgirstas žmonių, prisidedančių prie restoranų kultūros augimo, mėgstančių išbandyti naujus skonius, vertinančių unikalias patirtis, balsas. Svečiai aktyviai dalinasi savo potyriais, o gautas atgalinis ryšys leidžia ne tik padėti kitiems lankytojams išsirinkti. Kartu jis skatina tobulėti ir pačius restoranus.

Paskelbtas geriausiai vertinamų restoranų TOP 20

Į geriausiųjų sąrašą pretendavo tapti ne mažiau nei po 100 atsiliepimų per 2022-uosius surinkę restoranai, o galutinius rezultatus lėmė maisto, aptarnavimo, aplinkos bei švaros reitingavimas.

Laimėtojų TOP 20:

1. „Amandus“, Vilnius (vertinimo balas – 9,77)

Virtuvės profesionalo Deivydo Praspaliausko, ne kartą išrinkto geriausiu Lietuvos šefu, restoranas. Pirmąją vietą „Amandus“ užėmė ir „Tablein Diners’ Awards 2021“ apdovanojimuose.
Į bohemiškajame Užupyje įsikūrusį restoraną atvykstančius svečius Deivydas ir jo komanda lepina netikėtais skonių deriniais, kurie prabudina jausmus, praturtina kūną, o ypatinga šefo kuriama degustacinių vakarienių atmosfera nepalieka abejingų.

Amandus

2. „ToLi nuo klasikos“, Klaipėda (vertinimo balas – 9,76)

Klaipėdos sensacija vadinami vyno, skonių ir draugų namai. Tai – naujo formato gastronominių susitikimų vieta, svečius kviečianti mėgautis tiek sezonų diktuojamais bei virtuvės komandos kūrybinę laisvę atspindinčiais patiekalais, tiek unikaliais kokteiliais, sujungiančiais istorines asmenybes, knygas, filmus, architektūrą, meną. Visus metus veikiantis restoranas išskirtinis savo ypatingomis degustacinėmis vakarienėmis, unikaliomis gastronominio teatro patirtimis bei jaukia namų aplinka.

3. „El Gato Negro“, Vilnius (vertinimo balas – 9,71)

Autentiškos Meksikos virtuvės restoranas norintiems pasimėgauti tikrais, nemodernizuotais tolimojo krašto patiekalais. Tokiais, kokius pagal iš kartos į kartą perduodamus receptus gamina vietiniai.

4. „Casa Peligrosa“, Vilnius (vertinimo balas – 9,69)

Modernios Meksikos virtuvės namai, jaukiai įsikūrę šimtamečio vienuolyno skliautuose. Čia kūrybingai žongliruojama su tradiciniais meksikietiškais skoniais, drąsiai kuriamos šiuolaikinės jų interpretacijos, todėl lėkštėse atkeliauja ne patiekalai, o įspūdį dar ilgam paliekantys kulinariniai šedevrai.

5. „Imperial“ restoranas, Vilnius (vertinimo balas – 9,69)

Premium klasės restoranas, įsikūręs viešbutyje „Imperial″. Čia svečius pasitinka staltiesėmis dengti ir „Versace“ mados namų indais, prancūziško krištolo taurėmis bei sidabru serviruoti stalai, aptarnauja, karališko protokolo besilaikantys padavėjai su baltomis pirštinaitėmis, o valgiaraštis – lepina pasaulinės haute cuisine virtuvės skoniais.

6. „Pachamama Dinner Club“, Vilnius (vertinimo balas – 9,68)

Išskirtinio interjero restoranas, maisto entuziastus supažindinantis su Nikkei ir perujietiško maisto tradicijomis, įkvėptomis Japonijos, Kinijos bei Ispanijos virtuvių. Valgiaraštis čia atspindi ne tik Peru dvasią, bet ir egzotinio krašto skonius, aromatus.

7. „Uoksas“, Kaunas (vertinimo balas – 9,66)

Vienu geriausių Baltijos šalyse tituluojamas fine dining restoranas, kurio virtuvei vadovauja garsus šefas Artūras Naidenko, subrandinęs naujosios lietuviškos virtuvės idėją. „Uokse“ svečius pasitinka mikrosezoninis, nuolatos kintantis valgiaraštis, netikėtos kulinarinės interpretacijos bei drąsūs aukštosios gastronomijos eksperimentai.

8. „La Capital“, Vilnius (vertinimo balas – 9,64)

Meksikietiškų patirčių restoranas, kuriame tradicijas su šiuolaikiniu kulinariniu menu drąsiai derina iš Meksikos atvykęs virtuvės šefas Alexis Hernández Maldonado. Autentika čia charizmatiškai interpretuojama, o senieji ritualai – atgimsta naujai.

9. „Restaurant PACAI“, Vilnius (vertinimo balas – 9,61)

Fine dining restoranas, įsikūręs to paties pavadinimo viešbutyje. Vietos valgiaraštis atspindi profesionalios virtuvės komandos siekį lėkštėse išryškinti išieškotą sezoninių laukinės gamtos, vietinių ūkių bei šviežiausių gurmaniškų ingredientų harmoniją. Baltijos regiono ingredientai čia lepina skoniais nuo Madrido, iki Niujorko, o pasirinkimai – užburia dalinimosi tradicija.

10. „Veranda“, Vilnius (vertinimo balas – 9,60)

Svetainė-baras, svečius pasitinkantis europietiškos virtuvės improvizacijomis, kurias diktuoja natūralūs maisto produktai bei sezoninės, Lietuvos ūkiuose užaugintos daržovės. Gastronominės patirtys čia taip pat paįvairinamos muzikinės kultūros intarpais.

11. „Nineteen18“, Vilnius (vertinimo balas – 9,58)

Senatorių pasaže įsikūręs charizmatiško virtuvės šefo Andriaus Kubiliaus restoranas, kurio valgiaraštis dedikuotas lietuviškiems produktams, užaugintiems mažuose ūkiuose bei surinktiems gamtoje. Svečiai taip pat kviečiami į vakarienes prie šefo stalo, kurių metu laukia 10 patiekalų, sukurtų atskleisti įdomiausius vietinius skonius, degustacija.

12. „Brussels Mussels Stadium“, Vilnius (vertinimo balas – 9,57)

Belgiškai kulinarijos tradicijai atsidavęs restoranas-pub‘as, Vilniuje garsėjantis skaniausiomis midijomis, geriausiai ruoštu aštuonkoju bei ypatingai plačia reto, rūšinio alaus rūšių kolekcija. Vietos valgiaraštyje – išgryninti Belgijos virtuvės šedevrai, kuriuos šefas kūrybingai paįvairina ir kitais jai artimais mėsos, žuvies bei jūros gėrybių patiekalais.

13. „Sue's Indian Raja“, Vilnius (vertinimo balas – 9,54)

Indiškas restoranas Vilniuje, svečius ne tik pasitinkantis sodriais, įsimintinais skoniais ar egzotine aplinka, bet ir lepinantis nepakartojamais Katedros aikštės vaizdais. Vietos valgiaraštis – ryškus ir be galo įvairus: nuo autentiškų mėsos ar jūros gėrybių patiekalų, iki tradicinių pasirinkimų vegetarams bei veganams.

14. „SURR“, Druskininkai (vertinimo balas – 9,51)

SURRealus fine casual restoranas Druskininkuose, kviečiantis susitikti ir atrasti vieni kitus skambant vinilinių plokštelių melodijoms. Vietos valgiaraštyje persipina šefo kūrybingumas, naujosios technologijos ir šviežiausia, sezoniškumą atspindinti, produkcija, o patiekalai – dovanoja dar neatrastą skonių balansą. Čia taip pat vyksta degustaciniai vakarai.

15. „CARRÉ Bar and Lounge“, Vilnius (vertinimo balas – 9,50)

Stilingas restoranas Gedimino prospekte, kurio charakterį atskleidžia tiek aplinka, tiek modernios europietiškos virtuvės valgiaraštis bei ikoniški kokteiliai. Šiltuoju metų laiku visiems „Carré Bar & Lounge“ svečiams atvira Vilniuje didžiausia lauko terasa, o Rytų kultūros tradicijų entuzistai – kviečiami į vietoje veikiantį kaljanų barą.

16. „Pizzeria Piccola Italia“, Kaunas (vertinimo balas – 9,49)

Klasikinės Italijos virtuvės restoranas pačiame Kauno centre, savo svečius italiano skoniais lepinantis jau daugiau nei dešimtmetį. Nuo freskų, itališko meno dirbinių ir legendinių languotų staltiesių, iki tradicinių patiekalų: ši vieta suteikia galimybę iš Maironio gatvės nužengti tiesiai į tradicinę trattoria kur nors žavingoje Toskanoje.

17. „Telegrafas“, Vilnius (vertinimo balas – 9,49)

Fine dining restoranas, įsikūręs prabangiame pasaulinio tinklo viešbutyje „Grand Hotel Kempinski Vilnius“. Ši rafinuotai elegantiška vieta lepina gurmanus ne tik aukštos klasės virtuve bei profesionaliu, kompetentingu „Kempinski“ aptarnavimu. Čia svečius pasitinka ir pro langus atsiveriantys įspūdingi Katedros aikštės vaizdai.

18. „Talutti bakes and shakes City“, Kaunas (vertinimo balas – 9,48)

Tikri amerikietiškos virtuvės namai visai šeimai, įsikūrę pačioje Kauno centro širdyje. Restoranas lepina tiek modernia aplinka, tiek visų pamėgtais JAV kultūros patiekalais, kurių pasirinkimas – čia plačiausias visoje Lietuvoje.

19. „Pink & Yellow“, Vilnius (vertinimo balas – 9,47)

Išskirtinis restoranas norintiems patirti charakteringus Lotynų ir Pietų Amerikos skonius. Čia persipina Meksikos, Peru, Argentinos bei Čilės kulinarinės tradicijos, o kokybiški ingredientai, autentiški prieskoniai ir unikalūs skonių deriniai leidžia čia pat Vilniuje pažinti egzotinių virtuvių kultūrą.

20. „Loca‘les Klaipėda“, Klaipėda (vertinimo balas – 9,45)

Charizmatiškas pajūrio restoranas, dovanojantis tiesioginį bilietą į Meksikos gastroniminį pasaulį. Valgiaraštis čia konkretus, aiškus ir skirtas dalintis, o duoklė – atiduota išskirtinai tik ikoniškiausiems egzotiško krašto patiekalams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)