Į renginį susirinkusių stebėtojų ir save išbandyti atėjusių lauks tradicinio tipo varžybos, kurių metu dalyviai vieną po kito turės įveikti šešis skirtingo aštrumo pipirus. Nuo maloniai šildančių Serrano, kurie dažnai vadinami raudonųjų paprikų vardu, iki aštriausiais pasaulio pipirais nominuojamų Carolina Reaper.

„Saldu tikrai nebus“ sako varžybų organizatorius Liudas Pranskevičius bei pažymi, kad šiose varžybose dalyvauti gali tik pilnametystės sulaukę ir varžybų organizatorius nuo atsakomybės atleidžiantį dokumentą pasirašę asmenys, tuo pačiu dokumentu patvirtinantys, kad neserga jokiomis lėtinėmis skrandžio ar žarnyno ligomis.
„Nors aštrumo kultūra pastebimai sparčiai auga ir aštriau nei „lietuviškai aštriai“ valgančiųjų gretos plečiasi, svarstančius dalyvauti vis tiek noriu įspėti ir paraginti gerai įvertinti savo jėgas. Šių varžybų metu teks susidurti su neeiliniu, iš kojų dažną verčiančiu aštrumu“ , – pranešime žiniasklaidai cituojamas L. Pranskevičius.

Ketvirtąjį kartą Vilniuje aštriausių pasaulyje pipirų varžybas organizuojantis ir pirmąją šalyje išskirtinai tik aštraus maisto parduotuvę „Aštriai aštru“ atidaręs L. Pranskevičius taip pat pasakoja, kad vis dar nustemba, jog dažnas varžybų dalyvis net nenumano su kokiu aštrumu jam teks susidurti. „Žmonės įsivaizduoja, kad valgo aštriai, nes mėgaujasi mūsuose kone populiariausiomis jalapenais dar vadinamomis aitriosiomis chalapos paprikomis, kurios bendroje pipirų aštrumo skalėje stūkso apačioje ir yra priskiriamos prie silpniausiai aštrių pipirų kategorijos. Tokių į varžybas net nesivežame juokaudami, kad pastarosios skirtos vaikams“, – pasakoja varžybų organizatorius.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją