aA
Vos 21-erių kaunietis Mindaugas Stanius jau įgyvendino savo pirmąją didelę svajonę, puoselėtą nuo mokyklos laikų. Vaikinas sukūrė greitojo maisto užkandinę, kur pagrindinę meniu dalį sudaro makaronų patiekalai, kuriuos susikomponuoti gali patys klientai.
Mindaugas Stanius
© Organizatorių nuotr.

Demokratiškas vadovas

Nedidelė užkandinė „Vermishelis“ įsikūrusi prekybai pritaikyto stilizuoto traukinio vagone, prekybos miestelyje „Urmas“. Modernus ir gana ryškus, žaismingas interjeras kurtas paties Mindaugo. Apskritai, viskas čia sugalvota ir įgyvendinta jaunojo kūrybines industrijas universitete studijuojančio savininko – nuo verslo idėjos ir užkandinės veikimo principo iki patiekalų receptų.

Užkandinė „Vermishelis“
Užkandinė „Vermishelis“
© Organizatorių nuotr.

Nepaisant to, kolektyvas dirba labai demokratiškai, visi pagrindiniai sprendimai priimami tariantis.

„Visi esame lygūs, kiekvieno nuomonė svarbi. Labai džiaugiuosi puikiais savo bendradarbiais, o labai nedidelė jų kaita turbūt rodo, kad ir jiems čia gerai“, – pasakojo Mindaugas, dažnai ir pats stovintis už prekystalio bei besisukantis virtuvėje.

Klientai patiekalus kuria patys

Makaronų patiekalų pagrindą sudaro specialiai gaminami spagečiai, o toliau klientas gali rinktis pats – mėsos rūšį, padažus, priedus, tokius kaip pomidorai, morkos, riešutai, svogūnai ir kitokius. Beje, vietoj spagečių galima rinktis ir veganiškus makaronus be kiaušinių arba ryžius.

Pasak M. Staniaus, tokia demokratija slypi pačiose verslo idėjos ištakose. Dar mokydamasis vyresnėse mokyklos klasėse, vaikinas grįždavo namo pavalgyti pietų. Kadangi gyveno visai arti mokyklos ir kelionei sugaišdavo labai mažai laiko, spėdavo pietus pats pasigaminti.

„Žinoma, patiekalas turėdavo būti nesudėtingas ir greitai paruošiamas. Todėl dažnai tekdavo rinktis makaronus. Kai nusibosdavo žinomi receptai bandydavau juos visaip paįvairinti. Tada ir įsitikinau, kad iš pirmo žvilgsnio toks nuobodus patiekalas, kaip makaronai, gali turėti daugybę pačių įvairiausių variantų ir tarpusavyje derančių skonių.

Pasinėrus į šias improvizacijas po truputį ir ėmė formuotis idėja ateityje pasidalinti savo atradimais ir su kitais. Be to, patiko tas paprasto paruošimo ir didelių galimybių derinys. Norėjosi, kad kiekvienas lankytojas atrastų mėgiamiausią savo derinį, todėl atrinkau pagrindines sudedamąsias dalis ir sukūriau padažus iš kurių jau pats žmogus susikuria savo derinį“, – dėstė pašnekovas, anksčiau patirties sėmęsis įvairiuose restoranuose.

Užkandinė „Vermishelis“
Užkandinė „Vermishelis“
© Organizatorių nuotr.

Plėstis neskuba, bet naujovių yra

Nuo idėjos iki jos įgyvendinimo praėjo ketveri metai. O dabar jau beveik metus dirbanti užkandinė sulaukia ne tik aplinkinių įmonių darbuotojų ir lankytojų, bet ir toliau esančių biurų darbuotojų, kurie čia specialiai atvažiuoja pietauti ar pasiimti maisto išsinešimui.

„Jei žmonės specialiai atvažiuoja pas mus, vadinasi mus vertina, o tuo mes labai džiaugiamės“, – sakė M. Stanius.

Pasak jo, jau susiformavo nuolatinių klientų ratas, bet visada atvyksta naujų valgytojų ir šis srautas vis stiprėja.

Užkandinė „Vermishelis“
Užkandinė „Vermishelis“
© Organizatorių nuotr.

„Žmonės išgirsta rekomendacijas vieni iš kitų, perskaito atsiliepimus mūsų „Facebook“ puslapyje ir nusprendžia atvykti patys. Iš tiesų jokių skambių atidarymų nedarėme, leidome sau įsibėgėti ir po truputį jaukintis klientus. Maitinimo įstaigai įsitvirtinti reikia daug laiko, tad kol kas apie plėtrą negalvoju, bet tokių planų ateičiai yra.

Dabar stengiamės pasiūlyti klientams kažką naujo tiesiog čia. Tiems, kurie nenori patys komplektuoti patiekalo, pasiūlėme dienos pietus su parinktu patiekalu. Taip pat pas mus dabar galima paragauti ir žuvies, vištienos, salotų bei labai gardžių naminių mėsainių“, – naujoves vardijo jaunasis savininkas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(104 žmonės įvertino)
4.3750
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Papietavo ten, kur lankosi žurnalistai ir policininkai: būkite ramūs, „tik užkandę“ neišeisite (56)

Kiek Vilniuje yra maitinimo vietų vietelių, tai net ir aš stebiuosi. Atrodo, jog per daugiau nei...

Užkalnis: išaiškinsiu užsieniečiams, kur geriausia valgyti Lietuvoje (189)

Šiame tekste bus faktų apie mane, kurių seniai laukėte. Kaip gaunamas maisto kritiko darbas ir...

Užkalnis: nenormalus restorano pavadinimas slepia normalų maistą (122)

Jei galvojate, tai ar čia ta antraštė yra teigiama, ar neigiama, skaitykit iki galo. Nes kas yra...

Studento įkurta užkandinė sulaukė sėkmės: ragauti jo patiekalų atvažiuoja pietautojai iš viso Kauno (153)

Vos 21-erių kaunietis Mindaugas Stanius jau įgyvendino savo pirmąją didelę svajonę,...

Kauno rajono restoranas siūlo iššūkį: jei neskanu, nemokėk (46)

Maitinimo sektoriuje, kur konkurencija yra itin didelė, ne visada užtenka vien skanių patiekalų,...

Top naujienos

Kaupimą pensijai sustabdė tūkstančiai: ką planuoja likusieji? (104)

Maždaug kas dešimtas apklaustasis nurodė toliau planuojantis nebekaupti II-oje pensijų pakopoje,...

Memfis turi naują didvyrį: karjeros rungtynes sužaidęs Valančiūnas parklupdė 57 taškus pelniusį Hardeną (37)

„Šiandien mūsų komanda buvo smarkiai išretinta traumų. Tačiau galų gale tai buvo nesvarbu,...

Neįminta prezidento rinkimų mįslė: kam nukeliaus Matijošaičio balsai (219)

Vasario mėnesį „ Spinter tyrimai “ atlikta visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad, jei...

„Žalgiriu“ besididžiuojantis Jasikevičius: žinote, tie vyrukai tikrai turi charakterį specialiai Krepšinis.lt iš Tel Avivo (44)

Kauno „Žalgiris“ karnavalinę šios savaitės žydų nuotaiką kaip reikiant pagadino: svečiai...

Krentantį „Boeing“ išgelbėjo ne tarnybos metu skridęs pilotas (35)

Kai oro linijų „ Lion Air “ lėktuvo įgula visomis išgalėmis stengėsi suvaldyti krentantį...

Tokio pavasario Lietuvoje laukėme ilgai – savaitgalį mėgausimės šiluma (7)

Ketvirtadienio naktį, nešinas nedideliais krituliais (daugiausia lietumi), per Lietuvą keliaus...

Moteriškos paslaptys: liga, kurios priežasčių dažnai nežino net gydytojai

Neretai apie sveikatą susimąstome tik tuomet, kai ji pablogėja. Tuomet pradedame galvoti, ką...

Ėmėsi baisiausio Lietuvos kelio remonto – iki rudens ribos eismą Molėtų plente (23)

Kelias A14, arba plentas nuo Vilniaus iki Molėtų, neretai pavadinamas baisiausiu Lietuvos keliu....

Guoga apie sprendimą nebesitraukti iš politikos: gulėjau lovoje ir pajutau tuštumą (357)

Naujausias Antano Guogos statymas – Centro partija. Kur ir kodėl dingo pažadai trauktis iš...

Meile nepilnametei garsėjančio Elono Peniko „gražuoliuko“ etiketė nežeidžia, bet jo nuotraukos gali apgauti (64)

Ištreniruoto kūno nuotraukomis ir romantiška draugyste su nepilnamete, socialinių tinklų...