aA
Gerą maistą siūlantis jaukus šeimos restoranėlis greta namų, ir visai ne kur nors miesto centre, o viename iš miegamųjų rajonų. Tuo su malonumu mėgaujasi Vilniaus Lazdynėlių gyventojai.
© DELFI / Domantas Pipas

Į čia įsikūrusį restoraną „Casa della Luna“ ketvirtadienio vakarą rinkosi itališkam maistui neabejingi gurmanai.

Įdomu tai, kad restoranas veikia dar nuo praėjusių metų vasaros, tačiau didysis atidarymas savo meto sulaukė tik dabar. Restorano šeimininkas Adamas Vasko atskleidžia, kad kol nebuvo visko patikrinę ir įsitikinę, kad visi akcentai sudėlioti taip, kaip reikia, garsiai reklamuotis nenorėjo. Tačiau tikina, kad šią vietą jau spėjo įvertinti ir pamėgti ne tik vietiniai.

„Tai buvo sena mano svajonė – turėti nedidelį šeimos restoranėlį. Klausimo, kur jį atidarysime, ilgai nesvarstėme. Mes patys visi – ir bendraturčiai, ir darbuotojai – esame iš Lazdynų. Pastebėjome, kad aplinkui tokių vietų labai trūksta, nėra kur ne tik skaniai pavalgyti, bet ir kavos išgerti“, – pasakoja A. Vasko.

Šeimos restoranėlis miegamajame rajone vilioja itališka virtuve ir žemesnėmis kainomis
© DELFI / Domantas Pipas

Restorano virtuvė, kaip juokdamasis apibūdina šeimininkas, – europietiška su didele meile Italijai. Labiausiai jis didžiuojasi ant ant grotelių keptais patiekalais, prie kurių galima pasirinkti įvairius garnyrus, žemoje temperatūroje ruošta lašiša, jautienos steiku, kuris, kaip pabrėžia pašnekovas, gaminamas iš geriausios jautienos rūšių, pavyzdžiui, angusų mėsos. Meilę itališkai virtuvei atskleidžia makaronai „Carbonara“, ravioliai, desertai – tiramisu ir panakota, o atskirame vaikų meniu esantys rikotos blyneliai, tikina jis, jau spėję tapti restorano legenda.

Savaitgaliais vėlyvieji pusryčiai čia tęsiasi iki pat penktos valandos vakaro, nuolat vyksta degustacinės vakarienės. A. Vasko pamini, kad restorane galima paragauti bent dešimties rūšių kraftinio alaus, taip pat jis džiaugiasi plačia vyno korta.

Šeimos restoranėlis miegamajame rajone vilioja itališka virtuve ir žemesnėmis kainomis
© DELFI / Domantas Pipas

Restorano šefas – jau nuo paauglystės gaminantis ir iš tokių profesionalų, kaip Deivydas Praspaliauskas, mokęsis Ignutis Klimavičius, kaip sako A. Vasko, nuolat eksperimentuoja.

Paklaustas, kas lankytojus gali patraukti atvykti būtent į šį toli nuo centro esantį miegamąjį rajoną, jis iškart akcentuoja kainą. „Mūsų kainos gerokai mažesnės nei centre. Pavyzdžiui, steikas su garnyru kainuoja 12 eurų, Cezario salotos pasirinktinai su tigrinėmis krevetės, vištiena arba mūsų pačių sūdyta lašiša kainuoja 7 eurus, burgeris su belgiškomis bulvėmis ir naminiu padažu – taip pat 7 eurus. Už 1,80 euro galima išgerti vietoje gaminamos nuostabios šaltalankių arbatos – ją, kaip ir kavą, išsineštinai dažnai užsisako vietiniai“, – vardija šeimininkas.

Didelis pranašumas, be žemesnių kainų, anot jo, ir tai, kad čia klientai visada ras laisvų vietų savo automobiliui. Be to, greta restorano veikia žaidimų kambarys, kur ramiai pasėdėti norintys tėvai gali palikti savo vaikus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalnis: picas lietuviai valgė jau nuo XIII amžiaus, o žemaičiai – dar seniau (130)

Nelabai kas Lietuvoje dedasi su itališku maistu. Nelabai kas. Kaune, pavyzdžiui, valgyti italų...

Pietų pertrauka Vilniaus centre: čia mažamečiai vaikai ir šunys – nepageidaujami (123)

Iškart turiu įspėti, kad jeigu savo augintiniams draudžiate užlipti ant jūsų valgomojo stalo ar...

Užkalnis: anksčiau trenkė naftalinu. Dabar kvepia Japonija (188)

Pradėkim nuo to, kad aš nemėgstu, ir net labai, visokių madingų kulinarinių kiemelių,...

Užkalnis išrinko geriausius restoranus Lietuvoje (170)

Apie restoranus rašau jau beveik tris dešimtmečius. Taip ilgai. Nedaug kas tai žino. Kažkada...

Užkalnis: išragavęs viską, perėjau prie aukso. Skonis patiko (196)

Auksas antraštėje yra ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Ar buvo patiekaluose valgomojo aukso?...

Top naujienos

„Revolut“ atstovas: slėpti pinigų nuo antstolių pas mus nebeišeis (4)

Lietuvoje specializuoto banko licenciją gavusio „ Revolut “ verslo plėtros vadovas Andrius...

Užkalnis. Saugokitės feisbuko, jis žagina jus kasdien (27)

Saugokite, kaip pinigus, savo dėmesį ir laiką. Gyvenimo niekas negrąžina.

Į Klaipėdos merus susiruošęs teisiamas Eligijus Masiulis tvirtina iš Grybauskaitės įspėjimų negavęs (325)

Politinės korupcijos byloje teisiamas buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis...

Policija pardavė avarijoje sumaitotą automobilį, bet pamiršo reikšmingą detalę (85)

„Be defektų“ – toks užrašas pridėtas interneto skelbimų portale greta parduodamo „...

Jurbarkiečių Kalėdoms išpuošti namai sulaukia didžiulio dėmesio: tokios elegancijos dar reikia paieškoti

Gūdžią naktį – šviesų jūra. Pasigėrėti įstabiu reginiu kasmet į Jurbarko pakraštyje...

Prieš autsaiderių testą – Ulanovo ryžtas: negalime teisintis, kad kažko trūksta specialiai Krepšinis.lt iš Stambulo (7)

Šį savaitė prieš Kalėdas Eurolygoje labai įtempta – visoms komandoms teks sužaisti po dvejas...

Viskas, ką turite žinoti apie papildomą pensijų kaupimą nuo naujų metų (38)

Nuo naujų metų pasikeitus papildomo pensijų kaupimo tvarkai gyventojai bus vėl priversti...

Ministeriją mokytojai palieka su grauduliu akyse: to nepamiršime iki mirties papildyta (357)

„Džiaugiamės, kad pagaliau mokytojus išgirdo, įsiklausė ir pradėjo spręsti problemas“, –...

Meghan Markle žiedas tik iš pažiūros atrodė paprastas – iš tiesų turėjo užslėptą reikšmę

Sasekso hercogiene gegužę tapusi Meghan Markle sugeba subtiliai išreikšti savo pažiūras ir...

Pažintis su Grigoniu: apie atėjimą į „Žalgirį“ pro galines duris, konfliktą su „Rytu“ ir pirmą susitikimą su žmona (11)

Marius Grigonis įsitvirtina Kauno „Žalgirio“ klube, tačiau kelias į Lietuvos čempionų...