Gerą maistą siūlantis jaukus šeimos restoranėlis greta namų, ir visai ne kur nors miesto centre, o viename iš miegamųjų rajonų. Tuo su malonumu mėgaujasi Vilniaus Lazdynėlių gyventojai.
© DELFI / Domantas Pipas

Į čia įsikūrusį restoraną „Casa della Luna“ ketvirtadienio vakarą rinkosi itališkam maistui neabejingi gurmanai.

Įdomu tai, kad restoranas veikia dar nuo praėjusių metų vasaros, tačiau didysis atidarymas savo meto sulaukė tik dabar. Restorano šeimininkas Adamas Vasko atskleidžia, kad kol nebuvo visko patikrinę ir įsitikinę, kad visi akcentai sudėlioti taip, kaip reikia, garsiai reklamuotis nenorėjo. Tačiau tikina, kad šią vietą jau spėjo įvertinti ir pamėgti ne tik vietiniai.

„Tai buvo sena mano svajonė – turėti nedidelį šeimos restoranėlį. Klausimo, kur jį atidarysime, ilgai nesvarstėme. Mes patys visi – ir bendraturčiai, ir darbuotojai – esame iš Lazdynų. Pastebėjome, kad aplinkui tokių vietų labai trūksta, nėra kur ne tik skaniai pavalgyti, bet ir kavos išgerti“, – pasakoja A. Vasko.

Šeimos restoranėlis miegamajame rajone vilioja itališka virtuve ir žemesnėmis kainomis
© DELFI / Domantas Pipas

Restorano virtuvė, kaip juokdamasis apibūdina šeimininkas, – europietiška su didele meile Italijai. Labiausiai jis didžiuojasi ant ant grotelių keptais patiekalais, prie kurių galima pasirinkti įvairius garnyrus, žemoje temperatūroje ruošta lašiša, jautienos steiku, kuris, kaip pabrėžia pašnekovas, gaminamas iš geriausios jautienos rūšių, pavyzdžiui, angusų mėsos. Meilę itališkai virtuvei atskleidžia makaronai „Carbonara“, ravioliai, desertai – tiramisu ir panakota, o atskirame vaikų meniu esantys rikotos blyneliai, tikina jis, jau spėję tapti restorano legenda.

Savaitgaliais vėlyvieji pusryčiai čia tęsiasi iki pat penktos valandos vakaro, nuolat vyksta degustacinės vakarienės. A. Vasko pamini, kad restorane galima paragauti bent dešimties rūšių kraftinio alaus, taip pat jis džiaugiasi plačia vyno korta.

Šeimos restoranėlis miegamajame rajone vilioja itališka virtuve ir žemesnėmis kainomis
© DELFI / Domantas Pipas

Restorano šefas – jau nuo paauglystės gaminantis ir iš tokių profesionalų, kaip Deivydas Praspaliauskas, mokęsis Ignutis Klimavičius, kaip sako A. Vasko, nuolat eksperimentuoja.

Paklaustas, kas lankytojus gali patraukti atvykti būtent į šį toli nuo centro esantį miegamąjį rajoną, jis iškart akcentuoja kainą. „Mūsų kainos gerokai mažesnės nei centre. Pavyzdžiui, steikas su garnyru kainuoja 12 eurų, Cezario salotos pasirinktinai su tigrinėmis krevetės, vištiena arba mūsų pačių sūdyta lašiša kainuoja 7 eurus, burgeris su belgiškomis bulvėmis ir naminiu padažu – taip pat 7 eurus. Už 1,80 euro galima išgerti vietoje gaminamos nuostabios šaltalankių arbatos – ją, kaip ir kavą, išsineštinai dažnai užsisako vietiniai“, – vardija šeimininkas.

Didelis pranašumas, be žemesnių kainų, anot jo, ir tai, kad čia klientai visada ras laisvų vietų savo automobiliui. Be to, greta restorano veikia žaidimų kambarys, kur ramiai pasėdėti norintys tėvai gali palikti savo vaikus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

LRT taryba užkirto kelią Jakilaičiui užimti generalinio direktoriaus kėdę papildyta (129)

Antradienį Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryba patikslino kandidatams į...

Oksana Pikul – atvirai apie lemtingą rytą, iškeltą sąlygą Simui ir šoko ištiktą sūnų (518)

Sekmadienio rytą Jasaičių šeimą sukrėtęs skandalas turi ir kitą pusę. Tėvų kivirčą matė...

Feisbuke plinta pagalbos šauksmas: kelionė troleibusu kaunietei baigėsi daliniu apkurtimu ieško įvykio liudininkų (13)

Prieš pat Naujuosius kelionė troleibusu Kaune vienai poniai baigėsi daliniu apkurtimu – esą keli...

Dakaro rekordininkas Juknevičius: čia jau stebuklas, kad šiuo automobiliu užėmėm tokią vietą (13)

Antradienio naktį į Lietuvą grįžę Baltijos šalių rekordininkai Dakaro ralyje Antanas...

LRT taryboje nerasta vieningos nuomonės dėl portalo pokyčių

Antradienį vykusiame Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos posėdyje tarp kitų klausimų buvo...

Prekybos tinklai nori atsisakyti pigiausios kiaušinių rūšies (148)

Daugiau kaip 90 proc. pirkėjų renkasi pigiausius – narvuose laikomų vištų kiaušinius, tačiau...

Aplinkiniuose laukuose surinko visas atliekas ir pasistatė štai tokį namą (255)

Krunai – kaimas Širvintų rajone, kuris jau 2001-aisiais laikytas išnykusiu. Šiandien čia...

Mirtinas pavojus: einant gatve verta žvilgtelti į viršų (6)

Šalyje galima rasti tūkstančius balkonų , į kuriuos vargu ar išdrįstumėte įkelti koją ar...

Siūlo 9 proc. PVM besišildantiems savarankiškai (65)

Seime – naujas siūlymas pridėtinės vertės mokesčio ( PVM ) lengvatą taikyti ir tiems...

Karbauskis iš Jakilaičio gavo ir kitokių klausimų (565)

Po antradienį vykusios spaudos konferencijos, kurioje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos...