Gerą maistą siūlantis jaukus šeimos restoranėlis greta namų, ir visai ne kur nors miesto centre, o viename iš miegamųjų rajonų. Tuo su malonumu mėgaujasi Vilniaus Lazdynėlių gyventojai.
© DELFI / Domantas Pipas

Į čia įsikūrusį restoraną „Casa della Luna“ ketvirtadienio vakarą rinkosi itališkam maistui neabejingi gurmanai.

Įdomu tai, kad restoranas veikia dar nuo praėjusių metų vasaros, tačiau didysis atidarymas savo meto sulaukė tik dabar. Restorano šeimininkas Adamas Vasko atskleidžia, kad kol nebuvo visko patikrinę ir įsitikinę, kad visi akcentai sudėlioti taip, kaip reikia, garsiai reklamuotis nenorėjo. Tačiau tikina, kad šią vietą jau spėjo įvertinti ir pamėgti ne tik vietiniai.

„Tai buvo sena mano svajonė – turėti nedidelį šeimos restoranėlį. Klausimo, kur jį atidarysime, ilgai nesvarstėme. Mes patys visi – ir bendraturčiai, ir darbuotojai – esame iš Lazdynų. Pastebėjome, kad aplinkui tokių vietų labai trūksta, nėra kur ne tik skaniai pavalgyti, bet ir kavos išgerti“, – pasakoja A. Vasko.

Šeimos restoranėlis miegamajame rajone vilioja itališka virtuve ir žemesnėmis kainomis
© DELFI / Domantas Pipas

Restorano virtuvė, kaip juokdamasis apibūdina šeimininkas, – europietiška su didele meile Italijai. Labiausiai jis didžiuojasi ant ant grotelių keptais patiekalais, prie kurių galima pasirinkti įvairius garnyrus, žemoje temperatūroje ruošta lašiša, jautienos steiku, kuris, kaip pabrėžia pašnekovas, gaminamas iš geriausios jautienos rūšių, pavyzdžiui, angusų mėsos. Meilę itališkai virtuvei atskleidžia makaronai „Carbonara“, ravioliai, desertai – tiramisu ir panakota, o atskirame vaikų meniu esantys rikotos blyneliai, tikina jis, jau spėję tapti restorano legenda.

Savaitgaliais vėlyvieji pusryčiai čia tęsiasi iki pat penktos valandos vakaro, nuolat vyksta degustacinės vakarienės. A. Vasko pamini, kad restorane galima paragauti bent dešimties rūšių kraftinio alaus, taip pat jis džiaugiasi plačia vyno korta.

Šeimos restoranėlis miegamajame rajone vilioja itališka virtuve ir žemesnėmis kainomis
© DELFI / Domantas Pipas

Restorano šefas – jau nuo paauglystės gaminantis ir iš tokių profesionalų, kaip Deivydas Praspaliauskas, mokęsis Ignutis Klimavičius, kaip sako A. Vasko, nuolat eksperimentuoja.

Paklaustas, kas lankytojus gali patraukti atvykti būtent į šį toli nuo centro esantį miegamąjį rajoną, jis iškart akcentuoja kainą. „Mūsų kainos gerokai mažesnės nei centre. Pavyzdžiui, steikas su garnyru kainuoja 12 eurų, Cezario salotos pasirinktinai su tigrinėmis krevetės, vištiena arba mūsų pačių sūdyta lašiša kainuoja 7 eurus, burgeris su belgiškomis bulvėmis ir naminiu padažu – taip pat 7 eurus. Už 1,80 euro galima išgerti vietoje gaminamos nuostabios šaltalankių arbatos – ją, kaip ir kavą, išsineštinai dažnai užsisako vietiniai“, – vardija šeimininkas.

Didelis pranašumas, be žemesnių kainų, anot jo, ir tai, kad čia klientai visada ras laisvų vietų savo automobiliui. Be to, greta restorano veikia žaidimų kambarys, kur ramiai pasėdėti norintys tėvai gali palikti savo vaikus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Vilniaus miesto restoranas išbandyti ispanų virtuvės patiekalų kvies vos nuo 1,5 euro (3)

Ispanija – egzotiškas, spalvotas Europos pietvakarių kraštas, kuris apsilankyti turistus vilioja...

Per pietų pertrauką ieškojo skaniausių šašlykų: 3 dar neatrastos vietos (34)

Esame įpratę sakyti, kad žiema mus (ir kelininkus) užklupo nepasiruošusius, bet dabar tą patį...

Užkalnis: baiminausi, kad neaptarnaus ir dar viską atims (97)

Visgi jūs dar stebinate toje savo Lietuvoje . Grįžti žmogus į trasą po dviejų mėnesių, puoli...

Jaunimo pamėgtoje madingoje vietoje sostinėje pinigines praverti drįsta ne visi: teįperka tik bulvytes fri (147)

Penktadienį per pietus nuvykę į Tymo turgų nustebsite, nes čia turgus tapo gastronomijos...

Keturias dienas vyksiantis gastronominis festivalis kvies susipažinti ir paskanauti smidrų

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į gastronominį...

Top naujienos

Orai: paskutinis gegužės savaitgalis bus pasakiškas (11)

Gegužė jau į pabaigą, o vasariška šiluma vis neatslūgsta. Artimiausiomis dienomis situacija...

Kas penktas suaugęs susiduria su dažnai nepastebima problema: įprastas sutrikimas – daugybės ligų priežastis (39)

Remiantis Pasaulinės sveikatos organizacijos ( PSO ) duomenimis, bent 1 iš 5 suaugusiųjų vargina...

DELFI Agro eksperimentas: ar įmanoma provincijoje susirasti darbą daugiau nei už minimumą (278)

Vasaros sezonu norintys užsidirbti moksleiviai ar studentai dažnai traukia į užsienio šalis,...

Audringos abiturientų naktys: išnuomoti viešbučiai, pribloškiančios suknelės ir alkoholio paieškų maršrutai (202)

Vieni paskutines mokyklines šventes švenčia pompastiškai, kiti – kukliai, o treti traukia į...

Bičiuliui siųstas šakotis sugrįžo virtęs trupiniais (48)

Vilnietis Artūras susidūrė su kuriozine situacija – dar kovo mėnesį draugui išsiųstas...

Geriausios Lietuvos gimnazijos abiturientai pademonstravo paskutinio skambučio įvaizdžius (139)

Ketvirtadienio popietę paskutinio skambučio šventė vyko ir geriausia Lietuvos mokykla šįmet vėl...

Žinomų žmonių automobiliai turi vardus ir atspindi jų gyvenimo įpročius (31)

Ketvirtadienio vakarą žinomus žmones buvo galima sutikti ir automobilių švaros centro „Ainava"...

Legendinio ansamblio „Lietuva“ repeticija: ant scenos to niekada nepamatysite

Stebint repetuojančius valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ choristus ir...

Išskirtinė galimybė pasidairyti viename prabangiausių Vilniaus viešbučių: pamatykite, kur ilsisi elitas (37)

Sostinės centre duris svečiams atvėrė atsinaujinęs „ Radisson Blu Astorija “. Specialaus...

Žalgiriečių nusiteikimu nepatenkintas Jasikevičius: esi krepšininkas ir už tai gauni pinigus (15)

Kauno „Žalgiris“ Betsafe- LKL čempionato ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių...