Maistą jam ruošia restoranas „Monte Pacis“, desertu rūpinasi restoranas „Holigans“, o vakaro programą praturtins VAROM! komanda su žmogumi-orkestru Sauliumi Petreikiu.

Saulius Petreikis sako, kad kiekvienam koncertui ruošiasi specialiai ir šventės metu žada atlikti kūrinius, kurie išjudintų net didžiausius tinginius. „Pats žodis „vakarėlis“ įpareigoja visą muziką dėlioti taip, kad įvyktų tikras gurmaniškas vakarėlis! O sveikas maistas – tai energija, jeigu jis dar ir skaniai paruoštas – tai ir didžiausias malonumas. Tikiuosi pabūti bendrystėje su sveiko maisto šventės dalyviais“, – apie artėjantį susitikimą Pažaislyje kalba atlikėjas.

Restorano „Monte Pacis“ virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas žada ne mažesnes staigmenas vakarėlio meniu kompozicijoje: „Žmonės dažnai galvoja, kad sveikas maistas yra beskonis arba neskanus. Taip tikrai nėra. Mūsų komanda rūpestingai paruoš šaltuosius užkandžius ir karštus patiekalus šiam vakarėliui. Tai bus ne tik skanu, bet ir sveika. Meniu sudarytas iš įvairių salotų, svečius vaišinsime saulėje džiovintų pomidorų humusu su daržovių lazdelėmis, skrudintais riešutais su žolelėmis, Brie sūriu su karamelizuotomis kriaušėmis, raugintomis ir marinuotomis daržovėmis, keptais azijietiškais ryžiais su daržovėmis, keptais Portobelo grybais, įdarytais porais ir mėlynuoju sūriu, daržovių Tikka Massala kariu ir kt.“

Restorano „Holigans“ virtuvės komanda vakarėliui ruošia 10 kg aviečių-burokėlių šokoladinį veganišką tortą, kuris gaminamas iš ekologiškų anakaržių riešutų, kerobo, kokoso aliejaus, datulių, lietuviškų burokėlių, tortas be gliuteno ir cukraus, be margarinų, hidrintų riebalų, skonio stipriklių, sintetinių aromatizatorių, stabilizatorių ir pan. „Kas gali dar labiau derėti nei avietės, šokolado ir burokėlio trio?“ – linksmai šypsosi sveiko maisto šventės konkurso komisijos narys virtuvės šefas Ramūnas Prasauskas.

Daugiau informacijos ir registracija į sveiko maisto šventę www.sveikuoliai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)