Anot ką tik duris atvėrusio „Health“ restorano įkūrėjų Inetos Stankevičiūtė ir Audriaus Sabaliausko, idėja atidaryti restoraną kilo iš jų pačių noro susikurti tobulą restoraną, kur būtų galima valgyti be jokios sąžinės graužaties.

Nesame ir vegetarai ar veganai, todėl taip pat norėjome griauti kanonus, kad sveikas maistas – tai tik garuose virtos daržovės ar žaliavalgių patiekalai.
A. Sabaliauskas

„Nesame profesionalūs sportininkai, bet fizinį aktyvumą suvokiame kaip žmogaus sveikatos ir ilgaamžiškumo pamatą. Su laiku išmokome atsirinkti subalansuotą maistą, matėme, kaip tai keičia ne tik mūsų kūnus, bet ir vidinę būseną. Tačiau norėdami gerai jaustis ir sveikai gyventi užsidarėme maisto dėžučių pasaulyje – pradėjome visur nešiotis savo pietus ir vakarienę, arba tekdavo atsisakyti draugų kvietimų ir visad valgyti namie, – pristatydamas Lietuvoje dar neregėtos koncepcijos restoraną kalba šeimininkas. – Kai daug valandų praleisdavome sportuodami, mums nesinorėdavo riebių padažų, sviesto ir abejotinos kilmės angliavandenių. Nesame ir vegetarai ar veganai, todėl taip pat norėjome griauti kanonus, kad sveikas maistas – tai tik garuose virtos daržovės ar žaliavalgių patiekalai. Kurdami savo restoraną vadovavomės paprasčiausiu principu – čia nėra nieko, ko nevalgytume patys.“

Restoranas „Health“

Naujame restorane baltymai atkeliauja tik iš kokybiškų produktų – įvairios liesos mėsos, žuvies ar kiaušinių. Angliavandeniai – tik viso grūdo produktai. Negalima pamiršti ir riebalų – atsisakoma perdirbtų aliejų ir naudojami tik gerieji riebalai iš kokosų, avokadų, riebiosios žuvies ar riešutų. Svarbiausia – viskas subalansuota ir kiekviename patiekale yra tinkamas baltymų, angliavandenių ir riebalų kiekis.

Restoranas „Health“

Restoranas dirba kasdien nuo 10 val. iki 22 val, o netrukus ketina pristatyti ir pusryčių meniu.

Restoranas „Health“, Malūnų g. 4, Vilnius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)