Kaip tikra kačių mylėtoja aš šią kavinę jau esu atradusi gerokai anksčiau, bet jų naujos patalpos suintrigavo mane dar kartą apsilankyti ir papietauti netradicinės kompanijos apsuptyje. Kartu pasikvietus neutralų katėms draugą, vieną lietingą dieną pravėrėme jau Kalėdoms pasipuošusios kavinės duris.

Pietų pertrauka Kačių kavinėje

Specialaus dienos pietų meniu ši vieta neturi, bet tikrai neapsigaukite – maisto čia yra! Jų meniu gana platus: nuo makaronų, blynų iki koldūnų ar Murburgerio. Sėkmingai išsirinkome: aš – „Kijevo“ kotletą su gruzdintomis bulvytėmis bei šviežiomis daržovėmis (7 EUR), draugas – bulvinius blynus su skrudinta šonine ir grietine (5,5 EUR). Stalo vandens grafinas kainuoja 1,5 EUR. Taip pat svarbu paminėti, kad minimali sąskaita vienam asmeniui čia yra 5 EUR, tad nusprendus išgerti tik Latte-Catte, turėsite prie jos užsisakyti ir desertą.

Pietų pertrauka Kačių kavinėje

Ar skanu? Žinau, kad mano pietų pasirinkimas nebuvo labai tipinis tokiai vietai, bet man norėjosi tos apskrudusios vištienos ir savo pasirinkimu aš nenusivyliau. Kotletas buvo kupinas sultingo sviesto įdaro, šalia pateiktos šviežios daržovės su saikingu aliejiniu padažu ant viršaus, neperkeptos bulvytės (jos galėjo būti ir traškesnės) ir pomidorų padažas atskirai nedideliame indelyje. Porcija didelė, antrojo patiekalo tikrai pakako sočiai pietų pertraukai.

Pietų pertrauka Kačių kavinėje

Maisto pateikimas pelno mano komplimentą, nes man labai patinka virtuvės, kurios už mane nesprendžia, ar aš noriu padaže plaukiančio, ar nusausinto patiekalo, o kaip šiuo atveju – pateikia padažą atskirai indelyje. Neabejoju, kad įdomu, ar maiste neatradau kokio katino plauko, bet, maistą atnešus iš sandarios virtuvės, nieko tokio ir nerasite. Tiesa, pietavau ir be papildomo kačių dėmesio – jų mano „Kijevo“ nei kvapas, nei vaizdas nesuviliojo prisiartinti prie staliuko ar kitaip prašytis kąsnelio.

Pietų pertrauka Kačių kavinėje

Ar greita? Su kačių paglostymu (tą reikia daryti pagal taisykles), valgiu, fotosesija, darbu instagramo paskyroje ir, žinoma, įdomiu pokalbiu užtrukome apie valandą. Bet būtinai rekomenduoju čia ateiti, kada neskubate. Kačių dienos ritmas skirtingas, tad kuo ilgiau būsite, tuo daugiau įdomybių pamatysite.

Kas įdomu? Kad ir ką sakytų skeptikai, bet pats kavinės formatas tikrai yra įdomus ir unikalus, nes tokios vietos Vilniuje ar kituose Lietuvos miestuose tiesiog nerasite.

Kavinėje galioja specifinės taisyklės, kurias labai maloniai jus pristatys dirbantys asmenys. Kelios jų: įėjus, jūsų paprašys ant batų užsidėti antbačius bei iškart nusiplauti rankas čia pat įrengtoje prausykloje. Vėliau primins, kad reikia netrukdyti kačių, joms valgant, ar nežadinti, joms miegant. Taip pat fotografuojant ar filmuojant (kas tikrai galima) nenaudoti blykstės ir nesidaryti asmenukės, paėmus gyvūną į rankas.

Šiuo metu kavinėje yra 15 nuolatinių gyventojų – kačių, kurios kiekvienos nuotrauka su vardu kabo kavinės laiptų aikštelėje. Gražus momentas dėl kačių yra dar ir toks, kad kavinė joms tapo namais po prieglaudų, kuriose, pasak stereotipų, gyvena tik negražios katės. Šios vietos savininkai teigia, kad kavinėje gyvenančios katės yra jų šeimos nariai, tad apie jų perkėlimą gyventi į tradicinius namus (pvz. pas mane) jie negalvoja bei džiaugiasi, kad kiekviena iš jų globotinių jau yra pelniusi lankytojų simpatijas.

Pietų pertrauka Kačių kavinėje

Kai šios vietos administratorių paklausiau apie linksmas istorijas, sulaukiau atsakymo, kad jų čia nutinka kiekvieną dieną. Buvo nutikimas, kada katė šiltai įsitaisė vienos iš klienčių rankinėje ir tik dėl rankinės svorio pakitimo, klientė suprato, kad gali greitai turėti naują šeimos draugą. Būta ir nekaltų pirštinių, šalikų pasisavinimo ar neplanuotai ilgiau kavinėje praleistų valandų, kada nenorėdami trukdyti kačių grožio miego, svečiai jų nenukeldavo nuo savo kelių – juk žmogaus šilumą gyvūnai mėgsta!

Pietų pertrauka Kačių kavinėje

Kavinė turi savo lojalumo „Miau“ kortelę, kurią galite gauti penkis kartus apsilankius šioje kavinėje. Turint kortelę, džiaugsitės 5% nuolaida bei specialiais pasiūlymais, skirtais kortelės turėtojams.

Atsiskaitymas galimas tiek grynais, tiek kortele, o arbatpinigius įvertins tiek darbuotojai, tiek nupirktu skanuku ir katės.

„Kačių kavinė“ veikia adresu Gedimino pr. 5, Vilnius. Darbo laikas: pirmadieniais – penktadieniais 11:00 – 22:00 val., šeštadienį 10:00 – 22:00 val., o sekmadienį 10:00 – 20:00 val. Jų Facebook paskyra.