Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Su miela dviejų damų kompanija suplanavome savo pietų pertraukos metu susitikti „Šekspyro“ viešbučio restorane-bare, kuris taip ir vadinasi – „Shakespeare Restaurant & Bar“. Atvykę į ramioje Vilniaus senamiesčio gatvelėje įsikūrusį viešbutį ir pakilę į antrąjį jo aukštą atsidursite laiptų aikštelėje, o ten – du keliai: galite pasukti į kairę arba į dešinę. Abi pusės skiriasi ne tik savo paskirtimi, bet ir interjero elementais.

Tačiau pradėkime nuo paskirties. Pasukę į kairę atsidursite baro erdvėje, o pasirinkę dešinę – restorane su miela lauko terasa. Anksčiau už mane atvykusios pietų kompanionės pasirinko mažiau įpareigojančią baro erdvę, kur taip pat galima papietauti.

Šiokiadieniais šioje vietoje dienos pietų principas toks pat – už 9 EUR sumą jūs gausite dviejų patiekalų (užkandis ir pagrindinis) verslo pietus ir būsite pavaišinti stalo vandeniu, arbata arba kava pasirinktinai. „Kasdien vis skirtingi šviežiai ruošiami dviejų patiekalų etiudai puikiai nuteikia likusiai darbo dienai“, – taip restoranas apibūdina savo kasdien 12:00–16:00 val. pateikiamus pietus.

Savo pietų pertraukos metu ragavome rūkytos lašišos ir rikotos sūrio užkandį bei orzotą su plėšyta antiena.

Ar skanu? Pradėsiu nuo maisto pateikimo, kuris labai dažnai pakužda ir tolimesnius mūsų jausmus, nes juk tikrai būta situacijų, kada buvo neskanu dėl negražiai pateikto maisto.

Taigi „Šekspyre“ pateikiant maistą tikrai pasistengta: čia apgalvoti tiek indai ir serviruotė, tiek maisto išdėstymas lėkštėje arba bendrai visas maisto dizainas. Pirmas vaizdas, o vėliau ir skonis nenuvilia.

Restoranas-baras „Šekspyras“

Tęsiant apie vaizdus ir skonius, pirmasis patiekalas buvo spalvingas dėl natūralių savo pagrindinių ingredientų spalvų, antrasis – kuklesnis, netgi labiau primenantis rudenį, bet abu buvo labai charizmatiški ir ryškūs savo skoniais.

Pakeptos morkytės, rūkyta lašiša su sūriu viduje ir mažais čili nėra mano dažnas užkandžių derinys, bet pasiskolinti tokią idėją draugų susitikimui tikrai verta. O orzotas, kuris yra itališkojo rizoto brolis ir kurio pagrindą sudaro perlinės kruopos, buvo gardus ir labai sotus. Perlinės kruopos ir dar pakankamai nemažai antienos tikrai nepaliks jūsų alkanų.

Restoranas-baras „Šekspyras“

Ar greita? Atėjus į tokią vietą skubėti negalima. Atvirkščiai – reikia lėtai mėgautis tiek akimis, tiek pojūčiais, kuriuos sukelia spalvingas maistas. Puiku, kad pietums pasirinkta diena suteikė tokią galimybę, ir mūsų pietūs truko apie valandą ir keliolika minučių.

Jeigu vis dėlto skubate ir nenorite, kad jūsų verslo pietūs užtruktų, informuokite apie tai aptarnaujantį personalą, ir neabejoju, kad patiekalų sulauksite greičiau.

Kas įdomu? Jau trumpai paminėjau apie antro aukšto erdvių pasiskirstymą ir tai, kad mes pasirinkome prisėsti jų baro erdvėje, kurioje dominuoja rožinė spalva, o restorano pusėje – žalia.
Bare ir restorane staliukai sustatyti erdviai, prie jų jaukiai jausitės tiek prisėdę dviese, tiek su didesne kompanija.

Restoranas-baras „Šekspyras“

Interjere – gausu įvairių mielų detalių, jas rekomenduoju apžiūrėti belaukiant užsakytų patiekalų. O bene įspūdingiausia – didelė biblioteka, kurioje sudėtos knygos byloja apie garsųjį Šekspyrą.

Trumpa išvada. Legendų pamiršti negalima, bet ir ateiti per dažnai būtų neįdomu. Džiaugiuosi šią vietą aplankiusi po pertraukos, atgaivinusi gražius prisiminimus, kurių užteks iki kito apsilankymo po kelerių metų. Žinoma, jeigu vyras sugalvos čia suorganizuoti staigmeną – vakarienę, tikrai neatsisakysiu (tikiuosi, kad jis atidžiai skaito mano apžvalgas).

Restoranas-baras „Šekspyras“ dirba adresu Bernardinų g. 8, Vilnius. Jų darbo laikas pirmadieniais–penktadieniais nuo 6:30 ryto iki vidurnakčio, savaitgaliais nuo 7:30 ryto ir taip pat iki vidurnakčio. Sužinoti apie konkrečios dienos pietų pasiūlymą galima jų Facebook puslapyje.