Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Kartu su jais šią vietą savo dienos pietums nusprendėme pasirinkti vieną saulėtą dieną. Atvykę 12.00 val. radome nemažai laisvų staliukų. Tiesa, vėliau jie pradėjo pildytis pietaujančiais, bet kadangi staliukų kiekis nemažas, sausakimša tikrai nebuvo. Mes pasirinkome staliuką lauke ir greitai sulaukėme aptarnavusios merginos su dienos pietų pasiūlymu.

Tądien pietus galėjome pradėti nuo trintos morkų (1,5 Eur) arba daržovių su kalakutiena (1,8 Eur) sriubos, lašišos tartaro (4 Eur) ar salotų su šonine (3,5 Eur). Antriesiems patiekalams bistro siūlė: kalakutienos troškinį (4,6 Eur), jautienos sprandinės kepsnį (4,6 Eur) ir spindulines pupuoles (4 Eur). Du dienos desertai ir specialūs gėrimų (vandens ir nealkoholinio alaus) pasiūlymai taip pat galiojo, bet jų nesirinkome.

Savo pietums užsisakėme paragauti abi sriubas ir visus tris karštuosius patiekalus. Stalo vanduo nemokamas, o dienos pietų pasiūlymas kasdien skelbiamas ir jų „Facebook“ profilyje.

Sapiegos bistro

Ar skanu? Oho, kaip buvo skanu! Didžiausią įspūdį paliko trinta morkų sriuba ir mano pasirinktas antrasis patiekalas – jautienos sprandinės kepsnys, kuris tiesiog tirpo burnoje. Ir kiti patiekalai verti teigiamų atsiliepimų, bet minėti du tapo mūsų pietų favoritais.

Abi sriubos buvo nei per karštos, nei per šaltos. Iš daržovių sriubos, lyginant ją su morkų, norėjosi daugiau spalvų ir sodrumo, nors reikia paminėti, kad kalakutienos gabaliukų joje buvo tikrai daug. Šalia sriubų buvo pateikta skani duonelė ir sviestas su grybais.

Antrieji patiekalai visi skirtingi, savotiški, bet visi skanūs. Jautienos sprandinės kepsnys buvo labai minkštas, sultingas, su puikiai priderintu garnyru, o kalakutienos troškinys subtiliai paskanintas kokosų pienu. Vegetariškos spindulinės pupuolės – gana aštrios, bet jų užsisakiusiai draugei labai patiko.

Sapiegos bistro

Reikia paminėti ir tai, kad porcijos čia didelės, po sriubos ir antrųjų patiekalų jautėmės tikrai sotūs.

Ar greita? Internete surašytuose atsiliepimuose daug kritikos aptarnavimui, bet mus aptarnavo ir greitai, ir maloniai. Pietūs truko apie 45 minutes, tad noriu tikėti, kad išvadas ši vieta padarė ir savo aptarnavimą pagerino.

Kas įdomu? Džiaugiuosi taip atgijusia šia Vilniaus vieta ir baltai pavydžiu čia dirbantiems žmonėms dėl juos supančios žalumos. Bistro šiai vietai taip pat prideda žavesio savo įdomiu interjeru ir spalvingus patiekalus siūlančiu meniu.

Įdomu, kad parke veikia dar viena tų pačių savininkų vieta – alaus baras „BarKodas“. Kai „Sapiegos bistro“ užsidaro, vakarą galite pratęsti jame.

Sapiegos bistro

Trumpa išvada. Šią vietą galiu drąsiai nominuoti į TOP pietų pertraukos penketuką. Ir nors pietūs šiame bistro gali paploninti piniginę, bet čia bent kartą atvykti iš kitų Vilniaus rajonų tikrai verta. Ypač geru oru.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

„Sapiegos bistro“, Antakalnio g. 17, Vilnius. Tel. (8-695) 12611. Facebook profilis. Nuo pirmadienio iki penktadienio – nuo 8.30 iki 17 val.