Šis restoranas gal ir neišsiskiria pravažiuojant pro šalį, mat yra įsikūręs vieno administracinio pastato antrame aukšte, tačiau savo svečius gyvenimą švęsti kviečia jau nuo 2011 metų. Kodėl aš tiek daug rašau apie šventes – perskaitysite prie įdomybių, o dabar tradiciškai pasidalinsiu įspūdžiais apie savo pietų skonį ir greitį.

Taigi šioje vietoje pietavau pirmadienį, bet ant stalo jau galėjau pamatyti visos būsimos savaitės verslo pietų meniu. Tądien galėjau rinktis iš burokėlių sriubos su bandele (1,30 EUR), daržovių salotų su rūkyta vištiena (1,50 EUR), brandinto kiaulienos kepsnio su šalavijų padažu, bulvių gratinu ir šviežių daržovių salotomis (4 EUR), vištienos petukus su saldžiarūgščiu bruknių padažu, ryžiais ir korėjietiškomis morkomis (3,8 EUR) ir bulvinius blynus su voveraitėmis (3,5 EUR).

Kadangi pirmadieniais darbe turime tradiciją visi kartu pusryčiauti, o pusryčius organizuotis gana sočius, tai šiai pietų pertraukai pasirinkau užsisakyti tik antrąjį patiekalą – vištienos petukus su garnyru. Sumokėjau kaip ir nurodyta – 3,8 EUR.

Ar skanu? Kaip čia pasakius... Ir taip, ir ne, nes nors ir pati vištiena buvo minkšta, neperkepta, neplaukė aliejuje ir nebuvo sugadinta kažkaip kitaip, bet tas visiškai pirktinis bruknių padažas ir pašildyti ryžiai stipriai nuliūdino. Dėl padažo tai aš pakartosiu savo rekomendaciją, kurią jau esu minėjusi ne apie vieną kavinę ar restoraną, – pilkite padažą atskirai į indelį ir leiskite kiekvienam laisvai mąstančiam ir savo skonį pažįstančiam klientui pasirinkti, kiek jis nori savo patiekalą jame mirkyti. Juk nesunku, o ir gražus stiklinis indelis pridėtų grožio.

Restoranas „Natali“

Korėjietiškas morkas irgi esu pirkusi prekybos centruose ir jos man patiko, tad jeigu jos ir pirktos iš ten, tai skonis vis tiek toks pat geras. Patiekalo patiekimui pretenzijų neturiu, viskas sudėta tvarkingai, tačiau nuobodžiai.

Ar greita? Jeigu maistas pernelyg nenudžiugino, tai greitumas ir bendrai mane aptarnavusio vyro profesionalus bendravimas buvo puikus. Turiu pabrėžti, kad pirmiausia mane maloniai nustebino tvarkinga aptarnaujančio personalo restoraninė apranga, bendravimo manieros ir operatyvumas. Žinoma, pietaujančių srauto tuo metu tikrai nebuvo, tad mano pietūs tetruko apie 20 minučių. Noriu tikėti, kad šie žmonės myli savo darbą, nes darbas (ar darbdavys) juos turėtų mylėti tikrai.

Restoranas „Natali“

Kas įdomu? Gerai, jau grįžtu prie viršuje minimų švenčių. Šiame restorane mane labiausiai nustebino interjeras, nes čia net per dienos pietus gali pasijusti, kad esi vestuvių ar kokio nors garbingo jubiliejaus puotoje. Nejuokauju! Baltos staltiesės, sietynai, kilimai ant sienų, masyvaus audinio užuolaidos, veidrodžiai ir tu – pavargusi nuo pirmos dienos pusės darbų, bet tokioje aplinkoje išliekanti pasitempusi. Ir čia aš labai rimtai turiu pripažinti, kad sudėjus aptarnavimą ir interjerą, prisiminus tik vištieną su korėjietiškomis morkomis, išeina visai nebloga šventė net ir pirmadienį.

Dar viena įdomybė – šiame restorane yra specialūs maisto kuponėliai, kurie galioja ir šalia mano darbo esančioje „Žvėryno smuklėje“. Būtent šią smuklę ir dar Vilniaus apylinkėse prie Karvio ežero esantį dvarą valdo ta pati įmonė. Restorane rastas kuponėlių lapas pasirodė labai populiarus, nes buvo toks visas gerokai paglamžytas, tikriausiai perėjo per daug klientų rankų.

Restoranas „Natali“

Atsiskaitysite čia tiek grynaisiais, tiek kortele.

Trumpa išvada. Džiaugtis ir švęsti gyvenimą yra gerai, tą lengvai padarysite ir šiame restorane. Aš čia kartą jau apsilankiau ir toliau savo laimės hormonus kaupsiu kitose vietose, bet aš asmeniškai pasirinksiu kitus būdus ir kitas maitinimo vietas savo džiaugsmui įprasminti – vieno apsilankymo šiame restorane man pakaks.

Restoranas „Natali“ dirba adresu Žalgirio g. 92, Vilniuje. Darbo laikas pirmadieniais–ketvirtadieniais 10:30–20:00, penktadienį iki vidurnakčio, šeštadienį 12:00–23:00, o sekmadienį 12:00–20:00 val. Jų interneto puslapis.