Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Pietų atvykau apie 13 valandą, pietaujančių prie staliukų buvo, bet laukiančių užsisakyti maisto ne, tad aš ramiai pastudijavau dienos pietų meniu, pasiteiravau papildomos informacijos ir užsisakiau šaltibarščių su bulvėmis (1,5 EUR), „Žvėryno“ vištienos kepsnį (3,7 EUR) ir stiklinę uogų kompoto (0,3 EUR). Už savo pasirinkimą sumokėjau 5,5 EUR.

Be minėtų patiekalų, dar buvo galima rinktis žuvį, čenakus, jautienos ir kiaulienos patiekalus. Visų patiekalų kainos – iki 3,7 EUR. Tiesa, buvo galima užsisakyti ir pigesnį specialų dienos pietų rinkinį: kubietiškos vištienos sriubą ir vištienos kukulius krapų padaže, kuris kainavo 3,9 EUR. Būtent šio karšto patiekalo, kurį akies krašteliu apžiūrėjau kito pietaujančiojo lėkštėje, prekinė išvaizda manęs taip stipriai nesužavėjo ir aš pasirinkau kitos sriubos bei karšto patiekalo derinį.

Kavinė „Žvėryno bistro“

Savo dienos meniu ši vieta kasdien skelbia „Facebook“ paskyroje ir užrašo ant kreidinės lentos kavinės viduje.

Ar skanu? Kai šaltibarščių atsiranda beveik visuose dienos pietų meniu, supranti, kad artėja vasara! Man ši nacionalinė sriuba labai patinka, tad dabar mano pietų nuotraukose vis dažniau matysite rožinę spalvą. Ši kavinė savo šaltibarščiais labai nenustebino, bet jie buvo skanūs, tiršti ir grietiningi, pagražinti žalumynais ir paskaninti kiaušinio ketvirtadaliais. Šalia buvo pateiktos ir gardžiai pakeptos bulvės.

Prieš užsisakydama antrąjį patiekalą pasiteiravau aptarnavusio vyro, kuo gi garsus yra vištienos kepsnys itin skambiu pavadinimu. Stebuklingos legendos jis nepapasakojo, bet atskleidė, kad šis kepsnys yra paturbintas garsiojo Kijevo kotleto brolis ir jį perpjovę atrasime sviesto, sūrio ir žalumynų derinį.

Kavinė „Žvėryno bistro“

Kepsnį pasirinkau valgyti tik su šaltuoju garnyru ir savo pasirinkimu likau patenkinta. Nors „Žvėryno“ vištiena savo forma bei apskrudinimu ir primena Kijevo kotletą, bet norėjosi sultingesnio įdaro (žinoma, ne visada ir ne visiems pavyksta sultingai paruošti ir jo didenybę Kijevą). Šalia kepsnio patiektos trijų skirtingų rūšių salotos buvo šviežios ir traškios.

Ar greita? Didelio lankytojų srauto čia nebuvo, tad pietūs truko apie 30 minučių. Nors savitarnos principas užsisakyti ir iškart atsiimti maistą, o po pietų nusinešti nešvarius indus apskritai garantuoja greitus pietus. Po manęs atėjusi ir maistą užsisakiusi moteris papietavo dar greičiau, tad visuomet skubantiems ši vieta tikrai patiks.

Kas įdomu? Iš išorės šis bistro niekuo neišsiskiria, ir jeigu ne prie gatvės pastatyta reklaminė lenta su užrašu „dienos pietūs“, taip ir įsuktum į šalia esančio prekybos centro aikštelę papietauti kurioje nors iš čia esančių kavinių ar restoranų. Neabejoju, kad tie, kurie dirba netoliese, šią jaukią vietą puikiai žino, bet papildoma išorinė reklama tikrai nepakenktų apie save pranešti ir kitiems.

Kavinė „Žvėryno bistro“

Kavinė palyginti maža, bet didelis veidrodis suteikia didesnės erdvės pojūtį. Viskas tvarkinga, švaru, mažos smulkmenos minimalistiniame interjere pagyvina ir suteikia jaukumo. Stalų yra įvairaus dydžio, tad vietos ras ir mažesnės, ir didesnės kompanijos.

Gerą įspūdį man paliko ir malonus bendravimas su klientais. Sakysite, kad taip ir turi būti? Turi, bet ne visada būna. Mane aptarnavęs vyras draugiškai atsakė į visus mano užduotus klausimus, o su kitais, matyt, dažniau apsilankančiais klientais, bendravo kaip su senais bičiuliais.

Trumpa išvada. Atidžiau stebėkite ir tikrinkite visas niekuo neišsiskiriančias reklamines iškabas – štai imsite ir atrasite puikią bei jaukią vietą savo pietų pertraukai. Būtent taip man nutiko su „Žvėryno bistro“.

„Žvėryno bistro“ veikia adresu Saltoniškių g. 10A, Vilnius. Tel. (8-611) 76012. Bistro dirba šiokiadieniais 9:00–16:00 val. Facebook paskyra.