Dienos pietums šis restoranas taiko labai aiškų principą ir kainodarą: sriuba su salotomis čia kainuoja 5,5 EUR, sriuba su karštu patiekalu – 6,5 EUR, salotos su karštu patiekalu – 7,5 EUR, o jeigu nori visų trijų patiekalų, sumokėsi 11 EUR. Mano galva, kainos čia racionalios, tiesą pasakius, iš tokioje vietoje įsikūrusios maitinimo vietos netgi tikėjausi brangesnio dienos pietų meniu (tik dabar dėl to nekelkite kainų). Savo pietums pasirinkau trintą moliūgų sriubą ir salotas su jautiena bei mango užpilu, už jį sumokėjau 5,5 EUR, o stalo vandenį su uogomis gurkšnojau nemokamai.

Ar skanu? Moliūgų sriuba man visuomet patinka ne dėl savo skonio, o dėl spalvos! Juk akimis maistą tikrai suvalgai pirmiausia, tad sunku atsispirti ryškiam šio patiekalo geltonumui. Šįkart ne tik spalva, bet ir skonis man labai patiko. Sutrinti moliūgą pavyko gerai, virėjai nepadarė iš sriubos gėrimo, o dar paskanino žalumynais ir šalia pateikė duonelę.

Restoranas „Qeensberry“

Po tokios skanios sriubos gerai nusiteikusi laukiau ir antrojo patiekalo, bet sulaukiau tamsiai ir niūriai atrodančių salotų. Jautiena buvo minkšta, jos ieškoti su lupa nereikėjo, žalumynų prikrauta daug, bet man vis tiek pristigo dviejų dalykų: a) tvarkos lėkštėje ir b) kitokio padažo, nes jeigu ne meniu parašytas man patinkantis vaisius – mangas, aš šio užpilo net nebūčiau norėjusi ant savo salotų piltis. Užsipyliau, bet kad būčiau likusi sužavėta, deja, bet negaliu pasakyti. Linkiu įkvėpti savo salotoms spalvų, bet, žinoma, ne puikios sriubos sąskaita.

Restoranas „Qeensberry“

Ar greita? 12 val. pietaujančių lankytojų didelio antplūdžio nebuvo, nors vėliau išalkusių padaugėjo, rodos, akimirksniu. Mus aptarnavo ir maistą pristatė keli skirtingi aptarnaujantys asmenys, viskas vyko pakankamai greitai, iš viso mūsų su draugėmis pietūs truko apie gerą valandą.

Viena iš mūsų staliuką aptarnavusių merginų labai draugiškai net kelis kartus priėjo paklausti, ar mums patinka sriuba, o po to – ar likome patenkintos salotomis. Esu įpratusi, kai to paklausia patiekalus jau suvalgius, o čia šio klausimo sulaukiau, kol dar kilnojau šaukštą ir šakutę. Tikriausiai labai norėjo, kad mums būtų skanu.

Kas įdomu? Skambų pristatymą, kad šis restoranas yra pirmasis mūsų šalyje lietuviško vyno ir šiuolaikinės lietuviškos virtuvės derinys, aš jau paminėjau, jie tuo oficialiai ir viešai didžiuojasi. Čia surinkta apie 60 skirtingų rūšių lietuviškų vynų kolekcija, kuri gali atskleisti senuosius lietuviškus receptus.

Interjere išskirtinių sprendimų nėra, bet toks minimalumas ir jaukus erdvės apstatymas man patiko. Ant kiekvieno stalelio čia rasite po žydintį gėlių vazonėlį, o prie baro galėsite pamatyti minėtą įspūdingą vynų kolekciją, tad akis vis tiek turėsite kur paganyti.

Restoranas „Qeensberry“

Pagrindinis restorano meniu įdomus tuo, kad čia pateikiami autentiški žemaičių, aukštaičių, dzūkų ir suvalkiečių receptai, kurie perkelti į XXI amžių. Nenustebkite, jeigu jums pasiūlys paragauti kreminės baravykų sriubos su putojančiu vynu ar cepelinų su morkomis ir kanapėmis.

Trumpa išvada. Restorane lankiausi savo pietų metu, bet esu skaičiusi ir pati mačiau, jog dėl jų a la carte ir vyno kortos čia tikrai verta apsilankyti ir vakare. Tad jeigu jūs jau esate čia pietavę, nueikite vakarienės, o jeigu vakarieniavote, atvirkščiai – išbandykite ir jų dienos meniu. Visais atvejais tikiu, kad atrasite, kas jums tikrai patiks.

Restorane atsiskaitysite tiek grynaisiais, tiek kortele.

Restoranas „Qeensberry“ dirba adresu Didžioji g. 18, Vilnius. Jų darbo laikas pirmadieniais–ketvirtadieniais ir sekmadieniais 11:00–00:01 val., savaitgaliais dirba iki 1 valandos nakties.
Facebook paskyra.