Atšventus Naujus metus vidury savaitės ir dar po atostogų tarpušvenčiu, į darbo rutiną grįžti nėra lengva, bet mane motyvuoja, kad pagaliau vėl taikysiu savo auksinę taisyklę – kasdien pietauti skirtingoje vietoje. O jeigu ir tu kaip aš Naujiems metams išsikėlei tikslą – kuo daugiau praleisti laiko su artimaisiais, draugais ir pažįstamais, tai pietų pertraukos labai tiks šio tikslo įgyvendinimui. Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ žemėlapyje išsirink dar neaplankytą maitinimo vietą, pasikviesk kartu pietauti seniai matytą draugą ir tavo diena tikrai bus kitokia nei vakar. Pažadu!

Įžanga nuskambėjo kaip motyvacinė metų kalba, tad dabar grįžkime prie įprastų dalykų. Šiandieną su jumis pasidalinsiu įspūdžiais iš pirmos 2019 metais savo pietų pertraukos vietos – restorano arba kitaip šviežių makaronų namų „Paslėpti receptai“, kuriuos jau esu kartą lankiusi prekybos centre „Mega“ Kaune, o dabar apsilankiau Vilniuje, prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“.

Makaronų namai „Paslėpti receptai“

Kartu su kolegomis atvykome pietų truputį po 12 val., pasirinkome norimą staliuką su vaizdu į Saltoniškių gatvę ir pradėjome rinktis savo pietų derinius. O rinktis yra iš ko, nes ši vieta neturi specialaus dienos pietų meniu (kuris dažniausiai būna sudarytas iš kelių pasirinkimų) ir siūlo pakankamai platų makaronų, salotų, sriubų ir desertų pasirinkimą. Visi kolegos pasirinkome makaronus, kas su daržovėmis, kas su mėsa. Aš pasirinkau Trippoline makaronus su kalakutiena, mascarpone sūrio padažu, šparaginėmis pupelėmis, žirneliais, keptos šoninės trupiniais ir šviežiais špinatais. Už makaronus bei stalo vandens grafiką sumokėjau atitinkamai 6,5 EUR ir 1,9 EUR, tad bendra suma už pietus – ne pati pigiausia – 8,4 EUR. Kiti kolegos sumokėjo panašiai, kas vienu kitu euru mažiau ar daugiau.

Makaronų namai „Paslėpti receptai“

Ar skanu? Turiu pripažinti, kad makaronai man labai patiko. Aš, pasimokiusi iš ankstesnių klaidų, šįkart atsakingai perskaičiau meniu ir visus prie patiekalo pavadinimo išvardintus ingredientus, kad vėliau nelikčiau nustebinta ar nepateisinusi savo lūkesčių. Sulaukiau estetiškos gana didokos baltos lėkštės su tvarkingai patiektais šilkinės tekstūros makaronais, kurie buvo puikiai suderinti su visais priedais. Valgiau su malonumu ir jeigu iš pradžių pamaniau, kad porcija maža, tai viską suvalgius, savo nuomonę tikrai pakeičiau – pateikta porcija buvo labai soti. Iki dabar turėjau simpatiją vienai puikiai makaronus Vilniuje gaminančiai vietai, o dabar turėsiu jau visas dvi.

Ar greita? Ne! Ir dar norisi pridėti kelis šauktukus, nes efektyvesnio klientų aptarnavimo per mūsų pietų pertrauką tikrai trūko. Operatyvumo trūko nuo pat pirmos minutės iki paskutinės ~65-osios, kada, paskutinė suvalgiusi savo pietus, pakilau nuo stalo. Dar labai nepatiko, kad mūsų maistą visiems pristatė labai skirtingu metu, tad kada jo pagaliau sulaukiau, kiti kolegos jau buvo bebaigę savo pietus. Prie kito staliuko greta pietavusios dvi moterys susidūrė su tokia pačia situacija, tik antro užsakyto patiekalo joms teko palaukti dar ilgiau nei mums. Šią pastabą rašau, linkėdama restoranui priimti atitinkamus sprendimus.

Kas įdomu? Kiekvieną rytą šie makaronų namai užkuria savo specialius aparatus tam, kad pagamintų net septynių skirtingų rūšių makaronus! Apie tai, kiek kilogramų kokių makaronų šiandien buvo pagaminta, skelbia ir prie įėjimo kabantis didelis lapas. Pvz. mano pasirinktų Trippoline rūšies makaronų (juos apibūdinčiau kaip ilgų makaronų juosteles su garbanėlėmis vienoje pusėje, bet lengviau tikriausiai bus pagooglinti ir pamatyti, kaip jie atrodo ką tik pagaminti) tądien buvo išsukta net 3 kg! Smagi tokia statistika, o dar smagesnis pats faktas, kad čia makaronai šviežiai gaminami kasdien, kaip jie patys teigia: „[...] išsaugant itališkas tradicijas makaronai yra gaminami specialiame įrenginyje, naudojant vos du kertinius ingredientus – vandenį bei „Durum“ kategorijos kietųjų kviečių miltus, sukurtus specialiai makaronų gamybai. Šie miltai suteikia ne tik itin lengvą bei delikatų skonį, tačiau ir švelnią gelsvą spalvą. Įrenginyje integruota bronzinė galvutė pašiaušia makaronų paviršių, todėl padažas pasiskirsto itin tolygiai, nenubėgdamas nuo makaronų.“

Makaronų namai „Paslėpti receptai“

Dar šiame restorane akis patrauks daugybė žalių dekoracijų, kurių netrūksta tiek ant sienų ar lubų (ant staliukų kaip bebūtų keista žalumynų ir nerasite). Pasijaučiau kaip žalumynų džiunglėse, bet toks interjero sprendimas iš principo man patinka, nes sukuria lengvumo ir šviežumo jausmą.

Trumpa išvada, kad nors ir yra kur tobulėti (aptarnavimo srityje), bet šviežių makaronų su pasirinktais ingredientais skonis nei vieno iš mūsų nenuvylė. Ne kasdien planuoju pietauti už daugiau nei 8 EUR, bet šią vietą aplankyti dar kartą tikrai norėčiau.

Atsiskaityti galima tiek grynais, tiek kortele. Sąskaitos išskaidymas mums kiekvienam sumokėti atskirai pavyko sklandžiai.

Restoranas – šviežių makaronų namai „Paslėpti receptai“ dirba PLC „Mega“ (Islandijos pl. 32) Kaune ir PLC „Panorama“ (Saltoniškių g. 9) Vilniuje. Jų Facebook paskyra.