Tinklaraščio Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Tądien dienos pietų meniu sudarė: šaltibarščiai su apkeptomis bulvėmis (1,5 EUR), kiaulienos befstrogenas (3,5 EUR), vištienos muštinukas (3 EUR), lietiniai blyneliai su sūriu (3,1 EUR), bulviniai vėdarai arba cepelinai su mėsa (3,5 EUR). Desertui buvo galima užsisakyti aviečių arbatos (0,7 EUR) ir ledų su trintomis braškėmis (1,2 EUR). Kasdien spausdintas meniu atnaujinamas ir įrėmintas padedamas ant stalo, tad atvykę labai operatyviai sužinosite, kuo virtuvė jus nori pavaišinti.

Kavinė „Marceliukės klėtis“

Taigi ilgai nelaukusi užsisakiau šaltibarščių (1,5 EUR) ir vištienos muštinuką su bulvėmis bei salotomis (3 EUR). Dar norėjau užsisakyti jų naminės giros, bet iš šalimai pietavusios moters išgirdau, kad gira labai karti, tad ją gerti atsisakė.

Ar skanu? Šaltibarščiai buvo rūgštoki, bet bulvės apkeptos itin gardžiai, tad tik joms komplimentus ir galėčiau skirti.

Kavinė „Marceliukės klėtis“

Iš pirmo žvilgsnio vištienos muštinukas irgi nesužavėjo, man pritrūko salotų, bet bendrai skonio prasme jis nenuvylė. Dar kartą prašau: padažus pilkite saikingiau – svečiai jums tik padėkos! Maistas buvo pateiktas tikrai tvarkingai, porcijos pakankamai didelės, tad alkani į darbus negrįšite.

Ar greitai? Užtrukau ne daugiau kaip 30 minučių, bet reikia įvertinti ir mano atvykimo laiką – 13:30 val., kada pietavusiųjų srautas jau buvo prasiskirstęs. Aptarnavimas greitas ir labai malonus.

Kas įdomu? Jeigu jūs ar jūsų draugai esate ne iš šio Vilniaus rajono, vargu ar žinosite, kad tarp daugiabučių slepiasi tokia įdomi vieta. Vartoju žodį „įdomi“, nes iš tikrųjų čia įdomybės prasideda dar lauke, kur stovi didelis malūnas ir prikrauta įvairios keistos technikos. Nelabai suprantu, kodėl tokie gigantiški rakandai turi užimti tiek daug lauko teritorijos ir kodėl klėtis nenori pakviesti daugiau svečių papietauti lauke. Taip, jie kviečia pietauti gryname ore, bet tik jų balkone, kuriame – vos trys stalai.

Kavinė „Marceliukės klėtis“

Viduje mane nustebino labai ilgi ir dideli stalai, prie kurių nepažįstami pietaujantys žmonės tiesiog sėdasi kartu. Taigi čia tikrai tilpsite su visu kolektyvu, o gal susirasite ir naują draugą.

Dar viena smagi detalė – sąskaitos pateikimo būdas. Jeigu jau esame klėtyje, tai toks krepšelis su sąskaita viduje tikrai į temą.

Trumpa išvada. Visai smagu atrasti tokių klėčių, bet maitinimo vietų koncentracija šiame – Žirmūnų - mikrorajone didelė, tad nemanau, kad dar kada greitai ir vėl aplankysiu „Marceliukės klėtį“.

Atsiskaitymas galimas tiek kortele (nuo 3 EUR), tiek grynaisiais.

„Marceliukės klėtis“ dirba adresu Tuskulėnų g. 35, Vilnius. Darbo laikas: pirmadienis– ketvirtadienis 11:00–23:00 val., penktadieniais ir šeštadieniais valanda ilgiau, o sekmadieniais pradeda dirbti nuo 12:00 val. ir baigia 21:00 val. Jų interneto puslapis – čia.