aA
„Tokie gražūs, kad net gaila valgyti!“ – ši frazė ne kartą nuskambėjo šokolado meistro Ali Gadžijevo ir jo žmonos Patricijos įkurtos „Ali šokoladinės“ penktojo gimtadienio šventėje. Pasveikinti su mažuoju jubiliejumi ir paragauti pavasario-vasaros sezonui specialiai sukurtų naujų skonių desertų susirinko būrys saldumynų gurmanų, rašoma atsiųstame pranešime.
© DELFI / Domantas Pipas

Moderniais desertais jau penktus metus stebinantis šokolado meistras A. Gadžijevas sako, kad jam, kaip ir bet kuriam savo srities profesionalui, šiame darbe labiausiai patinka pranokti patį save. „Kiekvieną sezoną su komanda pristatome naujus skonius ir modernias desertų formas, kas man visada yra iššūkis, nes kaskart noriu sukurti kažką dar ypatingesnio, nei buvo iki šiol. Iš kitos pusės, šis kūrybinis procesas man labai malonus, nes kurdamas gardžias naujoves įsivaizduoju žmones, kuriems kiekvienas desertas taps gabalėliu laimės“, – sako kūrybingasis šokoladinės įkūrėjas.

Prieš pristatydamas desertus ir padėkodamas visiems šokoladinės draugams Ali jausmingai padėkojo savo žmonai Patricijai už visą pagalbą kartu kuriant verslą. „Kaip sakoma, už sėkmingo vyro turi būti romantiška, švelni, bet kartu ir stipri bei kovojanti moteris. Tai tokia yra mano žmona. Ačiū Tau, Patricija!“ – šis Ali nuoširdumas svečių buvo palydėtas didelėmis ovacijomis.

Penktąjį savo šokoladinės gimtadienį švenčiantis Ali Gadžijevas: labiausiai man patinka pranokti patį save
© DELFI / Domantas Pipas

Saldžioje pavasario-vasaros desertų kolekcijoje – ne vienas tiek išvaizda, tiek skoniu akį traukiantis gardumynas: kakavos biskvito ir juodojo šokolado putėsio desertas „Drama“, pistacijų ir marcipanų biskvito su ananasų, mangų ir pasiflorų kremo įdaru, pavadintas „Egzotika“, kakavos biskvito su mandarinų įdaru ir pasiflorų putėsiu – „Espresso“, ir sūrios karamelės pripildyta tartaletė su šokolado putėsiu ir juoda kakavos glazūra. Taip pat Ali pristatė ypatingą naujovę – marcipanų ir pieniško šokolado skonių dražė saldainius.

Penktąjį savo šokoladinės gimtadienį švenčiantis Ali Gadžijevas: labiausiai man patinka pranokti patį save
© DELFI / Domantas Pipas

Su moderniu menu dažnai tapatinami desertai gimtadienio proga buvo patiekti naujos paveikslų ekspozicijos fone: gimtadienio proga „Ali šokoladinės“ erdvėje paveikslus iš serijos „Art Makes Me“ pristatė tapytoja Kamilė Lukrecija Lukošiūtė.

„Šokoladinės lankytojams jau tapo įprasta, kad kartu su desertu jie gauna ir mūsų pačių atrinkto meno dozę. Ši šokoladinė (Vilniaus g., Vilniuje, aut. past.) buvo pavadinta „Galerija“ būtent dėl to, kad norime vizualiai plačiau savo lankytojams papasakoti apie modernųjį meną, koks jis yra šiandien. Taigi jau antrus metus esame erdve, pristatančia menininkus ir jų darbus“, – pasakoja Ali.

Pati menininkė sakė, kad būnant vos 19-os, atsidurti su savo darbais tokioje erdvėje jai yra didelis įvertinimas. „Esu dėkinga, kad remiate meną ir atrandate jam vietos. Manau, tai labai svarbu“, – sakė ji.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalnis: anksčiau trenkė naftalinu. Dabar kvepia Japonija (188)

Pradėkim nuo to, kad aš nemėgstu, ir net labai, visokių madingų kulinarinių kiemelių,...

Užkalnis išrinko geriausius restoranus Lietuvoje (166)

Apie restoranus rašau jau beveik tris dešimtmečius. Taip ilgai. Nedaug kas tai žino. Kažkada...

Užkalnis: išragavęs viską, perėjau prie aukso. Skonis patiko (196)

Auksas antraštėje yra ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Ar buvo patiekaluose valgomojo aukso?...

Po viešnagės laikinojoje sostinėje vilnietis pajuto pavydą: lenkiu žemyn galvą prieš Kauno spurginę (105)

Šią savaitę mano keliai nuvedė į Kauną ir sunku net patikėti, kad, nors čia lankiausi ir ne...

Užkalnis: valgiai – našlaičiai, kuriuos atėmė iš tėvų, ir tėvai nenori jų susigrąžinti (181)

Laba diena, mieli mano skaitytojai. Artėja šventės, be to, pirmadienį mano gimimo diena, todėl...

Top naujienos

„Sodra“: penki svarbiausi dalykai apie pensijas, kuriuos būtina žinoti balsavimas (23)

Kitąmet daugelio gyventojų, tiek kaupiančių II pakopos pensijų fonduose, tiek nekaupiančių,...

Po Naujųjų „ant popieriaus“ uždirbsime daugiau, bet kalbama apie sąmyšį (53)

Nuo 2019 m. sausio 1-osios įsigalios priimta mokesčių reforma, o tai reiškia, kad keisis ir...

Tabu sulaužytas: pirmą kartą valstybinės Rusijos TV eteryje – Putino duktė (25)

Beveik 20 metų Rusijos žiniasklaidoje galiojantis tabu dėl naujienų apie šalies prezidento...

Paksą į prezidento postą vedęs Katkevičius: viskas yra taip pat, pamokų neišmokome (623)

2002 metais Lietuvoje vykę prezidento rinkimai nustebino ne vieną analitiką. Nors 2001 m. apklausos...

Tautvydas Marčiulaitis. Reikia pradėti be gailesčio ir labai greitai žudyti mažas kaimo mokyklas (110)

Per du metus matėme ilgai neregėtų dalykų. Mokesčių reformą, švietimo reformą bei...

Dėl Seimo pirmininko pasisakymo apie „gyvulių ūkį“ feisbukas leipsta juokais (192)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prajuokino daugelį savo atsakymu apie „gyvulių ūkį“...

Pensijų pokyčiai palies visus: kitąmet reikės apsispręsti, kaip elgsimės su savo pinigais (334)

Nuo kitų metų pensijai kaupsime kitaip nei tai darėme iki šiol. Visi jaunesni nei 40 metų...

Šiemet lietuviai „Google“ dažniausiai ieškojo informacijos apie futbolą, Euroviziją ir mirusiuosius (4)

Kiekvienais metais kompanija „Google“ paviešina tendencingiausius paieškų sąrašus. Juose...

Šiltoje mero užuovėjoje – Frankenšteino eksperimentas valstybės sąskaita (67)

170 tūkst. eurų – tiek valstybei per metus atsieina sportininkų rengimo centro Druskininkuose...

Mokesčių inspekcijos vadovė: kiekviena reforma atneša sumaišties (8)

Valstybinė mokesčių inspekcija ( VMI ) yra pasirengusi mokesčių pasikeitimams nuo kitų metų,...