aA
„Tokie gražūs, kad net gaila valgyti!“ – ši frazė ne kartą nuskambėjo šokolado meistro Ali Gadžijevo ir jo žmonos Patricijos įkurtos „Ali šokoladinės“ penktojo gimtadienio šventėje. Pasveikinti su mažuoju jubiliejumi ir paragauti pavasario-vasaros sezonui specialiai sukurtų naujų skonių desertų susirinko būrys saldumynų gurmanų, rašoma atsiųstame pranešime.
© DELFI / Domantas Pipas

Moderniais desertais jau penktus metus stebinantis šokolado meistras A. Gadžijevas sako, kad jam, kaip ir bet kuriam savo srities profesionalui, šiame darbe labiausiai patinka pranokti patį save. „Kiekvieną sezoną su komanda pristatome naujus skonius ir modernias desertų formas, kas man visada yra iššūkis, nes kaskart noriu sukurti kažką dar ypatingesnio, nei buvo iki šiol. Iš kitos pusės, šis kūrybinis procesas man labai malonus, nes kurdamas gardžias naujoves įsivaizduoju žmones, kuriems kiekvienas desertas taps gabalėliu laimės“, – sako kūrybingasis šokoladinės įkūrėjas.

Prieš pristatydamas desertus ir padėkodamas visiems šokoladinės draugams Ali jausmingai padėkojo savo žmonai Patricijai už visą pagalbą kartu kuriant verslą. „Kaip sakoma, už sėkmingo vyro turi būti romantiška, švelni, bet kartu ir stipri bei kovojanti moteris. Tai tokia yra mano žmona. Ačiū Tau, Patricija!“ – šis Ali nuoširdumas svečių buvo palydėtas didelėmis ovacijomis.

Penktąjį savo šokoladinės gimtadienį švenčiantis Ali Gadžijevas: labiausiai man patinka pranokti patį save
© DELFI / Domantas Pipas

Saldžioje pavasario-vasaros desertų kolekcijoje – ne vienas tiek išvaizda, tiek skoniu akį traukiantis gardumynas: kakavos biskvito ir juodojo šokolado putėsio desertas „Drama“, pistacijų ir marcipanų biskvito su ananasų, mangų ir pasiflorų kremo įdaru, pavadintas „Egzotika“, kakavos biskvito su mandarinų įdaru ir pasiflorų putėsiu – „Espresso“, ir sūrios karamelės pripildyta tartaletė su šokolado putėsiu ir juoda kakavos glazūra. Taip pat Ali pristatė ypatingą naujovę – marcipanų ir pieniško šokolado skonių dražė saldainius.

Penktąjį savo šokoladinės gimtadienį švenčiantis Ali Gadžijevas: labiausiai man patinka pranokti patį save
© DELFI / Domantas Pipas

Su moderniu menu dažnai tapatinami desertai gimtadienio proga buvo patiekti naujos paveikslų ekspozicijos fone: gimtadienio proga „Ali šokoladinės“ erdvėje paveikslus iš serijos „Art Makes Me“ pristatė tapytoja Kamilė Lukrecija Lukošiūtė.

„Šokoladinės lankytojams jau tapo įprasta, kad kartu su desertu jie gauna ir mūsų pačių atrinkto meno dozę. Ši šokoladinė (Vilniaus g., Vilniuje, aut. past.) buvo pavadinta „Galerija“ būtent dėl to, kad norime vizualiai plačiau savo lankytojams papasakoti apie modernųjį meną, koks jis yra šiandien. Taigi jau antrus metus esame erdve, pristatančia menininkus ir jų darbus“, – pasakoja Ali.

Pati menininkė sakė, kad būnant vos 19-os, atsidurti su savo darbais tokioje erdvėje jai yra didelis įvertinimas. „Esu dėkinga, kad remiate meną ir atrandate jam vietos. Manau, tai labai svarbu“, – sakė ji.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Aplankė skaniausių desertų vietas: čia pasidaryti nuotrauką tiesiog būtina (20)

Pastaraisiais metais vis dažniau galime išgirsti sąvoką „instagramiškas maistas“, kitaip...

Vakarienės važiuoti į Kauną nebereikės: išanalizavęs prosenelių meniu Matas Paulinas atidaro restoraną sostinėje (21)

Jau šią savaitę, rugsėjo 19 d., Vilniuje duris atvers naujas restoranas pavadinimu...

Užkalnis apsisprendė dėl kandidatūros kėlimo Prezidento rinkimuose (373)

Daug kam ši žinia bus netikėta, nes anksčiau tik labai siauras draugų ratas žinojo apie...

3 picerijos, kurias būtina aplankyti nors kartą gyvenime (65)

Kodėl nuvykus į Italiją daugiausia dėmesio skiriame maistui? Atsakymas labai paprastas –...

Išragavo desertus populiariausiuose kavos tinkluose: štai kur slepiasi skaniausias sūrio pyragas (23)

Vilniuje yra daug vietų, kur galima išgerti tikrai skanios, profesionalių baristų gaminamos kavos....

Top naujienos

Pasakoja apie slaptus bandymus su žmonėmis Rusijoje: instinktyviai dar mėginau įkvėpti (76)

Nepriklausomu informacijos kanalu „Proekt“, prie kurio darbuojasi tiriamąjį darbą dirbantys...

Bene keisčiausiame mieste pasaulyje savaitgalis kainuoja tūkstančius (11)

Bemaž pusė tūkstančio už viešbučio kambarį, šimtai už įėjimą į pramogų parką, o jame...

Pirmąją popiežiaus Pranciškaus vizito dieną – netikėtas gestas ir gausios pagyros Lietuvai (1493)

Šeštadienio vakarą baigiasi pirmoji popiežiaus Pranciškaus diena Lietuvoje. Ko gero, svarbiausiu...

Telefonai kaista: skelbiama apie didžiulį emigrantų susidomėjimą grįžti į Lietuvą (457)

Teigiama, kad tarp Jungtinėje Karalystėje (JK) gyvenančių lietuvių susidomėjimas grįžimu į...

Orai: bus šalta ir lis (1)

Virš Skandinavijos besisukantis galingas žemo slėgio sūkurys į šalį atnešė rudenišką orą....

Nosį pasaulio čempionui sukruvinęs rusas turėjo brangiai sumokėti (57)

Anthony Joshua apgynė savo titulus, svarbiausioje bokso sunkiasvorių dvikovoje nokautavęs...

Kaune piligrimai popiežiaus lauks per naktį – vieni melsis iki ryto, kiti nakvos tiesiog prie scenos (44)

Į Lietuvą atvykęs ir Vilniaus mieste su geros valios žmonėmis susitikęs popiežius Pranciškus...

Darbuotojai pasipiktinę – atlyginimai vėluoja po pusmetį (89)

Pledus, baldinius ir kitokius audinius gaminančios bendrovės „Lanalita“ gamybinio padalinio...

Tokių Prezidento rinkimų Lietuva seniai nematė: Pakso referendumas dėl lito ir kiti nežinomieji (775)

Likus mažiau nei metams iki prezidento rinkimų, prie starto linijos rikiuojasi kandidatai. Nors per...

Ypatingą vaidmenį popiežiaus vizito metu atlikęs 14-metis: iš pradžių tuo nepatikėjau (258)

Nors popiežius Pranciškus jau išvyko nakčiai į Apaštališkąją nunciatūrą, tūkstančiai...