aA
Jeigu praėjusi tinklaraščio „Pietų pertraukaapžvalga buvo panegirikos ir kritikos ansamblis, tai šioje pozityvumo bus dar mažiau. Tikrai specialiai to neplanavau, bet viena mano praėjusios savaitės pietų pertrauka buvo itin liūdna ir nenusisekusi dėl kelių pagrindinių aspektų, apie kuriuos reikia kalbėti ir tikėtis, kad maitinimo vieta padarys atitinkamas išvadas. Kitu atveju nežinau, ar jos neištiks pirmtako, šioje vietoje veikusio vegetarų restorano, likimas.
White Rice – Gao
White Rice – Gao
© Asmeninis albumas

Aplankyti vietnamietiškos virtuvės restoraną „White Rice – Gao“, jeigu vykstate automobiliu, nėra itin patogu, nes jis įsikūręs Gedimino prospekte, kuriame automobilio nepasistatysi. Nėra čia jokia problema, jeigu vieta tikrai traukia, pasistatysite automobilį truputį toliau ar tiesiog ateisite pėsčiomis – ką aš sėkmingai ir padariau.

Šiame restorane vieną kartą jau buvau, kada su šaunia kompanija dalyvavome gastronominiame renginyje ir per vieną vakarą aplankėme kelias skirtingas maitinimo vietas. Deja, prisiminimai byloja, kad būtent šiame restorane užsibūti nesinorėjo. Bet gal be vietnamietiškos meilės pagamintas maistas ir klaikus aptarnavimas buvo tik to vakaro problema? Su tokiu klausimu ir pozityviais lūkesčiais apsilankiau čia antrą kartą išmėginti jų dienos pietų pasiūlymo.

Tądien dienos pietums, kurie vyksta šiokiadieniais 11:30 – 14:30 val., galėjau užsisakyti: ryžius su grilyje kepta vištiena ir teriyaki padažu, ryžių makaronus su lašiša kario padaže, ryžius su jautiena bei ryžius su daržovėmis grybų padaže. Prie kiekvieno iš šių karštų patiekalų buvo galima užsisakyti sultinį su daržovėmis. Aš pasirinkau sultinio ir ryžių su grilyje kepta vištiena bei teriyaki padažu derinį, už viską sumokėjau 6,5 EUR. Kaina nėra maža, tad kaip toliau?

White Rice – Gao
White Rice – Gao
© Asmeninis albumas

Ar skanu? Nenoriu rašyti pastraipos apie tai, kaip nepatiko man maistas, bet dėl jūsų, mieli skaitytojai, pietų vietų pasirinkimo ir dėl šios vietos tobulėjimo – privalau.

Dienos sriuba – sultinys su daržovėmis iš pavadinimo jau leido suprasti apie savo paprastumą. Bet ne jame būtų problema, jeigu sultinys būtų kažkuo ypatingesnis nei tik beskonis vanduo su keliais daržovių kubeliais jame. Tik taip ir galėčiau jį apibūdinti, nes nei druska su pipirais nepagelbėjo.

White Rice – Gao
White Rice – Gao
© Asmeninis albumas

Sulaukus antrojo patiekalo, lėkštėje pamačiau perkeptą vištieną, skęstančią teriyaki padaže, su šalia pateiktu kaušu palipusių ryžių ir žiupsneliu kopūstų salotų (bent jau jos man patiko, buvo maloniai traškios). Šis patiekalas visiškai susprogdino lūkesčius bent jau truputį pažinti Vietnamo virtuvę.

Ar greita? Pietauti atvykau truputį po 13 valandos, viduje buvo užimti apie trečdalis esamų staliukų (neskaičiuojant atskiros restorano gilumoje esančios erdvės su staliukais, joje buvo tamsu, tad suprask – neveikia), tad aptarnaujančio personalo dėmesio arba tiksliau be emocinio priėjimo sulaukiau operatyviai. Toks šaltas, be didelių patosų ar tiesiog be nieko aptarnavimas išliko ir toliau, nors bent jau aptarnaujančio personalo greitumu skųstis nereikėtų. Nesiskundžiau, nes norėjau greičiau išeiti, ir man pavyko – pietūs truko apie 30 minučių.

Kas įdomu? Kaip jau minėjau įžangoje, vietnamietiška virtuvė pakeitė čia prieš tai veikusį vegetarų/veganų restoraną. Tikriausiai šios patalpos įpareigoja atidaryti specifinį, orientuotą į konkrečią virtuvę restoraną, o ne įsikurti kokiam nors visko turinčiam kavinių tinklui. Dėl to aš džiaugiuosi, nes man patinka bent jau dalinai susipažinti su kitų šalių virtuve, niekur iš Lietuvos nekeliant kojos. Žinoma, suprantu, kad dalis tokių šalių virtuvių pasistengia labiau prisiderinti prie mūsų tradicijų ar skonių, bet kažkokia charizma juk išlieka. Deja, nieko panašaus negaliu pasakyti apie šį vietnamietišką restoraną, kuris išskyrus Vietnamo vėliavos prieangyje bei spalvingų detalių ant sienų, daugiau šios šalies neatspindi.

White Rice – Gao
White Rice – Gao
© Asmeninis albumas

Trumpa išvada: labai nuoširdžiai linkiu šiai vietai padaryti išvadas. Skaitant kitų lankytojų atsiliepimus internete, tų išvadų jau reikia nuo praėjusių metų, tad gal ši apžvalga tikrai įkvėps pozityviems pokyčiams. Juk kodėl visai netoli esanti kita vietnamietiška virtuvė skatina į ją vis sugrįžti (mane ir bent kelis man žinomus mano aplinkos žmones)? Kol kas ačiū už patirtį, bet sugrįžti čia nenorėčiau.

Vietnamietiškos virtuvės restoranas „White Rice – Gao“ dirba adresu Gedimino pr. 31, Vilnius. Jų darbo laikas pirmadieniais – trečiadieniais 11:00 – 23:00 val., ketvirtadieniais – penktadieniais 11:00 – 23:00 val., šeštadienį 12:00 – 23:00 val., o sekmadienį atsidaro viena valanda anksčiau ir dirba iki 23:00 val. Jų Facebook paskyra.

Tinklaraštis „Pietų pertrauka“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(50 žmonių įvertino)
3.1200

Trakų pilis palauks: priešais salą kepamos gurmaniškos picos, kurių privalote paragauti (18)

Atrodo, ir į Lietuvą atkeliauja naujausias pasaulio kulinarijos mados šauksmas – garsiausi...

Vilniuje vėl pakvipo chala – atidaryta atnaujinta žydiško maisto kavinė (64)

Šią savaitę lankytojams duris ir vėl atvėrė atnaujinta žydiško maisto kavinė „Beigelių...

Romantiškoje vietoje per karantiną užsisakė greito maisto išsinešti: tai, ką paragavo, buvo verta nuodėmės (132)

Nors nesu greito maisto mėgėja ir jį valgau itin retai, bet nesumeluosiu sakydama, kad kartais...

Per karantiną atsidarė unikali desertinė: tokios sostinėje dar tikrai nebuvo (102)

Tarptautinės gimtosios kalbos dienos, švenčiamos vasario 21-ąją, proga jau tryliktus metus...

Legendinių kibinų paragauti į Trakus per karantiną nuvykę vilniečiai liko nustebinti: čia dar teks sugrįžti (400)

Šį savaitgalį nutarėme sužinoti, kaip sekasi kibinų gamintojams ir prekeiviams per karantiną....

Top naujienos

Šarūnas Meškys | D+

Skubėkite prisirinkti šių pumpurų: užsienio mokslininkai ištyrė, kaip Lietuvoje paplitęs augalas įveikia mirtiną virusą ir naikina vėžio ląsteles

Italijos ir Pietų Korėjos mokslininkai išsiaiškino stulbinančią augalų savybę, kuri gali...

Po medikės savižudybės bus išmoktos pamokos: sukrėtimai laukia visos sistemos (53)

Sekmadienį iš gyvenimo savo noru pasitraukė jauna gydytoja anesteziologė-reanimatologė, dirbusi...

Pensija nuo 72-ejų? Metas susitaikyti, kad dirbti turėsime ilgiau (382)

Europos Komisija Lietuvai rekomenduoja iki 2040 m. prailginti darbingą amžių iki 72-ejų. Dabar...

Edgaras Savickas | D+

Sovietinis palikimas keliuose: kodėl vis dar atrodo, kad Europa prasideda Lenkijoje (17)

Pagal Sovietų Sąjungos GOST (rus. Государственный стандарт) sukurtas...

Sugalvojo originalų būdą įamžinti gražiausias Lietuvos vietoves: šis namų akcentas abejingų nepalieka (6)

Norite, jog į namus atėję draugai kalbėtųsi apie keliones, Lietuvos grožį ir pamirštų...

Izraelio aviacijos smūgis Gazoje sugriovė 12 aukštų pastatą (4)

Izraelio aviacijos smūgis antradienį sugriovė 12 aukštų pastatą Gazoje, kuriame buvo...

Atkreipkite dėmesį, kokia poza miegate: ateityje tai turės rimtų pasekmių (1)

Atsižvelgdami į tai, kad trečdalį savo gyvenimo praleidžiate lovoje, tikriausiai norite...

Sinoptikai pateikė ilgalaikę prognozę: yra viena gera ir viena bloga žinia (31)

Prognozuojama, kad gegužė bus šiek tiek šiltesnė, bet ir šiek tiek drėgnesnė už normą.

Mirus garsiajai „barbekiu mamai“ Halinai Bovševič, prabilo jos dukra: paviešino už širdies griebiantį laišką

Gegužės 9-ąją nuo koronaviruso mirė žinoma virtuvės šefė , barbekiu mama vadinta...