aA
Sekmadienis – turgaus diena, primenama vilniečiams ir miesto svečiams, kurie nuo šiol kviečiami į naują šiuolaikinį gatvės maisto turgų. Sparčiai populiarėjančiame sostinės stoties rajone kartą per savaitę susiburs savo pačių užaugintomis gėrybėmis viliojantys ūkininkai, miestiečių jau pamėgti maisto furgonai ir net muzikantai. Praėjusį sekmadienį sėkmingai startavęs renginys jau rytoj vėl lankytojų lauks su nauja tema – kvies ragauti drąsų maistą.
© DELFI / Orestas Gurevičius

„Šį sekmadienį numatoma tema – drąsus maistas. Kviesime dalyvauti visus ūkininkus, kurie specializuojasi prekiaudami retus produktus: jūrų gėrybes, sraiges, varles. Ketiname atvežti ir nemažą daugybės įvairių rūšių austrių stendą“, – kviečia vienas iš renginio organizatorių Dominykas Čečkauskas.

Jis džiaugiasi, kad pirmasis turgus praėjusį savaitgalį viršijo visus organizatorių lūkesčius, skaičiuojama, kad renginys sulaukė 3000–4000 lankytojų.

Naujajame gatvės turguje vieną dieną per savaitę Vilnius virsta į Berlyną
© DELFI / Orestas Gurevičius

„Nuogąstavome, kad viską sugadins oras, nes nuo ryto prognozavo lietų, tačiau pasitaikė išties puiki diena. Visą dieną buvo labai daug žmonių, – pasakoja D. Čečkauskas. – Manau, didžioji dalis auditorijos pas mus atėjo tikslingai iš anksto žinodami, kur eina, bet buvo ir nemažai prašalaičių.

Naujajame gatvės turguje vieną dieną per savaitę Vilnius virsta į Berlyną
© DELFI / Orestas Gurevičius

Buvo toks geras, demokratiškas vaibas – vienoje vietoje ir turistai, ir bobutės, ir šeimos su vaikais, o aplink grojame tokią tamsią technomuziką. Mūsų stoties rajonas man priminė Berlyną, kuriame teko pagyventi, – tokia asketiška vieta, kur galima pasimėgauti labai kokybiška muzika ir maistu.“

Savo produktus pardavinėję ūkininkai ir maisto vagonėlių šeimininkai, jo žiniomis, džiaugėsi pardavimais, nors buvo ir tokių lankytojų, kurie taip nieko ir nenusipirkę visą pusdienį praleido čia pat įrengtoje poilsio zonoje tiesiog besiklausydami muzikos.

Naujajame gatvės turguje vieną dieną per savaitę Vilnius virsta į Berlyną
© DELFI / Orestas Gurevičius

„Didelio pasisekimo sulaukė ūkininkai, kurie atsivežę šviežių žuvų vietoje jas ir rūkė. Dar buvo vieni, kurie augina retesnes daržoves, o labiausiai išsiskyrė tuo, kad patys gamina kimči. Šie ūkininkai sakė, jiems buvo labai smagu, nes pirmą kartą nė vienas praeivis neklausė, kas yra tas kimči – visi žinojo, kas tai yra. Manau, tai daug pasako apie mūsų auditoriją – tai gastronomijoje išsilavinę žmonės, kurie tikrai supranta apie gerą maistą“, – apibendrino D. Čečkauskas.

Naujajame gatvės turguje vieną dieną per savaitę Vilnius virsta į Berlyną
© DELFI / Orestas Gurevičius

Turgaus organizatoriai planuoja, kad gatvėje ūkininkai ir maisto furgonėliai prekiaus iki spalio pradžios, o žiemos sezonui žadama persikelti į uždaras patalpas.

Kaip atrodė pirmasis surengtas šiuolaikinis gatvės maisto turgus, kviečiame pamatyti fotogalerijoje.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalnis norėjo atsikąsti šviestuvo ir pakramsnoti baldus (117)

Jeigu šviestuvai, baldai ir baro puošmenos būtų valgomi, „Pachamama Dinner Club“ būtų...

Vieta, apie kurią lietuviai galėjo tik pasvajoti: paslaptingas kino teatras, kur leidžiama daugiau nei įprastai (70)

Sostinėje įsikūrė nauja vieta, apie kurią anksčiau net nesvajojote, kad tokia gali būti. Po...

Pietų pertrauka vietoje, kokios iki šiol nebuvo: nenorėjau iš čia išeiti iki paskutinės minutės (53)

Manęs labai dažnai paklausia, kokia gi ta mano mėgstamiausia pietų vieta Vilniuje. Ilgą laiką...

Pasigedusios tikros kinų virtuvės atidarė savo restoraną: tik autentiški patiekalai ir jokio kičo (83)

Vilniaus senamiestyje, judrioje ir gražioje Dominikonų gatvėje , Dievo Gailestingumo šventovės...

Šviežiausios ir skaniausios kavos paieškos: populiariuosius kavos tinklus teks pamiršti (32)

Vietų, kur nukeliauti puodelio kavos, Vilniuje tikrai labai daug, tačiau kaip ir visa didžioji...

Top naujienos

Dramų šeimose grimasos: prestižiniame sostinės rajone praskeltos galvos, kraujas ir be galo išsigandęs aštuonmetis (332)

Į iškvietimus vykstanti vaiko teisių apsaugos specialistė su DELFI sutiko pasidalinti istorijomis,...

Klientai perrašo taisykles: ką daryti įmonėms, kurioms kilo didelė grėsmė (28)

Gyvename kliento amžiuje, kai jie perrašo verslo taisykles ir verčia įmones nuolat sukti galvą,...

Apie gimdymą be rožinių akinių: pasakė, ko moterys bijo labiausiai (5)

Ar įmanoma pasiruošti gimdymui ir numatyti visus įmanomus variantus? O pasiruošti jiems? Klausytis...

Prabilo dramatiškai iš Šiaurės Korėjos pabėgęs karys, jis – generolo sūnus (21)

Šiaurės Korėjos karys, kuris pernai lydimas kulkų pabėgo į Pietų Korėją , yra generolo...

Žiemos ar vasaros laikas: kurį pasirinks Lietuva? (331)

Sveikatos apsaugos ir švietimo ekspertai sutaria, kad praktikos sukioti laiką kiekvieną pavasarį...

Lietuvių pamėgtoje saloje – galinga stichija: bangos tiesiog nušlavė apartamentų balkonus (42)

Gavus pranešimų apie smarkią audrą, dėl saugumo evakuotos kelios dešimtys lietuvių pamėgtos...

Naujas turistinis maršrutas Mažojoje Lietuvoje: šis kraštas nuo seno viliojo skanaus maisto gerbėjus

Tilžės sūris, vofeliai, kafija – tai tik keli Mažosios Lietuvos skanėstai, apie kuriuos...

Kraupios avarijos šokiruota 17-metės komanda piešė baisiausią scenarijų: merginą saugojo angelai (30)

„Formulės 3“ lenktynėse Makao trasoje 276 km/val. greičiu į fotografų bokštelį...

Mano penktokas informuotas, kad mokytojų atlyginimai maži ir valdžia juos skriaudžia. Ar čia normalu? (3)

Esu penktoko, kurio mokykla streikuoja jau visą savaitę, mama. Kadangi aš nuoširdžiai rūpinuosi...

Trintos daržovių sriubos: ir sveika, ir sotu 3 receptai (2)

Atvėsus orams, vis dažniau norisi pasilepinti karštais, tačiau nesudėtingais patiekalais. Tam...