aA
Sekmadienis – turgaus diena, primenama vilniečiams ir miesto svečiams, kurie nuo šiol kviečiami į naują šiuolaikinį gatvės maisto turgų. Sparčiai populiarėjančiame sostinės stoties rajone kartą per savaitę susiburs savo pačių užaugintomis gėrybėmis viliojantys ūkininkai, miestiečių jau pamėgti maisto furgonai ir net muzikantai. Praėjusį sekmadienį sėkmingai startavęs renginys jau rytoj vėl lankytojų lauks su nauja tema – kvies ragauti drąsų maistą.
© DELFI / Orestas Gurevičius

„Šį sekmadienį numatoma tema – drąsus maistas. Kviesime dalyvauti visus ūkininkus, kurie specializuojasi prekiaudami retus produktus: jūrų gėrybes, sraiges, varles. Ketiname atvežti ir nemažą daugybės įvairių rūšių austrių stendą“, – kviečia vienas iš renginio organizatorių Dominykas Čečkauskas.

Jis džiaugiasi, kad pirmasis turgus praėjusį savaitgalį viršijo visus organizatorių lūkesčius, skaičiuojama, kad renginys sulaukė 3000–4000 lankytojų.

Naujajame gatvės turguje vieną dieną per savaitę Vilnius virsta į Berlyną
© DELFI / Orestas Gurevičius

„Nuogąstavome, kad viską sugadins oras, nes nuo ryto prognozavo lietų, tačiau pasitaikė išties puiki diena. Visą dieną buvo labai daug žmonių, – pasakoja D. Čečkauskas. – Manau, didžioji dalis auditorijos pas mus atėjo tikslingai iš anksto žinodami, kur eina, bet buvo ir nemažai prašalaičių.

Naujajame gatvės turguje vieną dieną per savaitę Vilnius virsta į Berlyną
© DELFI / Orestas Gurevičius

Buvo toks geras, demokratiškas vaibas – vienoje vietoje ir turistai, ir bobutės, ir šeimos su vaikais, o aplink grojame tokią tamsią technomuziką. Mūsų stoties rajonas man priminė Berlyną, kuriame teko pagyventi, – tokia asketiška vieta, kur galima pasimėgauti labai kokybiška muzika ir maistu.“

Savo produktus pardavinėję ūkininkai ir maisto vagonėlių šeimininkai, jo žiniomis, džiaugėsi pardavimais, nors buvo ir tokių lankytojų, kurie taip nieko ir nenusipirkę visą pusdienį praleido čia pat įrengtoje poilsio zonoje tiesiog besiklausydami muzikos.

Naujajame gatvės turguje vieną dieną per savaitę Vilnius virsta į Berlyną
© DELFI / Orestas Gurevičius

„Didelio pasisekimo sulaukė ūkininkai, kurie atsivežę šviežių žuvų vietoje jas ir rūkė. Dar buvo vieni, kurie augina retesnes daržoves, o labiausiai išsiskyrė tuo, kad patys gamina kimči. Šie ūkininkai sakė, jiems buvo labai smagu, nes pirmą kartą nė vienas praeivis neklausė, kas yra tas kimči – visi žinojo, kas tai yra. Manau, tai daug pasako apie mūsų auditoriją – tai gastronomijoje išsilavinę žmonės, kurie tikrai supranta apie gerą maistą“, – apibendrino D. Čečkauskas.

Naujajame gatvės turguje vieną dieną per savaitę Vilnius virsta į Berlyną
© DELFI / Orestas Gurevičius

Turgaus organizatoriai planuoja, kad gatvėje ūkininkai ir maisto furgonėliai prekiaus iki spalio pradžios, o žiemos sezonui žadama persikelti į uždaras patalpas.

Kaip atrodė pirmasis surengtas šiuolaikinis gatvės maisto turgus, kviečiame pamatyti fotogalerijoje.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalniui žadėjo Ameriką Molėtų plente, rado būdelę su lauko tualetu (133)

Niekas labiau nenuvilia, negu užkelti lūkesčiai. Kai jau įsivaizduoji, kad turi rankose pasaulį,...

Aplankė skaniausių desertų vietas: čia pasidaryti nuotrauką tiesiog būtina (21)

Pastaraisiais metais vis dažniau galime išgirsti sąvoką „instagramiškas maistas“, kitaip...

Vakarienės važiuoti į Kauną nebereikės: išanalizavęs prosenelių meniu Matas Paulinas atidaro restoraną sostinėje (21)

Jau šią savaitę, rugsėjo 19 d., Vilniuje duris atvers naujas restoranas pavadinimu...

Užkalnis apsisprendė dėl kandidatūros kėlimo Prezidento rinkimuose (371)

Daug kam ši žinia bus netikėta, nes anksčiau tik labai siauras draugų ratas žinojo apie...

3 picerijos, kurias būtina aplankyti nors kartą gyvenime (66)

Kodėl nuvykus į Italiją daugiausia dėmesio skiriame maistui? Atsakymas labai paprastas –...

Top naujienos

Sunkų sprendimą priėmusi Ingrida Šimonytė: mane privertė apsispręsti trys svarbiausi dalykai papildyta (44)

Pirmadienį Seimo narė Ingrida Šimonytė paskelbė, kad sieks prezidento posto jei sulauks...

Po nutekinto vaizdo įrašo nusprendė nebetylėti ir tragiškai žuvusio modelio mama (194)

Klaipėdoje žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės tyrime – netikėtas posūkis. DELFI...

Ušackas konservatoriams tarė „taip“ pildoma (60)

Buvęs diplomatas Vygaudas Ušackas apsisprendė, kad sieks Tėvynės sąjungos – Lietuvos...

Į augančias kainas reaguoja ir Grybauskaitė: prekybininkus nori bausti iš esmės papildyta (221)

Per konkurencijos prizmę vertinami teisės aktai, griežtesnės baudos už žmonių apgaudinėjimą...

Šoigu apie situaciją Sirijoje: imamės adekvačių priemonių

Per ateinančias dvi savaites Sirijos ginkluotosioms pajėgoms bus perduotas zenitinių raketų...

Paulius Motiejūnas – apie geriausią iš turėtų variantų ir į „Žalgirį“ sugrįžtančio Westermanno sveikatą (18)

Kauno „Žalgiris“ komplektaciją 2018-2019 m. krepšinio sezonui baigė sudarydamas sutartį su...

JK pakvipo antruoju „Brexit“ referendumu nebūtų galimybės pasilikti ES (14)

Didžiosios Britanijos pagrindinė opozicinė Leiboristų partija sekmadienį patvirtino, kad šią...

Kunigas Toliatas tapo prabangios Biblijos reklamos veidu (39)

Įsigykite gražiausią pasaulyje šeimos Bibliją – su daugybe iliustracijų, be to prabangia...

Neblaivus kaunietis iš rankų išmetęs sužalojo savo 4 mėn. kūdikį, vaikui diagnozuoti kaukolės lūžiai papildyta (9)

Sekmadienio naktį neblaivus tėvas įtariamas iš rankų išmetęs ir sužalojęs savo 4 mėnesių...

Popiežiaus vizito metu policijos darbas stebino – palygino su stebuklu (32)

Prieš popiežiaus vizitą girdėjau tokį pasakymą, kad miesto centras bus uždarytas kaip...