aA
„Sveiki atvykę į Smaližių kampelį!“, – sako Karolina ir Erikas bei kviečia susipažinti su jų kuriamais konditerijos šedevrais. Nuo pat mažų dienų mėgę gaminti, kauniečių pora nusprendė nepaleisti savo svajonės ir atidarė savo asmeninį konditerijos cechą.
„Smaližių kampelis“ įkūrėjai ir desertai
„Smaližių kampelis“ įkūrėjai ir desertai
© Asmeninio archyvo nuotr.

– Karolina, papasakokite apie save – ar visada mėgote gaminti desertus? Kas jus paskatino tuo užsiimti?

– Taip, prisimenu save, atsistojusią ant medinės kėdutės, padedančią mamai sukti ausytes… Nes žodžio „žagarėlis“ dar negalėjau ištarti (šypsosi). Kai ūgtelėjau, mama jau leisdavo ir biskvitą palaistyti saldžiu kompotu, ir net papuošti grietinėlės raitiniais. Labai norėjau kada nors savarankiškai iškepti savo pirmąjį tortą ir kai tam pagaliau pasiryžau – pavyko dailus, puošnus keksiukas. Tai buvo tarsi sumažinta tikrojo torto versija! Nors tobulėti dar tikrai buvo kur.

„Smaližių kampelis“ įkūrėja Karolina
„Smaližių kampelis“ įkūrėja Karolina
© Asmeninio archyvo nuotr.

Turbūt tą kartą ir apsisprendžiau, kad mano kelias yra konditerija. Studijų metu dar labiau įsitikinau, koks išskirtinis yra desertų pasaulis, kokia tobula yra maisto produktų panaudojimo gama, kokia įvairovė! Esu dėkinga už visas pasitaikiusias progas mokytis iš konditerijos profesionalų, iš „Michelin“ žvaigžde apdovanotų virtuvės šefų.

– Gaminate nuostabiai atrodančius desertus. Kaip išmokote juos puošti? Turbūt esate labai kruopšti, gal turite ir dailininkės gyslelę?

– Pagaminti desertą su meile yra menas, kaip ir menas atskleisti jo skonį ir estetinį grožį. Taip po truputį, vis tobulinant profesines žinias mokymuose, kursuose, stažuotėse, mano gaminami saldumynai atrado savo vietą smaližių širdyse ir pilvuose. Tikiu, kad nuostabūs desertai gali pakelti žmonėms nuotaiką, sukurti geras emocijas ir net sušildyti sielą, tai mane motyvuoja kurti. Jei paklaustumėte, koks mano laimėjimas yra svarbiausias man, kaip konditerei, atsakyčiau, kad tai yra visi klientai, kurie ateina ir vėl sugrįžta. Tai – neįkainojamas įvertinimas.

„Smaližių kampelis“ desertai
„Smaližių kampelis“ desertai
© Asmeninio archyvo nuotr.

– Iš kur semiatės idėjų keksiukų gamybai ir puošimui?

– Idėjų ir įkvėpimo pirmiausia semiuosi iš vyro, o vėliau iš interneto, įvairių konditerijos knygų, kursų bei gyvos patirties ragaujant kitų puikių konditerių kurtų desertų. Kartais idėjos gimsta tiesiog vaikščiojant parke ar mieste su vaiku.

– Ar pati valgote savo kurtus keksiukus? Koks yra Jūsų mėgstamiausias desertas?

– Ragauju savo kurtų desertų, nes turiu žinoti, ką siūlau klientui. Žinoma, mano vyras yra vienas pagrindinių ragautojų ir vertintojų, kuris visada išsako savo objektyvią nuomonę. Na, o mano mėgstamiausias desertas yra morkų keksiukas su naminiu aviečių džemu bei puriu filadelfijos kremu. Jis yra subtilaus vasariško skonio.

„Smaližių kampelis“ įkūrėjai Karolina ir Erikas
„Smaližių kampelis“ įkūrėjai Karolina ir Erikas
© Asmeninio archyvo nuotr.

– Kodėl nusprendėte atidaryti savo asmeninį konditerijos cechą? Ar nebuvo baisu imtis svajonės, ką tik gimus sūneliui?

– Apie savo konditerijos cechą su vyru svajojome jau seniai, kadangi abu dirbame toje pačioje srityje. Mano vyras Erikas yra virėjas. Įsigijome namą miesto pakraštyje Romainiuose, prie kurio buvo ūkinės paskirties pastatas, tad nusprendėme jame atidaryti savo asmeninį konditerijos cechą. Prie cecho įrengimo ir kūrybos kuriant desertus yra prisidėjęs vyras su savo tėčiu. Kadangi viską darome kartu, nebuvo baisu siekti savo svajonės (šypsosi).

Šiuo metu asortimente yra įvairių keksiukų, tortų, kanelių, desertų taurelėse. Daugiau informacijos rasite socialiniuose tinkluose („Facebook“ ir „Instagram“) paskyroje „Smaližių kampelis“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(24 žmonės įvertino)
4.2500

Naujagimį auginantys kauniečiai nusprendė nepaleisti savo svajonės – atidarė asmeninį konditerijos cechą (19)

„Sveiki atvykę į Smaližių kampelį!“, – sako Karolina ir Erikas bei kviečia susipažinti su...

Panevėžietis kviečia paragauti tikros neapolietiškos picos: patys italai sako, kad pica nuostabi (61)

Kelionės visuomet praturtina ir įkvepia gyvenimui. O kai kada net ir pasufleruoja genialią verslo...

Pietums – į valgyklą? Papasakojo, ką ten galima rasti (11)

Pačioje sostinės senamiesčio širdyje, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos patalpose,...

Maitinimo įstaigos per vasarą klientams nemokamai išdalino beveik 700 000 stiklinių vandens (17)

Didžiausia Lietuvoje vandentvarkos bendrovė „Vilniaus vandenys“ dar vasaros viduryje...

Siūloma įpareigoti restoranus ir kavines nemokamai pavaišinti klientus geriamuoju vandeniu (29)

Siūloma nustatyti, kad viešojo maitinimo įstaigos klientų prašymu kartu su tiekiamu maistu turi...

Top naujienos

Ką Lenkijos išstojimas iš ES reikštų Lietuvos gyventojams: prognozuoja produktų brangimą (3)

Lenkijai pareiškus, kad dalis Europos Sąjungos sutarties straipsnių yra „nesuderinami“ su šios...

Ką Lietuvai reikštų karo debesys virš Taivano: įspėja apie pragaištingą konfliktą dviem frontais (104)

Kai Kinija bus suvienyta. Šį sakinį ypač pamėgusi Kinija neslepia ketinimų užgrobti Taivaną...

Dėl skardinės alaus – įnirtinga prokurorų kova (137)

Neįtikėtina, bet prokurorai įnirtingai siekė, kad iš vienos Kretingos rajone esančios...

Nusikaltėliai iš Lietuvos toliau šiurpina Europą: iš narkotikų verslo uždirbtų pinigų – įspūdingi pirkiniai Lietuvoje (81)

Gaujos, narkotikai ir milžiniški pinigai – apie visa tai Delfi TV laidoje „Dienos interviu“...

Griežtas įspėjimas dėl Gedimino kalno: galime netekti Aukštutinės pilies rūmų ir Vakarinio bokšto (377)

Gedimino kalno Vilniuje tvarkymo projekto rengėjai įspėja apie naujas grėsmes, Nacionalinis...

Po kelionės į Tailandą – stačia galva į nuosavą verslą (8)

Donatą ir Albertą, verslą kurti įkvėpė kelionė į Tailandą . Ne veltui sakoma, kad draugą...

Europos atskalūnėms žemė slysta iš po kojų (314)

Netikėtas vieno lyderio atsistatydinimas, šokiruojantis kito pralaimėjimas ir dešimtys...

Architektūros profesionalus stebina planai dėl Vilniaus oro uosto ir Geležinkelio stoties: Europoje einama kitu keliu (35)

„Rizika nusveria naudą“ – nors šis posakis sugalvotas epidemiologų, regis, jis tiktų...

Regione baldų gamybos verslą užsukę vyrai: brangimas vyksta kosminiu greičiu (65)

Pakruojyje korpusinius baldus gaminantys Robertas Špakis ir Modestas Mackonis pasakoja apie šiandien...

Vytautė Merkytė | D+

Ekologinė katastrofa, kurios pasekmes jaučiame ir po 30 metų: laukinę gamtą ir žmonių gyvenimus sunaikino vienas alkoholikas ir vienas darboholikas (3)

Viena didžiausių mūsų laikų gamtos katastrofų prasidėjo vieną šaltą 1989 metų kovo mėnesio...