Vos prieš mėnesį duris lankytojams atvėrusi kavinė „DinnerHouse“ tikisi sulaukti aplinkinių biurų darbuotojų ar gyventojų dėmesio, dirbdama šiokiadieniais 9:00 – 16:00 val. Vieną dieną per pietų pertrauką ši vieta sulaukė ir mano dėmesio.

Atvykusi per tradicinį pietų laiką, atsistojau į gyvą eilę, kuri tik dėl vienos prie kasos dirbusios moters, judėjo gana lėtai. Per tą laiką mintyse kelis kartus pakeičiau savo pietų pasirinkimą, nes buvau alkana ir iš meniu norėjosi visko. Sulaukusi savo eilės, pasirinkau: avinžirnių sriubos (1,2 EUR) bei sveikuoliškos jautienos su kuskusu ir marinuotomis daržovėmis (3,8 EUR). Stalo vandens kiekvienas gali įsipilti nemokamai, dar laukdamas maisto užsakymo eilėje.

Kavinė „DinnerHouse“

Tądien ir kitomis dienomis pietų meniu nėra nei platus, nei labai siauras. Pasirinkimų pakankamai, kad papietauti galėtų įvairią dietą propaguojantys klientai. Sriubų kainos siekia 1,2 - 1,3 EUR, karštieji patiekalai kainuoja 3,2 – 3,8 EUR, iš anksto pagamintas maistas (kruasanai, salotos, silkė) nuo 1,3 EUR. Mano pasirinktas pietų derinys kainavo 5 EUR, kas yra tikrai brangiau nei prieš tai čia veikusioje valgykloje, bet tokios sumos už tvarkingą aplinką ir skanų maistą man nebuvo gaila.

Ar skanu? Vėl mano išankstiniai lūkesčiai nubrėžė kiek kitokią viziją dėl pasirinktos sriubos. Nors niekur nebuvo parašyta, bet aš įsivaizdavau, kad sulauksiu trintos avinžirnių sriubos. Žinoma, tokios nesulaukiau, tad sau pakartojusi tokios klaidos ateityje nebedaryti, pradėjau valgyti. Sriuba buvo vėsoka, norėjosi dar bent minutę kitą ją pašildyti, bet bendrai viskas su ja buvo gerai. Ingredientų daug, avinžirniai ir morkytės kubeliais minkštos, grietinės saikingai, o šalia pateikta minkštutėlė duonos riekė.

Kavinė „DinnerHouse“

Sveikuoliška jautiena pavadinta taip todėl, kad buvo išvirta. Minkštutėlę jautieną buvo lengva valgyti (vėliau tik ieškojau dantų krapštukų), birusis, išpurentas kuskuso garnyras ir šiam sezonui labai tinkančios marinuotos daržovės puikiai papildė skonių paletę. Porcija labai didelė, tad man būtų pakakę tik jos.

Kavinė „DinnerHouse“

Pateikimas tvarkingas, o ir fotografuoti maistą baltuose induose ant pilko stalviršio, akims buvo tikras malonumas.

Ar greita? Kaip ir minėjau, atvykusi tradiciniu (jį vadinu 11:45 – 12:30 val., kada dauguma, pradedančių dirbti nuo 8 valandos ryto, pradeda lįsti iš savo kabinetų ir gurgiančiais pilvais keliauja pietauti) pietų laiku, atsistojau į lėtai judėjusią eilę. Suprantu, kad žmonių ištekliai kainuoja, bet gal ir verta pagalvoti apie galimybę įdarbinti dar vieną prie kasos dirbantį žmogų, kuris atitinkamai pagreitintų maisto užsakymo ir atsiskaitymo už jį principą. O pagal dabartinę situaciją tai tiesiog pasiruoškite palaukti arba ateikite ne tokiu aktyviu dienos metu. Mano pietų pertrauka šioje vietoje truko apie 40 minučių.

Kas įdomu? Pradėsiu nuo mane nustebinusios įdomybės – jų pavadinimo, kuriame yra žodis Dinner.

Kavinė „DinnerHouse“

Žinau, kad jis gali reikšti ir pietus, bet mokyklose mus ne vieną yra labai gerai išmokę, jog Dinner – vakarienė, o Lunch – pietūs, tad pamačiusi tokį kavinės pavadinimą, iš pradžių net suabejojau, ar pietų metu jie dirba. Žinoma, priėjusi arčiau, pamačiau jų darbo grafiką bei viduje pietaujančius žmones, bet šypsena dėl „Vakarienės namų“, kuriuose vakarienės negausite, vis tiek išliko.
Kaip ir minėjau, anksčiau čia veikė labai tipinė, niekuo išskyrus savo kainomis neišsiskirianti maitinimo vieta – valgykla, kurios sienas perdažius, sunkius medinius baldus pakeitus moderniais, įdiegus inovatyvų maisto užsakymo – atsiskaitymo – perdavimo principą, išėjo visai nebloga vieta, ypatingai reikalinga šalia esančių komercinių patalpų naudotojams arba tokiems atradėjams kaip aš. Dabar erdvėje dominuoja tamsių ir šviesių spalvų kontrastas, yra daugybė keliaviečių ar dviviečių staliukų, ant kurių mirksta pavasarį primenančios gėlytės.

Kavinėje maisto užsakymo principas išliko kaip beveik visose valgyklose: maistą užsisakai ir už jį susimoki prie kasos (kur dirbo viena moteris ir nors stengėsi dirbti greitai, pietaujančių eilė vis tiek ilgėjo ir raizgėsi), tada gauni fiskalinį kvitą (jo visuomet reikalaukite, nežinau, ar dar reikia priminti kodėl?) su savo eilės numeriu. Būtent pagal jį sulauksite savo užsakymo prie maisto išdavimo vietos, kurioje greitai sukasi jau kelios moterys. Susidėjus maistą ant padėklo, vėliau tą patį padėklą su jau nešvariais indais turėsite nusinešti patys bei išrūšiuoti įrankius, lėkštes, dubenėlius ir pan. Gerai, bent truputį daugiau pajudėsi po sočių pietų.

Kavinė „DinnerHouse“

Trumpa išvada, kad dažniau reikia vaikščioti ir dairytis aplink net ir tuose rajonuose, kur viskas jau iki gyvo kaulo atrodo pažįstama. Tikrai nustebsite, jog už kampo atsidarė nauja maitinimo vieta, kurią galėsite aplankyti per savo pietus. „DinnerHouse“ aš atradau visai netyčia, bet tikrai džiaugiuosi, kad Žvėryno maitinimo vietų šeimą papildė ir ši kavinė.

Kavinė „DinnerHouse“ dirba šiokiadieniais 9:00 – 16:00 val., adresu Saltoniškių g. 31, Vilnius. Jų Facebook paskyra.