Ne be priežasties, juos visus vienija draugystė, užsimezgusi Kopenhagoje ir noras skleisti „kopenhagietišką“ dvasią čia, Lietuvoje. Vakaro metu autentišką ir jaukią atmosferą kūrė grupių „Symbiosis“ ir „Strings of Earth“ akustiniai garsai.

Tai naujai įsikūrusi keramikos kavinė Vilniuje, madingame stoties rajone esančioje Gėlių gatvėje, ketvirtu numeriu pažymėtame praėjusio šimtmečio rožiniame name. Tik įėjus pro duris, Jus pasitiks Rūta - kavinės siela, šios vietos įkūrėja.

Anot Rūtos, ši vieta - tai jaukaus ir kūrybiško laiko praleidimo būdas, alternatyva tradicinėms kavinėms. Čia begeriant škotišką kavą, įvairių skonių ekologišką limonadą ar skanaujant namų darbo veganiškus užkandžius, turite galimybę nusidažyti keramikos dirbinį - puodelį, lėkštę, vazą, taupyklę ir t.t. Viskas labai paprasta, nuoširdu ir atvira visiems. Šią vietą jau spėjo pamilti nemaža dalis vilniečių - čia jau įvyko įvairūs vakarėliai, vaikų gimtadieniai.

Kavinė išskirtinė ir savo interjeru. Tik įėjus, liksite abstulbę erdvės grožio - aukštų lubų, rožinių sienų, ir daugybės smulkiausių detalių. Viską norėsis fotografuoti. Rūta pasakoja, kad jai svarbiausiai buvo sukurti tokią vietą, kuri būtų jauki ir, kaip danai pasakytų „hygge“ - tai daniškas terminas, nusakantis gėrio, gerovės ir jaukumo pojūtį.

Gėlių gatvės keramika

„Tai mano asmeninė hobių ir patirčių ekspresija, nuo idėjos iki interjero ši vieta - tai aš - rami ir jauki, bet tuo pačiu ir chaotiška, spalvota, su laaaaabai daug rožinės. Čia tvyro asmeniškumo ir individualumo aura. Tai yra tarsi mano pačios namai atviromis durimis, kuriuose skatinu ir kitus jaustis lyg namuose.“ - sako vietos sumanytoja Rūta.

Rūtai atidaryti tokio tipo vietą kirbėjo mintis jau seniai. „Po verslo ir komunikacijų studijų Danijoje, nepasirinkau didelės profesinės karjeros kelio, tačiau žinojau, kad ateityje sukursiu ir vykdysiu mažą ir jaukų verslą. Vėliau, pakeliavus, pasimokius, ir įgyjus daugiau patirčių nusprendžiau nieko nelaukti ir atidaryti multikoncepcinę vietą. Čia apjungiau visus savo interesus: keramiką, kavą, veganišką gyvenimo būdą. Man patinka, kai vietiniai gyventojai atsidaro savo smulkius ir nepriklausomus verslus - lokalias krautuvėles, kavines, restoranėlius, kuriuose savininkai dirba patys. Mano manymu, tokios vietos prisideda prie šalies/miesto kultūrinio identiteto ir autentiškumo kūrimo. Didelis malonumas būti sparčiai augančio Vilniaus dalimi.“ - savo įžvalgomis dalinosi Rūta švęsdama gražią „Gėlių gatvės keramikos“ pradžią.

Gėlių gatvės keramika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)