Prieš ten vykdama stilistė buvo skeptiškai nusiteikusi ir nemanė, kad maisto produktų kainos gali būti tikrai žemesnės. Tai buvo pirmas kartas, kai moteris apsilankė Lenkijoje esančioje maisto parduotuvėje. Didžiausią įspūdį jai paliko lietuvių gausa ir patrauklios produktų kainos.

„Jūs net neįsivaizduojate. Nėra produkto, kuris kainuotų brangiau nei vienas euras“, – su nuostaba pasakojo E. Saunorytė-Kinderienė.

„Pelėsinis sūris „Brie“ nekainuoja euro. Bananai kainuoja 0,50 euro centų. Mocarelos sūris kainuoja 0,30 euro centų“, – vardijo lietuvė.

„Aš tikrai nesitikėjau, kad gali būti taip pigu“, – atgauti kvapo po apsipirkimo Seinų miestelyje negalėjo plaukų stilistė.

Moteris buvo šokiruota dėl kainų skirtumo Lietuvoje ir Lenkijoje.

„Vaikščiojau ir žiūrėjau į tas kainas, suvokiau, kad nusipirkdamas už 100 eurų, tu daugiau kaip 100 eurų sutaupai“, – toliau kalbėjo moteris.

„1,5 kilogramo kriaušių maišas euro nekainuoja. Kaip medus – saldžios. 1,5 kilogramo obuolių maišas – 0,60 euro centų. Svogūnai – 0,50 euro centų. 1 litras marinuotų agurkėlių taip pat nekainuoja euro“, – kainas vardijo Eglė.

„Žinokit, tikrai „nurovė stogą“. Stoviu prie vyno. „Riesling“ vynas – 13 ten tų zlotų. Galvoju, tai kiek čia dabar? Čia jau daug? Palaukit, 3 eurai? Čia buvo vienas iš brangiausių vynų. Žinokit, aš likau šokiruota! Tikrai nesitikėjau išvysti tokių kainų“, – reiškė nuostabą lietuvė.

E. Saunorytė-Kinderienė neslėpė, kad iš pradžių buvo nusiteikusi skeptiškai: „Galvoju, na, kokį čia stebuklą man parodys. Pradėjau žiūrėti tas kainas ir supratau, kad viskas tikrai labai pigu. Brangiau negu Lietuvoje nėra nieko. Smarkiai nuliūdino. Žodžiu, patyrėm patyrimą – apsipirkom lenkiškai. Aš esu visada už tai, kad rinktumėmės lietuvišką produktą, bet kainų skirtumas akivaizdus – tiek pieno produktų, tiek daržovių, tiek mėsos.“

Vienintelį minusą, kurį įvardijo stilistė – laikas, kurį sugaišti tą dieną.

„Tam turi skirti specialiai laiko, kad galėtum ten nuvykti. Tad užimtiems žmonėms tai pavyktų suderinti sudėtingiau. Bet juk yra žmonių, kurie turi laisvo laiko, tai manau, jiems apsilankyti šalia esančioje Lenkijoje – nėra problema“, – kalbėjo Eglė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (476)