aA
Jau rytoj, penktadienį, Klaipėdoje, Kulių Vartų gatvėje, duris atveria ypatingas objektas. Apie jį jau kurį laiką sklando kalbos, o kai kuriems yra tekę ir apsilankyti išankstiniuose atidarymuose. Tačiau šį savaitgalį – tai oficialu. Viename pastate Klaipėdos gyventojams ir miesto svečiams atidaromi rekonstruota „Švyturys Brewery“ alaus darykla ir unikalios koncepcijos „Švyturys Bhouse“ gastrobaras, kviečia organizatoriai.
Alaus darykla „Švyturys Brewery“
© Vytenio Petrošiaus nuotr.

Klaipėdiečiai žino – uostamiestyje trūko naujų ir įdomių vietų renginiams ar pasisėdėjimams. Naujoji alaus darykla sujungia visa tai – šioje darykloje lankytojams atviros ekskursijos po gamybines patalpas, kurias dar neatsidariusioje darykloje jau aplankė apie 7 tūkstančius smalsuolių. Čia verdamas ir brandinamas alus keliauja tiesiai į modernų gastrobarą, esantį vos už stiklinės sienos.

Gastrobare numatyta linksminti svečius netylančia gyva muzika ir originaliais renginiais, o prie plataus čia verdamo gėrimo pasirinkimo tiekti kruopščiai priderintus maisto patiekalus. Taip pat darykloje įrengta ypatinga ekspozicija, atskleidžianti ne tik garsiausios Lietuvos alaus daryklos, bet ir viso mūsų pajūrio krašto aludarystės istoriją.

Gastrobaras „Švyturys Bhouse“
Gastrobaras „Švyturys Bhouse“
© Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

Oficialus alaus daryklos atidarymas bus švenčiamas visą savaitgalį – rugsėjo 7–9 d. Išbandyti naujojo gastrobaro scenos atvyksta grupės „Golden Parazyth“, „Los Secretos de Pablo“, „Colours of Bubbles“ ir „Parranda Polar“. Kojas kilnojančią nuotaiką taip pat palaikys didžėjai Audrius Kaštonas (soul, funk, raggea, disco) ir Dj 2YouKaukė (soul, funk, raggea, disco). Atidaryme nusipirkę bilietus, lankytojai galės patekti į degustacijas, stoję į gyvą eilę smalsiausieji galėsi sudalyvauti ekskursijas po daryklą, o stilingieji barzdočiai – į barzdaskučių „Men‘s spot“ kampą.

Intensyviai atidarymui besiruošę gastrobaro šeimininkai Martyna Feser ir Raimondas Baublys neslepia entuziazmo ir nekantrauja įrodyti lankytojams, kad tai vieta, į kurią norisi vis grįžti.

„Ši vieta turi savo charakterį, čia pasaulines tendencijas perteiksime klaipėdietišku stiliumi, o visam koncepcijos išpildymui turime paruošę ne vieną staigmeną. Įvairias maisto kultūras derinsime su alumi, kviesime kulinarus ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio, eksperimentuosime savo maisto rūkykloje. Žmonių laisvalaikis – didžiulė atsakomybė, bet ir idėjų netrūksta. Tikimės, kad šis objektas taps ir regiono kultūriniu švyturiu“, – sako šeimininkai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Pasigedusios tikros kinų virtuvės atidarė savo restoraną: tik autentiški patiekalai ir jokio kičo (73)

Vilniaus senamiestyje, judrioje ir gražioje Dominikonų gatvėje , Dievo Gailestingumo šventovės...

Šviežiausios ir skaniausios kavos paieškos: populiariuosius kavos tinklus teks pamiršti (31)

Vietų, kur nukeliauti puodelio kavos, Vilniuje tikrai labai daug, tačiau kaip ir visa didžioji...

Užkalnis: esu kaip „Michelin“ gido restoranų inspektorius, tik geresnis (377)

Daug kas stebisi, kodėl mano atsiliepimai apie restoranus iš Vilniaus yra šiokie ir tokie, Kaune...

Pietų pertrauka pasislėpusiame restorane: čia jautiesi lyg vestuvėse ar garbingame jubiliejuje (14)

Yra toks posakis – „į darbą kaip į šventę“, o aš šįkart norėčiau jį perfrazuoti taip:...

Prasidėjo Lietuvos gastronomijos savaitė: nebrangiai pavakarieniauti kviečia prašmatniausi restoranai (2)

Kasmetinė Vilniaus gastronomijos savaitė šiemet tampa visos Lietuvos švente. Net 33 šalies...

Top naujienos

Ūkio ministras apie maisto kuponus: nežinau, iš kur atsiranda tokios idėjos (165)

Ar kainų mažinimą pagrindiniu tikslu išsikėlusi vyriausybė savęs neįvarė į kampą? „ Delfi...

Panevėžį drebina kūdikio netektis: po ligoninės išvadų – neįtikimos ir šokiruojančios detalės (57)

Kūdikio Respublikinėje Panevėžio ligoninėje spalį netekusios Ilonos iš mažo miestelio...

Orai: naktys darysis vis šaltesnės (1)

Labai norėtųsi, kad reiškiniai atmosferoje pasikeistų ir savaitgalio orų prognozė...

Į Maroką sugrįžti nenorėtų: vietiniai dedasi šventais, o išdarinėja velniai žino ką (72)

Manau, visi nors kažką girdėję apie Marakešą žino tą chrestomatinę situaciją, kai žioplam...

Moters gyvenimas priminė košmarą: kai tokie artimieji, tai ir priešų nereikia (5)

Vieni vaikystę prisimena su nostalgija, kiti – su baime. Šiurpia istorija pasidalinusią Aušrą...

Nuo likimo nepabėgęs Adomaitis: žinojome, kad bus problemų (40)

Vienas geresnių sezono rungtynių sužaidęs Vilniaus „Rytas“ atitinkamos satisfakcijos negavo...

Kinija demonstruoja savo paslaptingąjį „J-20“ (102)

Kinijos karinės oro pajėgos Žuhajuje vykusioje tarptautinėje aviacijos parodoje pademonstravo savo...

Vilniaus naktinių klubų gražuolės turi savo taisykles: geria kavą, prašo vaikinų palydos ir maskuojasi juodai (61)

Ne paslaptis, kad naktiniai klubai – kaip atskiras pasaulis. Tai, kas juose vyksta po vidurnakčio,...

Kalėjimų sistemoje bręsta naujas skandalas (66)

Skandalas Kauno tardymo izoliatoriuje. Nukentėjusysis tvirtina, kad prieš pat teismo posėdį į...

Iš emigracijos grįžusi lietuvė ir toliau renkasi mokėti mokesčius Britanijai (239)

Laisvas darbo jėgos judėjimas Europos Sąjungoje (ES) leidžia per savo karjeros metus lengvai...