aA
Jau rytoj, penktadienį, Klaipėdoje, Kulių Vartų gatvėje, duris atveria ypatingas objektas. Apie jį jau kurį laiką sklando kalbos, o kai kuriems yra tekę ir apsilankyti išankstiniuose atidarymuose. Tačiau šį savaitgalį – tai oficialu. Viename pastate Klaipėdos gyventojams ir miesto svečiams atidaromi rekonstruota „Švyturys Brewery“ alaus darykla ir unikalios koncepcijos „Švyturys Bhouse“ gastrobaras, kviečia organizatoriai.
Alaus darykla „Švyturys Brewery“
© Vytenio Petrošiaus nuotr.

Klaipėdiečiai žino – uostamiestyje trūko naujų ir įdomių vietų renginiams ar pasisėdėjimams. Naujoji alaus darykla sujungia visa tai – šioje darykloje lankytojams atviros ekskursijos po gamybines patalpas, kurias dar neatsidariusioje darykloje jau aplankė apie 7 tūkstančius smalsuolių. Čia verdamas ir brandinamas alus keliauja tiesiai į modernų gastrobarą, esantį vos už stiklinės sienos.

Gastrobare numatyta linksminti svečius netylančia gyva muzika ir originaliais renginiais, o prie plataus čia verdamo gėrimo pasirinkimo tiekti kruopščiai priderintus maisto patiekalus. Taip pat darykloje įrengta ypatinga ekspozicija, atskleidžianti ne tik garsiausios Lietuvos alaus daryklos, bet ir viso mūsų pajūrio krašto aludarystės istoriją.

Gastrobaras „Švyturys Bhouse“
Gastrobaras „Švyturys Bhouse“
© Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

Oficialus alaus daryklos atidarymas bus švenčiamas visą savaitgalį – rugsėjo 7–9 d. Išbandyti naujojo gastrobaro scenos atvyksta grupės „Golden Parazyth“, „Los Secretos de Pablo“, „Colours of Bubbles“ ir „Parranda Polar“. Kojas kilnojančią nuotaiką taip pat palaikys didžėjai Audrius Kaštonas (soul, funk, raggea, disco) ir Dj 2YouKaukė (soul, funk, raggea, disco). Atidaryme nusipirkę bilietus, lankytojai galės patekti į degustacijas, stoję į gyvą eilę smalsiausieji galėsi sudalyvauti ekskursijas po daryklą, o stilingieji barzdočiai – į barzdaskučių „Men‘s spot“ kampą.

Intensyviai atidarymui besiruošę gastrobaro šeimininkai Martyna Feser ir Raimondas Baublys neslepia entuziazmo ir nekantrauja įrodyti lankytojams, kad tai vieta, į kurią norisi vis grįžti.

„Ši vieta turi savo charakterį, čia pasaulines tendencijas perteiksime klaipėdietišku stiliumi, o visam koncepcijos išpildymui turime paruošę ne vieną staigmeną. Įvairias maisto kultūras derinsime su alumi, kviesime kulinarus ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio, eksperimentuosime savo maisto rūkykloje. Žmonių laisvalaikis – didžiulė atsakomybė, bet ir idėjų netrūksta. Tikimės, kad šis objektas taps ir regiono kultūriniu švyturiu“, – sako šeimininkai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalnis: kaip turi veikti restoranai, kad Lietuva būtų kaip Amerika (340)

Jei jūs abejojate, ar Lietuvos restoranai turi būti panašūs į Amerikos, tai jūs dar pakankamai...

Pietų pertrauka makaronų restorane: patirtį apkartino nemalonus personalo elgesys (78)

Būčiau nemandagi, jeigu savo pietų pertraukos apžvalgos nepradėčiau su naujametiniais...

Autentiška vieta pavalgyti: šį kartą neaplenksite net ir Ukmergės gatvės (42)

Lankantis po gastronomines madas diktuojančias sostines ar nuvykus į bet kurią išskirtine maisto...

Užkalnis: tegu į Lietuvą važiuoja kuo daugiau užsieniečių (389)

Sveiki, skaitytojai, su Naujaisiais metais, laimės ir geros sveikatos. Šioje apžvalgoje...

Lietuvė išpildė prancūzišką svajonę Kaune: to Lietuvoje dar nebuvo (101)

Bretanė – šiauriausias ir labiausiai į vakarus nutolęs Prancūzijos regionas, kuriame...

Top naujienos

Anglijoje gyvenantys lietuviai – apie „Brexit“: vieni jau ramūs, o kitus varys iš visur (142)

Nežinomybė – taip būseną po vakarykščio balsavimo dėl „Brexit“ apibūdino 31-erių...

Baigtas Registrų centro auditas: veikė šešėlinė schema, skaičiuojama milijoninė žala (155)

Kilus įtarimui, kad Registrų centre yra sudarytos išskirtinės sąlygos kai kurioms įmonėms...

Blogiausias scenarijus dėl „Brexit“: rizika – kaip niekad didelė (3)

Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės trečiadienį laukia balsavimas dėl nepasitikėjimo,...

Iki komos kūdikį supurtęs tėvas paleidžiamas iš areštinės (30)

Vilniuje iki komos būklės kūdikį supurtęs tėvas suimtas nebus. Taip trečiadienį nusprendė...

Lavrovas: JAV pareiškė Rusijai ultimatumą (9)

JAV pozicija per Ženevoje įvykusias derybas dėl Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF)...

Mirė vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų – Medicinos banko savininkas Saulius Karosas (193)

Pralaimėjęs kovą su vėžiu mirė vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų Saulius Karosas .

Skaičiuoklė: palyginkite mokėjimo paslaugų įkainius (8)

Lietuvos bankas įdiegė specialią skaičiuoklę , kuri vartotojams leidžia palyginti bankų,...

Maistas, kuris tik sudaro sveiko maisto įspūdį (3)

Puiku, kai maitinimasis sveikai tampa ne tik mada, bet ir gyvenimo būdu. Tačiau dažnai žmonės...

Linas Kojala. „Brexit“ kodas – britų genuose (40)

„Kiekvienas žingsnis, kuris padaro Europą labiau klestinčią ir taikesnę, atitinka Britanijos...

Nufilmavo Dakaro smėlynuose apvirtusio Vanago automobilio gelbėjimo misiją (58)

Aštuntasis etapas Benediktui Vanagui, „ General Financing team Pitlane “ lyderiui, nebuvo pats...