Itališko tipo picerija siūlo paragauti unikalios sulankstomos „Portafoglio“ picos, kurią, kaip tikriems italams, galima suvalgyti tiesiog einant mieste ar vaikštinėjant parke.

Pizza 360

Nors picerijoje dirba lietuvių kepėjas, bet norint maksimaliai gero rezultato, virtuvės komanda vyko į Italiją, kur tris savaites gyveno Neapolyje ir mokėsi kepti autentišką picą.

Pizza 360

„Kai gyvenome Italijoje, iš seniausios picų kepėjų šeimos mokėmės gaminti picos padą pagal specialų jų receptą. O grįžę į Lietuvą viską patys pritaikėme. Labai norėjosi sugrąžinti tą tikrąją Italiją į Lietuvą.

Dar būdami Italijoje suradome ūkininkus, kurie tiekia mums sūrius. Visi pagrindiniai sūriai ir mėsa, kuri naudojama kepant picą yra iš Italijos. Produktus vežėmės ne tam, kad galėtume pasigirti – mes iš tikrųjų atsirinkome tokius tiekėjus, kurie Italijoje yra itin vertinami“, – kalbėjo picerijos šeimininkai.

Pizza 360

Ir neslėpė, kad jų filosofija įkurti piceriją buvo paprasta: „Mes labai mėgstame maistą, o pica lydėdavo visą gyvenimą. Tai buvo vienas iš tų patiekalų, kurį mes mėgdavome valgyti – ypač Italijoje. O Lietuvoje būdavo sunku surasti tokią, kokią mes valgydavome tenai. Tai taip ir kilo idėja pabandyti sukurti tai, ką gali italai. O ar galime mes?

Mes nesidairėme, ką daro kiti ir darėme tai, ką mums sakė širdis. Dėl to ir važiavome į Italiją – semtis patirties. Per pirmąsias picerijos atidarymo dienas į Vilnių buvo atvykęs italas, kuris rodė, kaip kepti picas ir tikrino, kaip mes patys tai darome.

Pizza 360

Klientų neapgaudinėjame – gaminame maistą, kurį valgome patys, todėl esame sąžiningi ir naudojame tik pačius geriausius produktus, atsivežtus iš Italijos ūkininkų. Mūsų filosofija yra labai paprasta – tai yra paprasta, nes autentiška ir maksimaliai geriausia, ką mes galime duoti“.

Pasak picerijos šeimininkės, būtų galima kalbėti apie kiekvieną jų produktą, mat jie yra autentiški.

Štai išsiskiria jų saulėje džiovinti pomidorai, kurie yra pusiau džiovinti ir sultingesni nei visi kiti. Vežami iš ekologinio ūkio. Be to, jie yra lupti.

„Nulupti paprastą pomidorą nėra sunku, bet kaip nulupti vyšninį pomidorą? O būtent tas ūkis užpatentavo vyšninių pomidorų lupimo technologiją“, – pasakojo ji.

Kiekvieną produktą picerijos savininkai atsiveža iš tam tikro regiono. Pavyzdžiui, „Speck“ kumpį ar „Gorgonzola Dolce“ sūrį.

„Naudojame ir „Taleggio“ sūrį, kuris specialiai plaunamas pasukomis tam, kad susidarytų plėvelė ant sūrio. Nes ta pluta – tai ir yra dėl ko šis sūris yra toks nuostabus“, – kalbėjo virtuvėje besisukanti mergina.

Pizza 360

Picerijos šeimininkai prisipažino, kad į Italiją grįš dar ne kartą, juk ten – neišsemiami Italijos gėriai ir lobiai.

„Kai keliauji, pamatai įvairius dalykus, prasiplečia tavo akiratis ir supranti, kad kažkur yra taip gerai, kodėl ir pas mus negali būti taip gerai“, – pokalbį užbaigė picerijos šeimininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)