„Daugeliui savininkų naujas restoranas yra tarsi kūdikis, tačiau mums tai brandus jaunuolis, kuriam pavyko baigti prestižinį universitetą“, – juokauja restorano šeimininkai Tadas ir Gitana Survilai.

Atsiųstame pranešime rašoma, kad jie visada svajojo apie restoraną, kuris žadintų pojūčius ir keltų emocijas, kuriame kiekviena šypsena būtų nuoširdi, o vakarienės įspūdžiai išliktų ilgam laikui.

„Visa tai mums pavyko rasti Kaune. Restorane nėra jokios butaforijos: čia nėra neprofesionalių darbuotojų, nenaudojamos sintetinės medžiagos ar pigūs maisto produktai. Viskas išgryninta iki esmės – nėra nieko nereikalingo“, – tikina G. Survilienė.

Restorano „Nüman“ atidarymo akimirkos

Harmoningas, skandinaviškai estetiškas ir sveikas – toks, anot šeimininkų, bus „Nüman“ restorano valgiaraštis, kuriame gausu ne tik sezoniškumo, bet ir viso pasaulio skonių. Restoranas, kuriam artimos „Fine cuisine“ vertybės, atidarymo vakarą susirinkusiems svečiams pristatė tik dalį degustacinio meniu užkandžių: bulvių traškučius ir krapų majonezą, rūkytą ir džiovintą buroką su eglės spyglių aliejumi ir čiobreliais, austres su raugintų kriaušių ponzu bei topinambų ledais, obuolių sniegą, rožių želę ir graikiškus riešutus.

„Meilė maistui ir matematiškas tikslumas – tai sinergija, kurią pasitelkiu ruošdamas kiekvieną patiekalą. Aš noriu pakeisti vartojimo kultūrą“, – šypsosi virtuvės šefas M. Paulinas.

Restorano „Nüman“ atidarymo akimirkos

Patyręs virtuvės šefas vardija garsiausius pasaulio restoranus, kuriuose teko dirbti, ir atskleidžia pagrindinę savo virtuvės taisyklę – geras maistas neįmanomas be gerų produktų: „Turėjau daug mokytojų, tačiau skandinaviškasis etalonas – restoranas „Noma“ Kopenhagoje tapo mano meilės šiaurietiškai virtuvei priežastimi. Ironiška, tačiau prireikė apkeliauti visą pasaulį, kad pagaliau atsidurčiau Kaune“.

Restorano „Nüman“ atidarymo akimirkos

Virtuvės šefas patvirtina, kad darbas „Michelin“ žvaigždutėmis pasipuošusiuose restoranuose reikalauja visiško atsidavimo: „Monake daugiausia „Michelin“ žvaigždučių turintis virėjas Joelis Robuchonas išmokė, kad kultūrų sandūra yra privaloma siekiant išskirtinių rezultatų, Danijoje prisidėjau prie knygos išleidimo, Osle toliau tyrinėjau japonišką virtuvę, Kopenhagoje prie „Noma“ restorano, kuriame tuo metu dirbau, miegojau automobiliuose, dirbdavau su sulaužyta ranka ir miegodavau po 4–5 valandas per parą. Ir tai buvo puiku!“

Užsiminus apie „Michelin“ žvaigždutes Kaune, M. Paulinas pažadėjo apie tai pasikalbėti po metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)