aA
Prieš beveik penkerius metus Ukrainos Lvovo mieste atsidaręs nedidelis gruziniškų koldūnų chinkalių restoranėlis sulaukė tokio pasisekimo, kad dabar tai yra 50 restoranų tinklas keturiose šalyse. Penktadienį „Khinkalnya Georgian Restaurant“ atvėrė duris ir Kaune.
Gruzinų restoranas "Khinkalnya Georgian Restaurant"
© Organizatorių nuotr.

Šio restoranų tinklo sėkmės istorija išties įkvepianti. Pirmoji „Khinkalnya“ 2014 metais pavasarį atidaryta Ukrainos mieste Lvove. Tačiau vos 24 vietų restoranėlis netrukus parduodavo po daugiau kaip 1000 chinkalių per dieną. Vos po pusmečio Lvove atsidarė antroji vieta, o dabar jau veikia 50 restoranų tinklas Ukrainoje, Lenkijoje, Baltarusijoje ir Lietuvoje bei Latvijoje.

Chinkaliai yra pagrindinis restoranų tinklo patiekalas, bet čia galima ragauti ir kitų nacionalinių gruziniškų valgių: charčio sriubą, čašušuli troškinį, liulia kebabą, šašlyką, tradicinius gėrimus.

Gruzinų restoranas Vilniuje "Khinkalnya Georgian Restaurant"
Gruzinų restoranas Vilniuje "Khinkalnya Georgian Restaurant"
© Organizatorių nuotr.

„Mūsų restoranų vyriausiasis šefas Levanas Meparišvilis, kūręs meniu, pasistengė perkelti į jį geriausias gruziniškos virtuvės patirtis ir pačius įsimintiniausius skonius. Kad jam tai pavyko, rodo pasisekimas visuose miestuose, kur tik atsidarėme. Lietuvoje pirmasis restoranas duris atvėrė Vilniuje, o dideli lankytojų srautai paskatino atsidaryti ir į Kaune“, – pasakojo Kauno restorano, įsikūrusio prekybos miestelyje „Urmas“, vadovė Rūta Kacucevičienė.

Gruzinų restoranas Kaune "Khinkalnya Georgian Restaurant"
Gruzinų restoranas Kaune "Khinkalnya Georgian Restaurant"
© Organizatorių nuotr.

Chinkaliai – senas, tradicinis, legendomis apipintas gruziniškos virtuvės patiekalas. Spėjama, kad Gruzijoje gaminamas dar nuo tų laikų, kai kraštas buvo pagoniškas. Chinkalių valgymo būdas taip pat ypatingas. Jį reikia paimti ranka už specialios „uodegėlės“, prakandus išgerti viduje esantį kvapnų sultinį, o tada suvalgyti likusį koldūną.

Chinkaliai
Chinkaliai
© Organizatorių nuotr.

Tradiciniai chinkaliai gardinami svogūnais, pipirais, čiobreliais arba kmynais. Būtinai turi būti pridėtas ir nedidelis kapotų mėtų kiekis, kuris suteikia patiekalui išskirtinį skonį.

Ruošiant patiekalą naudojami tik aukščiausios rūšies miltai. Įdaras paprastai gaminamas iš jautienos, kiaulienos, ėrienos ar laukinių gyvūnų mėsos (šernienos, lokienos, elnienos). Tačiau jam gali būti naudojama ne tik mėsa, bet ir sūris, varškė, bulvių košė, grybai. Chinkalis vertinamas pagal tešlos storį ir sultinio kiekį. Kuo tešla plonesnė ir kuo sultinio daugiau – tuo chinkalis yra geresnis.

Chinkaliai
Chinkaliai
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Pietų pertrauka bufetuke: už nelabai ypatingų durų atrado labai jaukią vietą pavalgyti (39)

Kaip tau pavyksta atrasti visas šias maitinimo vietas? Tai yra antras man dažniausiai užduodamas...

Užkalnis: kaip turi veikti restoranai, kad Lietuva būtų kaip Amerika (340)

Jei jūs abejojate, ar Lietuvos restoranai turi būti panašūs į Amerikos, tai jūs dar pakankamai...

Pietų pertrauka makaronų restorane: patirtį apkartino nemalonus personalo elgesys (78)

Būčiau nemandagi, jeigu savo pietų pertraukos apžvalgos nepradėčiau su naujametiniais...

Autentiška vieta pavalgyti: šį kartą neaplenksite net ir Ukmergės gatvės (42)

Lankantis po gastronomines madas diktuojančias sostines ar nuvykus į bet kurią išskirtine maisto...

Užkalnis: tegu į Lietuvą važiuoja kuo daugiau užsieniečių (389)

Sveiki, skaitytojai, su Naujaisiais metais, laimės ir geros sveikatos. Šioje apžvalgoje...

Top naujienos

Sociologas išskyrė Skvernelio bruožą, kuris jį išskiria iš kitų kandidatų (71)

Sociologas, visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys...

Gyvai / Dakaro ralis įveiktas – į Lietuvą bus parvežti net du rekordai atnaujinta 16.38 val. (180)

Dešimtasis Dakaro etapas – paskutinis šių metų ralyje. Šiandien visų laukia vos 112 km...

Vilniuje trūko vamzdis: dėl smegduobės pavojaus uždaromas eismas judrioje gatvėje sutriko viešojo transporto eismas (28)

Sausio 17 d. apie 16 val. 23 min. Vilniuje, Žemaitės g. trūko vamzdis.

Aukštas rusų saugumo pareigūnas: Ukraina greitai gali netekti savo valstybingumo (330)

„Valdžia Kijeve daro viską, kad suskaldytų Ukrainą “, – tvirtina Rusijos Saugumo...

Nausėda: būčiau geresnis prezidentas nei Skvernelis atnaujinta 17.13 (156)

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui ketvirtadienį Rusnėje paskelbus, kad jis dalyvaus...

„Ryto“ žaidimą įvertinęs Kleiza: privalome taikytis į titulus (5)

Vilniaus „Ryto“ ekipa pasiryžusi nutraukti trejus metus trunkantį titulų badą. Sostinės...

Šalčiai gyvūnams gali skaudžiai įkąsti: kokias klaidas šeimininkai daro žiemą? (1)

„Koks oras, toks ir pasivaikščiojimas“, – juokauja šunų ir kačių šeimininkai, kai šaltą...

„Sodra“ žada visas pensijas išmokėti iki sausio 26 dienos (57)

Kilus senjorų nepasitenkinimui dėl vėluojančių pensijų, Valstybinio socialinio draudimo fondas (...

Saugokitės siaučiančio skrandžio gripo: ypač pavojinga vaikams (11)

Visi, ne tik gripo, virusai aktyviausi tampa šaltuoju metų laiku. Medikai įspėja ir apie dažnai...

Skvernelis paskelbė savo sprendimą dėl Prezidento rinkimų: dabar matome vieną monetą (1773)

Ketvirtadienį per susitikimą su vietos bendruomene Rusnėje premjeras Saulius Skvernelis...