aA
Jei antrojo geriausio Lietuvos restorano „Monai“ ir Lietuvos geriausiųjų restoranų dvidešimtuke esančio restorano „Momo grill“ vyriausiasis šefas ir savininkas Vytautas Samavičius gali ruošti pietus oro balione, tai jam vieni niekai keletą kartų per savaitę automobiliu iš Klaipėdos pasiekti Kauną. Kaune Vytautas reikalų dabar turės dažnai – buvusioje spirito ir mielių gamykloje jis atidarė dar vieną „Momo grill“ restoraną, pranešama atsiųstame pranešime.
Vytautas Samavičius ir Donatas Lukoševičius
© Organizatorių nuotr.

Mintį atidaryti dar vieną grilio restoraną Kaune Vytautui mestelėjo vasarotojai, nuolatiniai „Momo grill“ Klaipėdoje svečiai. Jie prasitarė Kaune žinantys patalpas, kurios nepaprastai tiktų „Momo“ stiliui. „Pamačiau ir apsisprendžiau per penkias minutes. Atėjęs radau erdvę ir pajutau, kad joje galiu įgyvendinti savo svajones“, – sako V. Samavičius, pastaruoju metu vis daugiau laiko praleidžiantis Kaune drauge su naujojo restorano šefu Donatu Lukoševičiumi. Donatas restorane ne tik ruoš Vytauto sukurtus patiekalus, bet ir pristatys savuosius.

Nors restoranų įkūrėjas ir vadovas laikosi taisyklės, kad geriausia yra tai, kas laiko patikrinta, naujovių jis nebijo. „Šokiruojančių sprendimų nedarome, svečius pamažu pratiname prie naujo skonio. Na, kad ir prie braškių su pipirais. Keistas, tačiau įspūdingas derinys, o pipirų braškėse šiandien, po keleto metų – dar daugiau“, – pasakoja Vytautas.

Kaunietiškojo „Momo“ veidą padiktavo pastato istorija. Karaliaus Mindaugo prospekte buvusi spirito ir mielių gamykla – industrinė erdvė, kurioje restorano įkūrėjai sumaniai suderino senas ir šiuolaikines detales. Metalines fabriko sijas sušvelnino medis, baltos keramikinės plytelės ir modernūs šviestuvai. „Vienodų lėkščių ar įrankių mūsų restorane nerasite“, – žada naujo restorano įkūrėjas.

Kaune atidarytas restorano, dėl kurio visi važiuodavo į Klaipėdą, brolis dvynys
© Organizatorių nuotr.

Atidaryti grilio restoraną rudenį, kai rodos, grilio sezonas baigiasi, argi ne iššūkis? „Grilio sezonas niekuomet nesibaigia, – juokiasi vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų. – Apsirūpinome griliais, kurie leidžia nepaisyti metų laiko.“

Dar vieną klaidą daro ir tie, kurie mano, kad grilio restoranai skirti tik mėsos mėgėjams. „Ne piketų su plakatais laukiame prie savo restorano, o vegetarų, kurie čia ras, ką valgyti“, – sako Vytautas ir priduria, kad ant grilio puikiausiai ruošiama žuvis ir daržovės, kurias, beje, vos apkeptas, galima patiekti netgi žaliavalgiams.

Kaune atidarytas restorano, dėl kurio visi važiuodavo į Klaipėdą, brolis dvynys
© Organizatorių nuotr.

Sezoniškumą gaminant patiekalus ant grilio, Vytautas tikina, irgi galima išlaikyti. Pavasarį nėra nieko skaniau už traškančius, ant grilio paskrudintus smidrus, o rudenį virtuvėje karaliauja grybai, ėriena, iki lapkričio leidžiamos gaudyti lietuviškos žuvys ir daržuose klestintis šių metų derlius.

Vytauto Samavičiaus patarimas, kaip ant grilio išsikepti skanų salierą

  • Nupjauname saliero gumbą, apšlakstome jį obuolių sultimis, pabarstome druska ir šviežiais arba džiovintais čiobreliais, ant viršaus uždedame ghi sviesto šaukštą.
  • Salierą susukame į foliją ir kepame grilyje apie 40 min.
  • Kai salieras iškepa, nuvalome odelę, dedame salierą į keptuvę, apskrudiname su ghi sviestu, pabarstome pankolio sėklomis, rozmarinu, rožiniais pipirais ir aguonomis. Puošiame žolelėmis.
  • Gardu su namine obuolių uogiene.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Pietų pertrauka vietoje, kokios iki šiol nebuvo: nenorėjau iš čia išeiti iki paskutinės minutės (53)

Manęs labai dažnai paklausia, kokia gi ta mano mėgstamiausia pietų vieta Vilniuje. Ilgą laiką...

Pasigedusios tikros kinų virtuvės atidarė savo restoraną: tik autentiški patiekalai ir jokio kičo (82)

Vilniaus senamiestyje, judrioje ir gražioje Dominikonų gatvėje , Dievo Gailestingumo šventovės...

Šviežiausios ir skaniausios kavos paieškos: populiariuosius kavos tinklus teks pamiršti (32)

Vietų, kur nukeliauti puodelio kavos, Vilniuje tikrai labai daug, tačiau kaip ir visa didžioji...

Užkalnis: esu kaip „Michelin“ gido restoranų inspektorius, tik geresnis (377)

Daug kas stebisi, kodėl mano atsiliepimai apie restoranus iš Vilniaus yra šiokie ir tokie, Kaune...

Pietų pertrauka pasislėpusiame restorane: čia jautiesi lyg vestuvėse ar garbingame jubiliejuje (14)

Yra toks posakis – „į darbą kaip į šventę“, o aš šįkart norėčiau jį perfrazuoti taip:...

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (1033)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Dėl sulaužyto gyvenimo dabar nebežino, kur kreiptis: gailiuosi, kad nuvedusi dukterį pas gydytojus, paklausiau jų patarimo (69)

Prieš daugelį metų globėjų į užsienį kartu su seserimi išvežta lietuvaitė po dešimties ten...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (138)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Naminiai kukuliai: kam eiti į „Ikea“, jei gali paruošti namuose (18)

Tradicinis švedų patiekalas yra beveik tokia pat legenda, kaip cepelinai Lietuvoje, tik labiau...

Pratęsime „Žalgirį“ skandinęs Pangosas – apie Šarą, šiltus prisiminimus ir keistą jausmą Kaune

Likus dešimčiai minučių iki penktadienio vakaro Eurolygos mūšio tarp Kauno „Žalgirio“ ir...

Geriausių išmaniųjų dvidešimtukas pagal kainos ir kokybės santykį (94)

Išmaniųjų gamintojai nuolat pristato naujausius savo gaminius. Technologijos vis tobulėja, auga ir...

Ekspertė pateikė gluminančių įžvalgų, kodėl reikėtų kuo skubiau atsisakyti drėkinamojo kremo (3)

Drėkinamasis kremas paprastai laikomas pačia būtiniausia odos priežiūros priemone, tad kuo gali...

Karališkosios šeimos atstovų populiarumo reitinge karalienė Elžbieta II liko antroje vietoje: viskas išsidėstė labai netikėtai (3)

Didžiosios Britanijos karalienei po šių metų apklausos teko užleisti pirmąją populiariausių...

Vairavimo egzaminuotojas apie darbo užkulisius: žmonės šalia manęs verkia (36)

Jokiame universitete šios profesijos neišmoksi, todėl įdarbinimo procesas ilgas ir sudėtingas,...

Lažybose didžiausios sumos statomos ne už prezidento reitinguose pirmaujantį Nausėdą, bet už Šimonytę (151)

Nors vykdytos visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad populiariausias tarp kandidatų laimėti 2019...