aA
Antradienio vakarą verslininkė Liucina Rimgailė sukvietė savo bičiulius į „Liu desertinės“ pirmąjį gimtadienį. Bohema alsuojančiame Užupyje įsikūrusi desertinė džiugina smaližius gardžiais kepiniais. Penkerius metus desertų verslui vadovaujanti žinoma moteris šventės metu neslėpė, kad ši vieta jai ypač brangi.
© DELFI / Domantas Pipas


Turėti jaukią kavinę, kurioje būtų galima prisėsti, išgerti kavos, pasilepinti desertu, buvo sena L. Rimgailės svajonė. Iki atveriant durims „Liu desertinei“, moteris dirbdavo tik pagal išankstinius užsakymus: „Iki šiol kasdien pasidžiaugiu šia desertine, joje praleidžiu daugybę valandų. Čia vyrauja labai teigiama atmosfera. Man gera matyti vis naujus veidus arba tuos, kurie užsuka pas mane nuolatos.“

Gimtadienio svečiams buvo pristatytos ir desertinės naujienos. Tai – desertai, kuriais gali mėgautis ir kūno formomis besirūpinantys, sveikai gyvensenai neabejingi žmonės. Šiais gardumynais gali smaližiauti net ir tie, kurie nevartoja miltų, pieno produktų, kiaušinių ar cukraus. „Moterų maldos buvo išgirstos. Pagaliau susitikusios išgerti kavos su drauge galėsite mėgautis desertu be sąžinės graužimo“, – šypsosi L. Rimgailė.

Į desertinės gimtadienį pakvietusi Liucina Rimgailė pristatė figūrai nekenkiančius pyragaičius
© DELFI / Domantas Pipas

Verslininkė neslepia, kad nuolatos tenka susidurti su įvairiais iššūkiais. Tačiau visi jie – įveikiami ir nuteikiantys tolimesniems darbams. Labiausiai L. Rimgailę džiugina Užupyje besilankanti spalvingi ir įdomūs klientai. „Mūsų svečiai yra labai reiklūs kokybei. Tačiau dėl to dirbti dar geriau! Į desertinę dažnai užsuka ieškantys desertų be glitimo, laktozės ar kiaušinių. Per metus atsirado ne vienas desertas, kuriame šių sudedamųjų dalių nėra.

Taip pat stengiamės į produkciją dėti labai nedaug pridėtinio cukraus, o šiandien pristatome desertus, kuriuose išvis nėra cukraus. Šiuose desertuose saldumą suteikia datulės, uogos ir agavų sirupas. Man pačiai labai smagu, kad tokie desertai nėra banalūs. Norėjosi suteikti jiems įdomesnes formas ir išryškinti natūralias spalvas. Manau, kad taip puikiai pavyko“, – šypsosi desertų kūrėja.

Į desertinės gimtadienį pakvietusi Liucina Rimgailė pristatė figūrai nekenkiančius pyragaičius
© DELFI / Domantas Pipas

Dar viena desertinės naujiena – terapiniai eteriniai aliejai, kuriuos L. Rimgailė naudoja kaip ingredientus. Tai citrinų eterinis aliejus, kuris labai gerai veikia virškinimą, o taip pat greipfrutų eterinis aliejus, taip pat gerinantis virškinimą ir bendrą žmogaus imunitetą. „Iš Prancūzijos siunčiamės vienagrūdžio kviečio miltus. Tokie jie būdavo senais laikais, kai kviečiai dar nebuvo genetiškai modifikuoti, nekenkė žmonių sveikatai ir neišsivystydavo glitimo netoleravimas. Tokius miltus naudojame gamindami pyragaitį „Uoga“, – pasakoja desertinės šeimininkė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalnis: anksčiau trenkė naftalinu. Dabar kvepia Japonija (188)

Pradėkim nuo to, kad aš nemėgstu, ir net labai, visokių madingų kulinarinių kiemelių,...

Užkalnis išrinko geriausius restoranus Lietuvoje (166)

Apie restoranus rašau jau beveik tris dešimtmečius. Taip ilgai. Nedaug kas tai žino. Kažkada...

Užkalnis: išragavęs viską, perėjau prie aukso. Skonis patiko (196)

Auksas antraštėje yra ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Ar buvo patiekaluose valgomojo aukso?...

Po viešnagės laikinojoje sostinėje vilnietis pajuto pavydą: lenkiu žemyn galvą prieš Kauno spurginę (105)

Šią savaitę mano keliai nuvedė į Kauną ir sunku net patikėti, kad, nors čia lankiausi ir ne...

Užkalnis: valgiai – našlaičiai, kuriuos atėmė iš tėvų, ir tėvai nenori jų susigrąžinti (181)

Laba diena, mieli mano skaitytojai. Artėja šventės, be to, pirmadienį mano gimimo diena, todėl...

Top naujienos

„Sodra“: penki svarbiausi dalykai apie pensijas, kuriuos būtina žinoti balsavimas (11)

Kitąmet daugelio gyventojų, tiek kaupiančių II pakopos pensijų fonduose, tiek nekaupiančių,...

Po Naujųjų „ant popieriaus“ uždirbsime daugiau, bet kalbama apie sąmyšį (38)

Nuo 2019 m. sausio 1-osios įsigalios priimta mokesčių reforma, o tai reiškia, kad keisis ir...

Tabu sulaužytas: valstybinės Rusijos televizijos eteryje – Putino duktė (7)

Beveik 20 metų Rusijos žiniasklaidoje galiojantis tabu dėl naujienų apie šalies prezidento...

Paksą į prezidento postą vedęs Katkevičius: viskas yra taip pat, pamokų neišmokome (614)

2002 metais Lietuvoje vykę prezidento rinkimai nustebino ne vieną analitiką. Nors 2001 m. apklausos...

Tautvydas Marčiulaitis. Reikia pradėti be gailesčio ir labai greitai žudyti mažas kaimo mokyklas (85)

Per du metus matėme ilgai neregėtų dalykų. Mokesčių reformą, švietimo reformą bei...

Dėl Seimo pirmininko pasisakymo apie „gyvulių ūkį“ feisbukas leipsta juokais (156)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prajuokino daugelį savo atsakymu apie „gyvulių ūkį“...

Pensijų pokyčiai palies visus: kitąmet reikės apsispręsti, kaip elgsimės su savo pinigais (332)

Nuo kitų metų pensijai kaupsime kitaip nei tai darėme iki šiol. Visi jaunesni nei 40 metų...

Šiemet lietuviai „Google“ dažniausiai ieškojo informacijos apie futbolą, Euroviziją ir mirusiuosius

Kiekvienais metais kompanija „Google“ paviešina tendencingiausius paieškų sąrašus. Juose...

Šiltoje mero užuovėjoje – Frankenšteino eksperimentas valstybės sąskaita (65)

170 tūkst. eurų – tiek valstybei per metus atsieina sportininkų rengimo centro Druskininkuose...

Mokesčių inspekcijos vadovė: kiekviena reforma atneša sumaišties (7)

Valstybinė mokesčių inspekcija ( VMI ) yra pasirengusi mokesčių pasikeitimams nuo kitų metų,...