Antradienio vakarą verslininkė Liucina Rimgailė sukvietė savo bičiulius į „Liu desertinės“ pirmąjį gimtadienį. Bohema alsuojančiame Užupyje įsikūrusi desertinė džiugina smaližius gardžiais kepiniais. Penkerius metus desertų verslui vadovaujanti žinoma moteris šventės metu neslėpė, kad ši vieta jai ypač brangi.
© DELFI / Domantas Pipas


Turėti jaukią kavinę, kurioje būtų galima prisėsti, išgerti kavos, pasilepinti desertu, buvo sena L. Rimgailės svajonė. Iki atveriant durims „Liu desertinei“, moteris dirbdavo tik pagal išankstinius užsakymus: „Iki šiol kasdien pasidžiaugiu šia desertine, joje praleidžiu daugybę valandų. Čia vyrauja labai teigiama atmosfera. Man gera matyti vis naujus veidus arba tuos, kurie užsuka pas mane nuolatos.“

Gimtadienio svečiams buvo pristatytos ir desertinės naujienos. Tai – desertai, kuriais gali mėgautis ir kūno formomis besirūpinantys, sveikai gyvensenai neabejingi žmonės. Šiais gardumynais gali smaližiauti net ir tie, kurie nevartoja miltų, pieno produktų, kiaušinių ar cukraus. „Moterų maldos buvo išgirstos. Pagaliau susitikusios išgerti kavos su drauge galėsite mėgautis desertu be sąžinės graužimo“, – šypsosi L. Rimgailė.

Į desertinės gimtadienį pakvietusi Liucina Rimgailė pristatė figūrai nekenkiančius pyragaičius
© DELFI / Domantas Pipas

Verslininkė neslepia, kad nuolatos tenka susidurti su įvairiais iššūkiais. Tačiau visi jie – įveikiami ir nuteikiantys tolimesniems darbams. Labiausiai L. Rimgailę džiugina Užupyje besilankanti spalvingi ir įdomūs klientai. „Mūsų svečiai yra labai reiklūs kokybei. Tačiau dėl to dirbti dar geriau! Į desertinę dažnai užsuka ieškantys desertų be glitimo, laktozės ar kiaušinių. Per metus atsirado ne vienas desertas, kuriame šių sudedamųjų dalių nėra.

Taip pat stengiamės į produkciją dėti labai nedaug pridėtinio cukraus, o šiandien pristatome desertus, kuriuose išvis nėra cukraus. Šiuose desertuose saldumą suteikia datulės, uogos ir agavų sirupas. Man pačiai labai smagu, kad tokie desertai nėra banalūs. Norėjosi suteikti jiems įdomesnes formas ir išryškinti natūralias spalvas. Manau, kad taip puikiai pavyko“, – šypsosi desertų kūrėja.

Į desertinės gimtadienį pakvietusi Liucina Rimgailė pristatė figūrai nekenkiančius pyragaičius
© DELFI / Domantas Pipas

Dar viena desertinės naujiena – terapiniai eteriniai aliejai, kuriuos L. Rimgailė naudoja kaip ingredientus. Tai citrinų eterinis aliejus, kuris labai gerai veikia virškinimą, o taip pat greipfrutų eterinis aliejus, taip pat gerinantis virškinimą ir bendrą žmogaus imunitetą. „Iš Prancūzijos siunčiamės vienagrūdžio kviečio miltus. Tokie jie būdavo senais laikais, kai kviečiai dar nebuvo genetiškai modifikuoti, nekenkė žmonių sveikatai ir neišsivystydavo glitimo netoleravimas. Tokius miltus naudojame gamindami pyragaitį „Uoga“, – pasakoja desertinės šeimininkė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalnis: baiminausi, kad neaptarnaus ir dar viską atims (84)

Visgi jūs dar stebinate toje savo Lietuvoje . Grįžti žmogus į trasą po dviejų mėnesių, puoli...

Jaunimo pamėgtoje madingoje vietoje sostinėje pinigines praverti drįsta ne visi: teįperka tik bulvytes fri (144)

Penktadienį per pietus nuvykę į Tymo turgų nustebsite, nes čia turgus tapo gastronomijos...

Keturias dienas vyksiantis gastronominis festivalis kvies susipažinti ir paskanauti smidrų

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į gastronominį...

Daug, pigiai ir skaniai: čia lietuvio piniginė džiaugiasi (18)

Aštuonkojai, kalmarai, midijos ar sraigės – ne naujiena ir ant lietuviško stalo, tačiau šių...

25-erių Tomas išpildė savo vaikystės svajonę: apie jo keptus bulvių vaflius jau kalba visa Pilaitė (105)

Jei prisimintumėte vaikystę, ko gero, tai metas, kai galvoje sukosi vien tik svajonės – vieni...

Top naujienos

Naujausi reitingai: vieno iš kandidatų sprendimas gali situaciją pakeisti iš esmės (309)

Naujausių prezidentinių reitingų favoritų trejetuke ekonomistas Gitanas Nausėda vis dar tvirtai...

Visiems teks apsispręsti: didesnė alga dabar ar didesnė pensija ateityje skaičiuoklė (181)

Jeigu Seimas priimtų Vyriausybės teikiamas mokesčių ir pensijų permainas, visų dirbančiųjų...

Po „Žalgirio“ smūgio – negailestinga kritika CSKA: pasakyti du žodžius? Itoudis vėl pratrūko (112)

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Tai – apmaudu ir nemalonu. Bet atsilikti 20 taškų buvo...

Ją pastebėjo Holivudas ir pati Lady Gaga: Paryžiaus man nereikia (17)

Esant mados kūrėju būti laimingam galima ir čia, tarp savų sienų. Milano ar Paryžiaus...

Po dramatiško finišo atsikvėpęs Šaras: dabar visa Europa žino, kad „Žalgiris“ – aukščiausias lygis specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (289)

Šarūnas Jasikevičius didžiuojasi tuo, ką Kauno „Žalgiriui“ pavyko nuveikti tiek šį...

Orai: po lietaus plūstels vasariškas karštis (3)

Šią savaitę šalyje ir toliau išsilaikys maloniai šilti orai. Savaitei įpusėjus pradžiugs tie,...

Linksmybės „Žalgirio“ rūbinėje: daina kapitonui, vakarėlio planai ir lažybos dėl futbolo specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (12)

„Jau mačiau, kaip lietuviai moka linksmintis, todėl esu tikras, kad bus geras vakarėlis“, –...

Ką pradėti daryti jau dabar, kad po 5 metų būtumėte laimingas ir sėkmingas (6)

Į šį klausimą yra daugiau nei šimtas atsakymų, mes atrinkome pačius populiariausius.

Lieknėkite valgydami grikius: sveika ir efektyvi dieta be jokio badavimo (15)

Ar žinote, kad grikiai yra labai sveikas ir naudingas produktas, kurį tiesiog privalote įtraukti į...

Miestiečiai brandžiame amžiuje nėrė į kaimo verslą ir nepasigailėjo (36)

Kada nors nusibelsti iš savosios Dzūkijos į kitame Lietuvos pakraštyje, Molėtų rajono Medeikių...