Pastūmėjo koronavirusas


Paklaustas, kaip sugalvojo įkurti vagonėlį ant ratų, A. Survila tikino, jog tai – sena svajonė.

„Seniai galvojau apie tokį verslą. Vis neprisiruošdavau, bet koronavirusas pastūmėjo. Daug kas tuo metu buvo uždaryta ir pagalvojau, kad tokio vagonėlio, tikrai niekas negalėtų uždaryti“, – pasakojo vaikinas.

Jis pripažino, jog įrengti virtuvę tokioje transporto priemonėje – nebuvo lengva ir reikėjo daug kantrybės.

Vagonėlis ant ratų

„Įrengti pavyko per 1,5 mėn. Ne visai patogu tokiame autobusiuke įrengti virtuvę, tačiau kol kas pakanka“, – atviravo A. Survila, kuris jau 10 metų sukasi kulinarijos srityje ir dirbo Anglijoje, Kipre, Suomijoje ir, dabar, Lietuvoje.

Gimtinėje – gera


Vaikinas gimė ir augo Panevėžyje, tačiau vėliau tėvai persikėlė į Bernatonius. „Todėl čia ir įkūriau vagonėlį. Na, o ši gatvė taip pat labai judri, todėl vieta – puiki. Klientų sulaukiu daug, nors vagonėlį atidariau tik liepos pabaigoje“, – aiškino A. Survila.

Pasiteiravus, koks jausmas grįžti po tiek metų į gimtinę ir čia atidaryti savo virtuvę ant ratų, panevėžietis tikino, jog jausmas – nerealus.

29-erių panevėžietis Artūras Survila, grįžęs iš 10 metų trukusios emigracijos, įkūrė savo verslą

„Žinoma, jaudulio buvo ir pripažinsiu, jog buvau atpratęs nuo Panevėžio, bet dabar jau viskas sekasi gerai, tad ir gyventi smagu“, – sakė A. Survila.

Kiekvieno skoniui


Virėjo teigimu, visuose jo patiekaluose atsispindi per dešimtmetį įgyta patirtis skirtingo stiliaus virtuvėse.

„Kebabų sukti nemoku, todėl kebabinės ir neatidariau (juokiasi). Vis dėlto, mano vagonėlyje rasite įvairių kultūrų patiekalų, todėl sau tinkamą atras kiekvienas“, – dėstė jis.