Jei prisimintumėte vaikystę, ko gero, tai metas, kai galvoje sukosi vien tik svajonės – vieni norėjo būti kosmonautais, mokytojomis ar kirpėjomis, kiti – policininkais, gydytojais ar virėjais. Deja, bet ne visiems vaikystės svajonės išsipildė. Tačiau vilnietis Tomas Kaminskas turi kitokią istoriją – vaikystės svajonę, kuriai buvo lemta išsipildyti.
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

„Viskas prasidėjo labai seniai. Aš dar nuo mokyklos laikų, gal prieš dešimt metų, žinojau, kad norėsiu turėti maisto vagonėlį. Tik nežinojau, kuo norėčiau prekiauti. Tokią svajonę turėjau visą laiką. Ir atėjo metas, kai reikėjo imtis realių veiksmų. Ir štai šiais metais pasiryžome tai įgyvendinti“, – išsipildžiusią savo svajonę – maisto vagonėlį „Vagonetė“ – pristatė 25 metų vyras Tomas.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

Maisto vagonėlis, kuriame prekiaujama bulvių vafliais – Tomo ir jo žmonos Gintarės projektas. Tačiau tai būtų galima pavadinti mažu šeimos verslu, nes vagonėlyje dirba ir T. Kaminsko sesuo su broliu.

„Iš pradžių manėme, kad gaminsime belgiškas bulvytes. Teko lankytis Belgijoje, Olandijoje, tai ten žmonės pamišę dėl specialaus kepimo storesnių bulvyčių, tad pagalvojome, kad Lietuvoje mažai kas jas taip ruošia. Bet pamanėme, kad vien bulvių yra mažokai ir reikia kažko papildomai. O šį receptą, kai vaflinėje kepamos bulvės, atradome iš kulinarinės amerikietiškos laidos.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

Ilgai reikėjo vargti ir bandyti, kol radome tinkamą konsistenciją, nes tai buvo per skysta, tai per tiršta masė. Tada pagalvojome, kad trumpam dar reikėtų apskrudinti juos, kadangi tešloje naudojame sūrį, tai jis apsitraukia tokia plutele ir tada vaflis tampa traškus. Tai taip ir atsirado tie vafliai“, – ypatingo gardėsio atsiradimo istoriją pristatė Tomas.

Kulinarinis projektas „Vagonetė“ startavo dar šiais metais Kaziuko mugėje. Nuo to laiko maisto vagonėlį netruko aplankyti sėkmė – per mažiau nei tris mėnesius didelės įmonės kviečia atvykti pristatyti pietų. Nieko nuostabaus, mat vaflių kepėjų komanda sukasi itin greitai – per daugiau nei valandą įvairius bulvinius vaflius gali patiekti net šimtui žmonių.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

„Pradėjome nuo savo rajono, kuriame gyvename, – Pilaitės. Penkis savaitgalius stovėjome prie prekybos centro. Pastebėjome, kad šiame rajone trūksta gero maisto, nes aplink tik kebabai ir picos. Kadangi patiems to trūko, tai ėmėme patys siūlyti paragauti šios naujovės. Ir žmonės liko labai patenkinti, kilo didelis susidomėjimas. Kai norėsis pakeisti aplinką, tikrai ten galima grįžti, nes ten labai sėkminga vieta“, – pasakojo vagonėlio savininkas, prekiaujantis Vilniuje vykstančiame gastronomijos festivalyje „Open Kitchen“.

Štai taip maisto autobusiukas „Vagonetė“ netruko išgarsėti visame Vilniuje. Be to, maisto kainos čia nesikandžioja. Didelė bulvių vaflio porcija be jokių priedų kainuoja 4 eurai, o maža – 2 eurai. Pasak Tomo, vieni nori vaflio su padažais, o kiti – su papildomais priedais. Čia jų siūloma net 6 rūšys – su čoriso dešra, rūkyta lašiša, fetos sūriu, marinuotais agurkėliais, vyšniniais pomidorais ir kukurūzais. Kiekvienas klientas derinį gali susikurti pagal savo skonį.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

„Be to, turime ir naujieną – kepame ir saldžias bulvesbatatus. Žmonės dar nelabai jų žino, todėl dažniau renkasi tradicines bulves. Gamybos atžvilgiu jos yra brangesnės, bet mes pardavinėjame už tą pačią kainą. Kartais žmonės dar neįvertina, kad tai yra saldi bulvė ir ji yra net penkis kartus brangesnė nei paprasta bulvė. Tačiau po truputį ir ji populiarėja, nes tai yra kaip desertas – su riešutais, su kokosu, su šokoladu, su karamele“, – pasakojo T. Kaminskas.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

Pasak čia šeimininkaujančio vyro, dauguma maisto vagonėlių po vasaros sezono ilsisi užsidirbę.

„Bet mes ieškosime, vietų, kur įvairioms įmonėms ar verslo centrams tiekti pietus. Kol galimybės leis ir neužšalsim, toje pačioje Pilaitėje aš matau didelį bulvinių vaflių poreikį“, – kulinarines perspektyvas atskleidė Tomas.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalnis: baiminausi, kad neaptarnaus ir dar viską atims (84)

Visgi jūs dar stebinate toje savo Lietuvoje . Grįžti žmogus į trasą po dviejų mėnesių, puoli...

Jaunimo pamėgtoje madingoje vietoje sostinėje pinigines praverti drįsta ne visi: teįperka tik bulvytes fri (144)

Penktadienį per pietus nuvykę į Tymo turgų nustebsite, nes čia turgus tapo gastronomijos...

Keturias dienas vyksiantis gastronominis festivalis kvies susipažinti ir paskanauti smidrų

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į gastronominį...

Daug, pigiai ir skaniai: čia lietuvio piniginė džiaugiasi (18)

Aštuonkojai, kalmarai, midijos ar sraigės – ne naujiena ir ant lietuviško stalo, tačiau šių...

25-erių Tomas išpildė savo vaikystės svajonę: apie jo keptus bulvių vaflius jau kalba visa Pilaitė (105)

Jei prisimintumėte vaikystę, ko gero, tai metas, kai galvoje sukosi vien tik svajonės – vieni...

Top naujienos

Naujausi reitingai: vieno iš kandidatų sprendimas gali situaciją pakeisti iš esmės (303)

Naujausių prezidentinių reitingų favoritų trejetuke ekonomistas Gitanas Nausėda vis dar tvirtai...

Visiems teks apsispręsti: didesnė alga dabar ar didesnė pensija ateityje skaičiuoklė (174)

Jeigu Seimas priimtų Vyriausybės teikiamas mokesčių ir pensijų permainas, visų dirbančiųjų...

Po „Žalgirio“ smūgio – negailestinga kritika CSKA: pasakyti du žodžius? Itoudis vėl pratrūko (112)

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Tai – apmaudu ir nemalonu. Bet atsilikti 20 taškų buvo...

Ją pastebėjo Holivudas ir pati Lady Gaga: Paryžiaus man nereikia (17)

Esant mados kūrėju būti laimingam galima ir čia, tarp savų sienų. Milano ar Paryžiaus...

Po dramatiško finišo atsikvėpęs Šaras: dabar visa Europa žino, kad „Žalgiris“ – aukščiausias lygis specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (288)

Šarūnas Jasikevičius didžiuojasi tuo, ką Kauno „Žalgiriui“ pavyko nuveikti tiek šį...

Orai: po lietaus plūstels vasariškas karštis (3)

Šią savaitę šalyje ir toliau išsilaikys maloniai šilti orai. Savaitei įpusėjus pradžiugs tie,...

Linksmybės „Žalgirio“ rūbinėje: daina kapitonui, vakarėlio planai ir lažybos dėl futbolo specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (12)

„Jau mačiau, kaip lietuviai moka linksmintis, todėl esu tikras, kad bus geras vakarėlis“, –...

Ką pradėti daryti jau dabar, kad po 5 metų būtumėte laimingas ir sėkmingas (5)

Į šį klausimą yra daugiau nei šimtas atsakymų, mes atrinkome pačius populiariausius.

Lieknėkite valgydami grikius: sveika ir efektyvi dieta be jokio badavimo (13)

Ar žinote, kad grikiai yra labai sveikas ir naudingas produktas, kurį tiesiog privalote įtraukti į...

Miestiečiai brandžiame amžiuje nėrė į kaimo verslą ir nepasigailėjo (35)

Kada nors nusibelsti iš savosios Dzūkijos į kitame Lietuvos pakraštyje, Molėtų rajono Medeikių...