aA
Jei prisimintumėte vaikystę, ko gero, tai metas, kai galvoje sukosi vien tik svajonės – vieni norėjo būti kosmonautais, mokytojomis ar kirpėjomis, kiti – policininkais, gydytojais ar virėjais. Deja, bet ne visiems vaikystės svajonės išsipildė. Tačiau vilnietis Tomas Kaminskas turi kitokią istoriją – vaikystės svajonę, kuriai buvo lemta išsipildyti.
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

„Viskas prasidėjo labai seniai. Aš dar nuo mokyklos laikų, gal prieš dešimt metų, žinojau, kad norėsiu turėti maisto vagonėlį. Tik nežinojau, kuo norėčiau prekiauti. Tokią svajonę turėjau visą laiką. Ir atėjo metas, kai reikėjo imtis realių veiksmų. Ir štai šiais metais pasiryžome tai įgyvendinti“, – išsipildžiusią savo svajonę – maisto vagonėlį „Vagonetė“ – pristatė 25 metų vyras Tomas.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

Maisto vagonėlis, kuriame prekiaujama bulvių vafliais – Tomo ir jo žmonos Gintarės projektas. Tačiau tai būtų galima pavadinti mažu šeimos verslu, nes vagonėlyje dirba ir T. Kaminsko sesuo su broliu.

„Iš pradžių manėme, kad gaminsime belgiškas bulvytes. Teko lankytis Belgijoje, Olandijoje, tai ten žmonės pamišę dėl specialaus kepimo storesnių bulvyčių, tad pagalvojome, kad Lietuvoje mažai kas jas taip ruošia. Bet pamanėme, kad vien bulvių yra mažokai ir reikia kažko papildomai. O šį receptą, kai vaflinėje kepamos bulvės, atradome iš kulinarinės amerikietiškos laidos.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

Ilgai reikėjo vargti ir bandyti, kol radome tinkamą konsistenciją, nes tai buvo per skysta, tai per tiršta masė. Tada pagalvojome, kad trumpam dar reikėtų apskrudinti juos, kadangi tešloje naudojame sūrį, tai jis apsitraukia tokia plutele ir tada vaflis tampa traškus. Tai taip ir atsirado tie vafliai“, – ypatingo gardėsio atsiradimo istoriją pristatė Tomas.

Kulinarinis projektas „Vagonetė“ startavo dar šiais metais Kaziuko mugėje. Nuo to laiko maisto vagonėlį netruko aplankyti sėkmė – per mažiau nei tris mėnesius didelės įmonės kviečia atvykti pristatyti pietų. Nieko nuostabaus, mat vaflių kepėjų komanda sukasi itin greitai – per daugiau nei valandą įvairius bulvinius vaflius gali patiekti net šimtui žmonių.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

„Pradėjome nuo savo rajono, kuriame gyvename, – Pilaitės. Penkis savaitgalius stovėjome prie prekybos centro. Pastebėjome, kad šiame rajone trūksta gero maisto, nes aplink tik kebabai ir picos. Kadangi patiems to trūko, tai ėmėme patys siūlyti paragauti šios naujovės. Ir žmonės liko labai patenkinti, kilo didelis susidomėjimas. Kai norėsis pakeisti aplinką, tikrai ten galima grįžti, nes ten labai sėkminga vieta“, – pasakojo vagonėlio savininkas, prekiaujantis Vilniuje vykstančiame gastronomijos festivalyje „Open Kitchen“.

Štai taip maisto autobusiukas „Vagonetė“ netruko išgarsėti visame Vilniuje. Be to, maisto kainos čia nesikandžioja. Didelė bulvių vaflio porcija be jokių priedų kainuoja 4 eurus, o maža – 2 eurus. Pasak Tomo, vieni nori vaflio su padažais, o kiti – su papildomais priedais. Čia jų siūloma net 6 rūšys – su čoriso dešra, rūkyta lašiša, fetos sūriu, marinuotais agurkėliais, vyšniniais pomidorais ir kukurūzais. Kiekvienas klientas derinį gali susikurti pagal savo skonį.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

„Be to, turime ir naujieną – kepame ir saldžias bulvesbatatus. Žmonės dar nelabai jas žino, todėl dažniau renkasi tradicines bulves. Gamybos atžvilgiu jos yra brangesnės, bet mes pardavinėjame už tą pačią kainą. Kartais žmonės dar neįvertina, kad tai yra saldi bulvė ir ji yra net penkis kartus brangesnė nei paprasta bulvė. Tačiau po truputį ir ji populiarėja, nes tai yra kaip desertas – su riešutais, su kokosu, su šokoladu, su karamele“, – pasakojo T. Kaminskas.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

Pasak čia šeimininkaujančio vyro, dauguma maisto vagonėlių po vasaros sezono ilsisi užsidirbę.

„Bet mes ieškosime vietų, kur įvairioms įmonėms ar verslo centrams tiekti pietus. Kol galimybės leis ir neužšalsim, toje pačioje Pilaitėje aš matau didelį bulvinių vaflių poreikį“, – kulinarines perspektyvas atskleidė Tomas.

Vagonetė
Vagonetė
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Užkalnis: picas lietuviai valgė jau nuo XIII amžiaus, o žemaičiai – dar seniau (124)

Nelabai kas Lietuvoje dedasi su itališku maistu. Nelabai kas. Kaune, pavyzdžiui, valgyti italų...

Pietų pertrauka Vilniaus centre: čia mažamečiai vaikai ir šunys – nepageidaujami (121)

Iškart turiu įspėti, kad jeigu savo augintiniams draudžiate užlipti ant jūsų valgomojo stalo ar...

Užkalnis: anksčiau trenkė naftalinu. Dabar kvepia Japonija (188)

Pradėkim nuo to, kad aš nemėgstu, ir net labai, visokių madingų kulinarinių kiemelių,...

Užkalnis išrinko geriausius restoranus Lietuvoje (169)

Apie restoranus rašau jau beveik tris dešimtmečius. Taip ilgai. Nedaug kas tai žino. Kažkada...

Užkalnis: išragavęs viską, perėjau prie aukso. Skonis patiko (196)

Auksas antraštėje yra ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Ar buvo patiekaluose valgomojo aukso?...

Top naujienos

Prezidentiniai reitingai: atsakius į šiuos keturis klausimus galima eiti lažintis dėl rinkimų rezultato (101)

Lapkričio mėnesio prezidentiniuose reitinguose toliau savo pozicijas tvirtina jų lyderis Gitanas...

Pensijų reformai ruošiamas planas B (21)

Dar šių metų liepą Seimo parlamentinė opozicija kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT) dėl nuo...

Visą naktį kelius valę kelininkai perspėjo vairuotojus – eismo sąlygos nepagerės pasitikrinkite maršrutą internete (19)

Sekmadienį prasidėjusi pūga sukėlė sunkumų visos Lietuvos vairuotojams. Tiesa, ne visiems. Kol...

Orai: gausesnis sniegas – tik trumpam (16)

Atkeliavusi sniego zona pirmadienio dieną iš Lietuvos po truputį trauksis. Keliai kai kur vis dar...

Itin nuožmus diktatorius savo aukų ramybėje nepaliko net po kankinančios mirties (119)

Idi Aminas ne be pagrindo įtraukiamas į nuožmiausių pasaulio diktatorių sąrašą. Tai...

Nestreikuojančios švietimo profsąjungos vadovas įspėja: jei bus uždaromos mokyklos, mes streikuosim (5)

Dėl mokytojų streiko tiek mokytojų, tiek visos Lietuvos bendruomenė skaidosi į dvi šalis, LRT...

Švedijoje siaučiantys gaisrai perspėja Europą, kas laukia mūsų visų (2)

Hannele Arvonen, vieno didžiausių pjautinės medienos sandėlių savininkė, žiemos mėnesius...

Smalsu: kam buvo reikalingas langas tarp virtuvės ir vonios sovietmečiu įrengtuose butuose (13)

Kiekvienas, apžiūrinėdamas tipinį sovietmečiu statytame daugiaaukštyje suprojektuotą butą,...

Mokslininkai perspėja: ant jūsų odos gyvena potencialiai mirtina bakterija

Pamirškite MRSA ir E. coli . Yra dar viena bakterija, kuri dėl atsparumo antibiotikams tampa vis...

Gydytoja Babravičienė apie dietas: veiksmingų – labai nedaug, kitos – gali nepataisomai pakenkti

Šiuo metu itin populiari begliuteninė dieta , kai žmogus iš savo mitybos raciono išbraukia...