Jums reikės:

– vištos sparnelių;

– prieskonių (šiuo atveju Vylius naudojo pelėsinio sūrio ir popkornų skonio);

– BBQ padažo-marinato (Vylius naudojo vyšnių-kolos skonio);

– svogūnų laiškų papuošimui.

Vištienos sparneliai pagal „Viking the chef“

Visų pirma, reikia sutvarkyti pačius vištos sparnelius. Vištos sparnelis turi tris dalis – todėl reikia jį sukapoti į tris atskiras dalis, o mažiausiųjų dalių nenaudoti (jos greitai sukepa ir pridega). Atskiras dalis vėliau bus paprasčiau ir patogiau valgyti.

Šefas atskleidžia, kad tiek kulšeles, tiek sparnelius jis visada marinuoja prieš pat kepimą.

„Dažniausiai kepu žemoje temperatūroje ir ilgai, todėl kepimo proceso metu prieskoniai ima po truputį tirpti ir skverbtis į mėsą, šiuo atveju, vištą. Ir tuomet ji įgauna tą skonį“. Kaip pasakoja šefas, kepimo pabaigoje ateina padažo eilė. „Nėra blogai pagaminto maisto, yra per mažai padažo“, – prisimena visiems žinomą posakį jis.

Vylius siūlo kepsninę kaitinti iki 150 laipsnių, jeigu gaminate namuose – orkaitę užtenka įkaitinti iki 140 laipsnių.

Dedame sparnelius ant kepsninės ir kepame ant lėtos ugnies apie 20-25 minutes. Kai sparneliai jau iškepę, šefas užtepa ant sparnelių glazūrą – BBQ padažą – ir dar palaiko apie 5 minutes. Tuomet sparnelius apverčia, ištepa kitą pusę ir palaiko 3-5min.

Kai sparneliai būna paruošti – papuošimui Vylius smulkiai supjausto svogūno laiškus ir pabarsto juos ant sparnelių.

Vylius Blauzdavičius

Kad būtų paprasčiau apskaičiuoti, kiek sparnelių jums reikės, šefas pataria: „450 gr vištienos sparnelių turėtų užtekti 2-3 žmonėms, vienam žmogui visada skaičiuokite apie 150-200 gr sparnelių“.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)