aA
Šašlykai – vienas pagrindinių patiekalų, kuriais mėgaujamės vasarą. Juos kepame savaitgaliais, juos valgome kavinėse ar užeigose. Šį kartą apsilankėme vienoje populiariausioje Šventosios vietų, kur šašlykai kepami tikro armėno rankomis.
Armėnų šefas Levonas
© DELFI / Modesta Meškė
Armėniškos virtuvės paslaptys
Armėniškos virtuvės paslaptys
© DELFI / Modesta Meškė
Armėniškos virtuvės paslaptys
Armėniškos virtuvės paslaptys
© DELFI / Modesta Meškė

Armėnų šefas Levonas DELFI Maistas skaitytojams papasakojo, koks turi būti tikras šašlykas ir kaip jį iš tiesų reikėtų marinuoti.

Nuo 1997-ųjų virtuvės šefu dirbantis armėnas teigia, kad pagrindinis dalykas ir paslaptis skaniems šašlykams – atsidavimas ir meilė darbui. O stebuklingas ingredientas – viską padaryti kaip sau.

Pasak jo, armėniškos paslaptys yra labai paprastos. Pagrindiniai ingredientai, kurie naudojami marinatui – druska, pipirai, česnakas arba svogūnas, juos rinktis reikėtų pagal skonį. Svarbu neužmiršti ir baziliko.

Armėniškos virtuvės paslaptys
Armėniškos virtuvės paslaptys
© DELFI / Modesta Meškė

Armėnų šefas prasitarė, kad jokiu būdu šašlykų nereikėtų marinuoti majoneze, o šašlykai ant iešmo turėtų būti kepami 8-10 minučių.

Armėniškos virtuvės paslaptys
Armėniškos virtuvės paslaptys
© DELFI / Modesta Meškė

„Jokiu būdu šašlykų nereikėtų marinuoti majoneze. Taip, pamėgtas lietuvių marinavimas nėra tinkamas šašlykams.

Armėniškas marinatas yra sausas ir jie greitai iškepa. Matyti, kada šašlykai jau iškepė, reikia turėti įgūdžių. Tačiau, jei visiškai nieko maisto gaminime nesupranta žmogus, reikėtų perpjauti peiliu ir žiūrėti, jei viduje iškepta ir mėsa nėra rožinės spalvos – reiškia viskas gerai, o jei yra rožinė spalva – dar reikėtų pakepti“, – pasakojo šašlykų meistras.

Armėniškos virtuvės paslaptys
Armėniškos virtuvės paslaptys
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(58 žmonės įvertino)
2.9828

Armėnų šefas sukritikavo lietuvių pamėgtą marinatą: jokiu būdu nereikėtų marinuoti majoneze (86)

Šašlykai – vienas pagrindinių patiekalų, kuriais mėgaujamės vasarą. Juos kepame...

Barbekiu diena: grilinimo tradicijos pasaulyje – nuo duobėje kepamo jaučio iki desertų gaminimo kepsninėje (5)

Liepos 4 d. minima tarptautinė ant grotelių kepsninėse gaminto maisto, arba kitaip – barbekiu ,...

Sveiki patiekalai be mėsos, kuriuos lengvai pasigaminsite ant grilio (3)

Atšilus orams norisi kuo dažniau būti gamtoje, o buvimas gamtoje neatsiejamas nuo iškylų bei...

Ant grilio keptas sūris: ar žinote, kokį geriausia pasirinkti? (2)

Šiltuoju metų laiku, maistą ant grilio bent kartą per dvi savaites ruošia net 63 proc. šalies...

Idėja savaitgaliui: jūros gėrybės grilyje (4)

Kiauliena, vištiena, jautiena – rodos, grilyje jau viskas išbandyta. Tačiau ar kada ragavote...

Top naujienos

Bakas: Skvernelis yra Seimo valdančiųjų partijų lyderių įkaitas (30)

Praėjusią savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų ( LVŽS ) frakcijos durimis Seime trenkęs...

Milžinų keliais Šiaurės Airijoje keliavę lietuviai: sunku patikėti, kad tai sukūrė gamta (2)

Pirmoje pasakojimo apie Šiaurės Airiją dalyje pasakojau, kad šią Jungtinės Karalystės...

Žiniasklaida: „Swedbank“ susijęs su cheminio ginklo programa Sirijoje, mini ir Lietuvą (11)

„Swedbank“ minimas dar vienoje skandalingoje istorijoje. Žiniasklaidoje rašoma, kad bankas...

Patarėjai prisiminimus apie darbą su Grybauskaite išliejo feisbuke (256)

Dešimt metų Lietuvai vadovavusi Dalia Grybauskaitė penktadienį perdavė naujajam prezidentui...

Nausėda turi konkrečių pasiūlymų dėl moterų į ministrų postus žada susitikti su valdančiaisiais

Prezidentas Gitanas Nausėda ketina šią savaitę susitikti su valdančiųjų partijų atstovais...

Europos Parlamentas išrinko Ursulą von der Leyen naująja Europos Komisijos vadove (77)

Vokiečių politikė Ursula von der Leyen antradienį užsitikrino Europos Parlamento palaikymą ir...

Kodėl Merkel vis nevalingai dreba: lietuvių gydytoja turi savo spėjimą (109)

Visa Europa jau kurį laiką svarsto, kodėl dreba Vokietijos kanclerė Angela Merke l. Užsienio...

Prieš 30 metų išvyko į Sibirą ir grįžo su 120 lietuvių karstų: palaikus vyniojo į drobules ir dėjo į mažas dėžutes (48)

Artėjant liepos 17 dienai, kada „ Misija Sibiras ‘19“ komanda išvyks į Kazachstaną,...

Vos 13 sulaukusi Ingos Paksaitės-Stumbrienės dukra Estela tapo žinomo žurnalo rubrikos redaktore (41)

Naujausias „Verdu ir kepu" žurnalas sulaukė žaismingo pastiprinimo savo komandoje – nuolatinę...