Reikės:
mielių 80 g
pieno 0.5 stiklinės
miltų 400 g
vandens (iš akies, kad tešla neliptų prie rankų, būtų lengvai minkoma)
druskos
Įdarui:
džiovintų grybų
svogūno 1 vnt.
druskos, pipirų pagal skonį
Kepimui:
aliejaus
1. Užmerkiame grybus, geriausia iš vakaro, po to juos išplauname ir išverdame.
2. Išvirtus sumalame mėsmale kartu su svogūnu ir pakepiname aliejuje su druska ir pipirais.
3. Užmaišome mielinę tešlą: mieles ištirpiname šiltame piene, nuolat maišant pilame miltus ir vandenį. Tešlą užmaišius paliekame iškilti.
4. Iškočiotoje tešloje su stikline padarome „blynelius“ kaip koldūnams, dedame įdarą, kampus užlankstome ir kepame įkaitintame aliejuje.
5. Kai pyragėliai apkepa iš abiejų pusių, ištraukiame ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Valgyti galima ir karštus, ir šaltus.
Skanaus!