Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai
Mėsa
- 2 kg vištienos
- 1 šaukštelio saldžių čili miltelių
- 1 šaukštelio vištienos prieskonių
- 1 šaukštelio provanso žolelių
- 1 šaukštelio prieskonių mišinio (neprivaloma)
- 1 šaukštelio ciberžolės
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio pipirų
- 10 supjaustytų česnako skiltelių
- 1 šaukštelio kmynų
- 1 šaukštelio gelsvės
Bulvės
- 1,5 kg nuluptų bulvių
- 1 šaukštelio bulvių prieskonių
Salotos
- 0,5 kg pjaustytų morkų
- 4 šaukštų majonezo (arba pagal savo skonį)
- 4 supjaustytų česnako skiltelių
Paruošimas
1. Ištrinkite prieskonius į vištieną ir palikite marinuoti maždaug 10 valandų.
2. Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite vištieną.
3. Į bulves pridėkite bulvių prieskonių. Pridėti bulves, esančias šalia vištienos.
4. Kepkite vištieną įkaitintoje orkaitėje 190 °C temperatūroje maždaug 1 valandą 45 minučių arba kol iškeps. Įpilkite apie puodelį vandens 30 minučių po to, kai vištieną įkiškite į orkaitę, kad vištiena būtų drėgna.
5. Paruoškite salotas iš pjaustytų morkų, majonezo, smulkintų česnakų.
6. Mėgaukitės!
Skanaus!