Taigi, jei norite nustebinti labai gardžiu patiekalu – iškepkite picą pagal receptą, kuriuo pasidalijo mano vyras.
Picos tešlai reikės:
0,5 l vandens (kambario temperatūros)
800 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
20 g cukraus
25 ml „Extra Virgin“ alyvuogių aliejaus
25 g šviežių mielių
Picos įdarui reikės:
Indelio konservuotų vyšninių pomidorų be odelių savo sultyse (250 g)
Buivolių pieno mocarelos (3-4 vnt.)
„Extra Virgin“ alyvuogių aliejaus
Raudonėlių, čiobrelių
Šviežių bazilikų
Druskos, pipirų
Receptas:
Mielinę tešlą picai pasiruoškite iš vakaro – tešlos kilimo procesui reikia laiko, ramybės ir šilumos.
Į didelį dubenį suberkite miltus, supilkite vandenį, neskubėdami pradėkite rankomis minkyti tešlą. Nedideliame kiekyje vandens ištirpinkite mieles, supilkite jas į minkomą tešlą. Suberkite cukrų, supilkite aliejų.
Minkykite tešlą kol jis taps vientisa, tampri ir nebelips prie pirštų. Geriausia tai daryti ant kruopščiai nuvalyto stalviršio. Esant poreikiui, papildomai pabarstykite miltais, vėliau – pašlakstykite aliejumi. Kad gerai išminkytumėte tešlą, prireiks apie 20 minučių.
Iš išminkytos tešlos suformuokite tolygų apvalų rutulį, pabarstykite didelį dubenį miltais, įdėkite į jį tešlą, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 val., kad tešla iškiltų ir padvigubėtų.
Iškilusią tešlą dar kartą paminkykite ir suformuokite keturis atskirus tolygaus paviršiaus rutulius. Įdėkite juos į atskirus indus, uždenkite maistine plėvele ar rankšluosčiu ir palikite šaldytuve per naktį.
Kol tešla brandinsis, galite pasiruošti įdarą. Į indelį supilkite konservuotus pomidorus be odelių savo sultyse, pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais, čiobreliais, šviežiais bazilikais. Gerai sutrinkite pomidorus ir palikite per naktį.
Prieš kepdami picą gerai įkaitinkite orkaitę – iki maksimalios galimos temperatūros, pavyzdžiui 250 laipsnių C. Jei turite picos kepimo akmenį – ant orkaitės skardos padėkite ir jį. Ant akmens pica keps tolygiau ir gardžiau.
Iš subrandintos tešlos rutulių pirštais ant miltais pabarstyto stalviršio suformuokite picos padus – švelniais judesiais stumkite picos tešlą į šonus, kad per vidurį tešla būtų plona, o krašteliai šiek tiek storesni. Geriausia, jei tešlos pagrindą formuosite iš abiejų pusių ir vis ją apversdami. Padėkite picos pagrindą ant kepimo popieriaus.
Ant paruošto pagrindo sukamaisiais judesiais nuo centro į kraštus saikingai paskirstykite trintus pomidorus, patrupinkite šviežią buivolių pieno mocarelą, papuoškite picą šviežiais baziliko lapeliais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Nedelsdami ištraukite iš orkaitės gerai įkaitusią skardą, ant jos su visu kepimo popieriumi padėkite picą ir pašaukite į iki aukščiausios temperatūros įkaitusią orkaitę. Geriausia, jei nustatysite kepimą iš viršaus ir iš apačios.
Pica keps apie 10 minučių, arba kol gražiai paruduos picos krašteliai, išsilydys sūris ir apkeps baziliko lapeliai.
Iškepusią picą patiekite ant stalo – rankų darbo naminė mielinės tešlos pica „Margherita“ abejingų nepaliks.
Viva la vita e buon appetito!