Vištienos sparneliai gali būti gardus savaitgalio pietų patiekalas šeimai, tačiau dar smagiau juos kramsnoti neformaliai vakarojant draugų kompanijoje ar žiūrint penktadienio filmą. Sparnelius mielai triauškina ir vaikai! Patiekite kartu su dubeniu šviežių salotų. Rekomenduoju valgyti rankomis, tad šalia turėkite indelius su vandeniu ir servetėlių. Beje, sparnelių patariu nusipirkti dvigubai daugiau, nei planuojate suvalgyti, nes garantuoju, šį kartą lietuviams į kraują įaugusi taisyklė „paskutinis gabalėlis – veislei“, negalios, o gal net kils rimtos peštynės dėl paskutinio sparnelio.

3–4 porcijoms reikės:

  • maždaug 1 kg vištienos sparnelių
  • mėgstamų vištienos prieskonių
  • sojos padažo
  • 3 skiltelių česnako
  • 50 g krakmolo
  • medaus
  • 100 g sviesto
  • pusės citrinos sulčių

Gaminimas:

Sparnelius švariai nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Tuomet maistinėmis žirklėmis ar aštriu peiliu susmulkiname į tris dalis (per sąnarius).


Susmulkintus sparnelius sudedame į gilų indą, įberiame vištienos prieskonių, įspaudžiame česnako, pašlakstome sojos padažu ir paliekame bent valandai pasimarinuoti šaldytuve.

Kiekvieną gabalėlį apvoliojame krakmole ir kepame ant keptuvėje ištirpinto sviesto. Geriausia iš pradžių iškepti didesnius gabalėlius, o vėliau – sparnelių viduriniąsias dalis ir galiukus, nes skiriasi jų kepimo trukmė. Kepkite ant vidutinės kaitros, uždengę dangčiu. Nepamirškite pavartyti, nes sparneliai turi apskrusti, tačiau nesudegti.

Prieš baigiant kepti, į keptuvę įdėkite 2–3 šaukštus medaus, šliūkštelkite sojos padažo ir leiskite dar keletą minučių sparneliams pasivolioti, kad apliptų susidariusiu padažu. Paragaukite, ar nieko netrūksta, pašlakstykite citrinos sultimis.

Iškepusius sparnelius suberkite į gilią lėkštę, nepamirškite ir lipnaus padažo.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)